از الزامات تولید دانش بنیان بگویید.
یکی از موانع و مشکلات حامیان نوآوری و کارآفرینی دانش بنیان، طولانی شدن پروسه صدور مجوز است. به عنوان مثال، در بخش کشاورزی و بهداشت، مدت زمان پروسه مجوز تأثیر زیادی بر تعداد شرکت ها و وضعیت بازار این محصولات داشته است. همچنین نظام حاکمیتی کشور به ویژه در حوزه انرژی و به ویژه در حوزه های استراتژیک و حساس نفت، گاز و پتروشیمی باید حق بازگشایی بازارهای ملی و کسب و کارهای دانش بنیان خود را داشته باشد. لازم به ذکر است که هنوز حدود 4 تا 5 میلیارد دلار واردات سالانه در این حوزه داریم که سیستم تصمیم گیری کشور را مجبور می کند از برخی شرکت های دانش موفق در این حوزه های تخصصی و استراتژیک حمایت کند.
- 4 پیشنهاد برای کمک به کسب و کارهای دانش بنیان
از شاخص ها و ویژگی های آن برایمان بگویید.
پیشنهاد شما برای کمک به این مشاغل چیست؟
شرایط اساسی برای ارائه محصول یا خدمات این بنگاه ها و موسسات، سطح فنی متوسط تا بالا محصول یا خدمات و همچنین وجود نمونه آزمایشگاهی یا کارگاهی از محصول و خدمات یا ارائه طرح مفهومی کاربردی و خدمات این شرکت ها و موسسات باید بر اساس تحقیقات قابل ردیابی، مستند و اصیل باشد.
- نظام حکومتی کشور به دور از اتلاف وقت و لفاظی های افراطی باید در این زمینه ها تصمیمات سخت بگیرد.
مصاحبه: مریم سلیمی
بنابراین شرکت ها و موسسات ذکر شده باید محصولات و خدمات خود را در سطحی جذاب و قابل فروش و با منطق اقتصادی و فرهنگی دقیق و … ارائه دهند تا سرمایه گذاران خطرپذیر تندرو بتوانند بودجه لازم را تامین کنند.
حمزه پور با انتقاد از لفاظی ها و رفتارهای کلیشه ای و صحبت ها و مصاحبه های شتابزده رسانه ای مرتبط با نام گذاری هر سال، خاطرنشان کرد: اخلاق حرفه ای حکم می کند که رسانه ها در انتخاب کارشناسان موضوع دقت و سخت گیری بیشتری داشته باشند. سال و موضوعات دیگر
حمزه پور: یکی از الزامات تولید دانش بنیان، تشکیل سرمایه انسانی خلاق و نوآور، حل مسئله، کارآفرینی و رهبری و مدیریت مورد نیاز اکوسیستم نوآوری و توسعه است.کارآفرینی دانش بنیان با ایجاد تحولی اساسی در نظام آموزشی و هنری کشور استفاده خلاقانه از آن یکی از فناوری های نرم آموزش است که با این ویژگی های ضروری، چالش تامین مالی پایداری، تجاری سازی، بازاریابی و بازاریابی و ایجاد نیاز و در سطحی بالاتر است. بین المللی شدن محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان.
- گسترش و رشد کسب و کارهای دانش بنیان قطعا نیازمند تامین مالی و سرمایه در گردش بیشتری خواهد بود.
- یکی از موانع و مشکلات حامیان نوآوری و کارآفرینی دانش بنیان، طولانی شدن پروسه صدور مجوز است.
حمزه پور: ایجاد و توسعه بنگاه های فناوری و دانش بنیان در کشور مزیت های بی سابقه ای دارد. از جمله حوزه های اشتغال مولد و پایدار در بین فارغ التحصیلان مستعد و عقیدتی است که متأسفانه بیشترین درصد مشکلات بیکاری مشکل ساز مربوط به فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری بیکار است. این درصد حدود 30 درصد است که رقم بالایی است.
وی بر این باور است که عرصه اصلی تحقق تولید دانش بنیان و ایجاد اشتغال در کشور، سیاست گذاران، تصمیم گیران و نهادهای نظارتی در حوزه علم، فناوری و نوآوری و همچنین مدیران دانش و اعضای علم و فناوری- است. شرکت های تولیدی و خدماتی مستقر در این زمینه عمیق هستند.
وی بر این باور است که گذر از فرآیند زنجیره تامین و ارزش تولید یا ارائه خدمات مبتنی بر علم و فناوری برای ارائه محصولات و خدمات با مزیت متمایز که منجر به نانسازی موثر روی سفره مردم میشود، ضروری است.
حمزه پور: انواع کمک های فیزیکی و مادی توسط این بنگاه های دانش بنیان قابل ارائه است که عبارتند از:
- فرهنگ سازی در حوزه اقتصاد دانش بنیان و کارآفرینی با حمایت هدفمند، همه جانبه و موثر از شرکت های کوچک و بزرگ از ایده تا تجاری سازی موفق
- پایان دادن به پولشویی و تزریق بی رویه نقدینگی در قالب تسهیلات بانکی و تخصیص هدفمند اعتبار به بخش های مولد اقتصاد دانش بنیان و محیط زیست و نیز حوزه های نوآوری و شرکت های واجد شرایط در حوزه دانش
- تحول جدی و اساسی در کیفیت آموزش در کشور از طریق فرهنگ سازی و گسترش آموزش های آزمایشگاهی و کارگاهی و بازی های کاری و سایر فناوری های نوین آموزشی نرم.
- ارتقای فناوری نرم مدیریت و رهبری در حوزه نوآوری و کارآفرینی در کشور از طریق تحول بنیادین و با برنامه آموزش مدیریت در کشور.
اثرات این نوع تولید بر اقتصاد را توضیح دهید.
نکته جالب این است که نرخ بیکاری در بین کارگران ماهر (تکنسین ها) و کارگران نسبتاً پایین و در حدود 12 درصد است که عمدتاً به دلیل عدم آگاهی بیشتر صنایع کشور است که عمدتاً مونتاژ و محصولات و خدمات آنها بر اساس تحقیقات انجام می شود. بدون توسعه و معمولا ماشین آلات و تجهیزات آنها وارد می شود. در نتیجه نرخ بیکاری در این گروه از افراد کمتر است و نیازمند تغییر رویکرد وزارتخانه های صمت، کار، رفاه و تامین اجتماعی و سایر وزارتخانه ها و نهادهای مرتبط به نفع صنعت ساختمان و تولید واقعی است. مونتاژ. بنابراین، نظام حکومتی کشور به دور از اتلاف وقت و شعارهای افراطی، ناگزیر است در این موضوعات تصمیمات سخت بگیرد.
- الزامات تولید مبتنی بر دانش
شرکت های دانش بنیان چه انتظاری از دولت برای توسعه فعالیت های خود دارند؟
حمزه پور: همه کسب و کارها یا موسسات دانش بنیان نیستند. یک شرکت یا موسسه تولیدی یا خدماتی دانش بنیان پس از چند مرحله به مرحله تایید دانش بنیان می رسد. انتظار این شرکت ها و موسسات این است که در فرآیند استعداد یابی، پرورش استعداد، ایده پردازی، ایده پردازی و هدایت ایده ها از استفاده و تشکیل یک تیم تخصصی و مکمل و پس از ارائه ایده و قضاوت و تایید ایده مایلند در قطبهای رشد، مراکز نوآوری و پارکهای علم و فناوری مرتبط با دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و رئیسجمهور علم و فناوری یا با حمایت بخش خصوصی، نمونههای آزمایشگاهی یا کارگاهی در زمینههای پزشکی، فناوری تشکیل دهند. و مهندسی و یا ارائه یک مدل مفهومی یا یک مدل کاربردی در زمینه های علوم انسانی و اجتماعی به ویژه در زمینه فناوری های نرم و نوآوری اجتماعی. سرمایه گذاران خطرپذیر پس از بررسی کارشناسی و تایید کارشناسان موضوع، با اعلام و تشویق مدیران و سیاست گذاران علم و فناوری، به استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان فناوری و کسب و کارهای دانش بنیان با تامین مالی خطرپذیر یا VC کمک خواهند کرد.
وی بر این باور است که برای ارائه محصولات و خدمات متمایز که منجر به نانسازی مؤثر بر سر سفره مردم میشود، باید فرآیند زنجیره تأمین و ارزش تولید یا ارائه خدمات مبتنی بر علم و فناوری را طی کرد. . به عبارت دیگر، برنامه ریزی نوآورانه بنگاه های دانش بنیان یکی از دلایل اصلی حمایت و توجه ویژه به فعالان علم و فناوری است.
حمزهپور: در ارزیابی شرکتهای دانشبنیان که در اسفند 93 به 6632 شرکت رسید و از نظر تنوع موضوعی، حدود 70 درصد از این شرکتها شرکتهای تولیدی و حدود 30 درصد شرکتهای محصول محور هستند. همواره سه شرط لازم و کلان برای تایید ماهیت این بنگاه های دانش بنیان اعم از تولید و خدمات در نظر گرفته شده است که عبارتند از: 1. تولید محصول یا ارائه خدمات در سطح فناوری بالا (بی نظیر). 2. وجود نمونه تولید آزمایشگاهی یا کارگاهی یا مدل مفهومی مورد تایید 3. تولید یا ارائه خدمات بر اساس تحقیقات اصیل و مستند (R&D).
- شرکت ها باید در فرآیند شناسایی استعدادها، پرورش استعدادها، ایده پردازی، ایده پردازی و هدایت ایده ها برای استفاده و تشکیل تیم تخصصی و مکمل کوشا باشند.
تولید دانش بنیان چیست و چه مزایایی دارد؟
absnews
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مهدی حمزه پور، عضو هیئت علمی گروه علوم تصمیم گیری و سیستم های پیچیده دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق(ع)، رئیس پژوهشکده فناوری نرم دانشگاه امام صادق(ع) و دبیر ریاست دفتر نخبگان و استعدادهای برتر مرکز مطالعات راهبردی بر عهده دارد.
حمزه پور: ببینید، اصلی ترین و بزرگترین منبع تامین مالی کسب و کارهای نوپا، خلاق و دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی است که متأسفانه حدود 8 سال پیش حدود 1000 بنگاه دانش بنیان را تحت پوشش قرار می داد، سرمایه آن حدودا 3000 میلیارد تومان و با وجود افزایش تعداد بنگاه های دانش بنیان به نزدیک به 6700 بنگاه دانش بنیان، سرمایه صندوق نیز تقریباً به همین تعداد است. در حالی که گسترش و رشد کسبوکارهای دانشبنیان قطعاً مستلزم تأمین مالی و سرمایه در گردش گستردهتری است.
سایر نظرات وی را در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز می خوانید.
- سه شرط لازم و کلان برای اثبات علم