اغراق ظاهری در فروش یک میلیون تومان بلیط هواپیما
در حالی که سازمان هواپیمایی کشوری و العقب همواره نسبت به اغراق در فروش بلیت هواپیما در مسیرهای مختلف هشدار می دهند، بررسی های میدانی حاکی از آن است که قیمت بلیط هواپیما در بسیاری از مسیرها بالاتر از قیمت مصوب است و این خود باعث گلایه مسافران می شود. .
حسینی یکی از مسافران خط تبریز – تهران در گفتگو با خبرنگار ای بی اس نیوز : در تعطیلات هفته گذشته به دنبال بلیط خط تبریز – تهران بودم و به هر آژانس و سایتی مراجعه کردم. اما هیچ بلیطی پیدا نکردم.» حتی به سایت ایرلاین هایی که بیشترین تعداد پرواز را در این مسیر دارند سر زدم، اما متأسفانه نه تنها بلیت پرواز وجود نداشت، بلکه قیمت بلیت بیش از یک میلیون تومان بیشتر بود. از قیمت بلیط مصوب در وب سایت شرکت هواپیمایی.
هاشمی یکی دیگر از مسافران مسیر مشهد نیز به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: متأسفانه بلیط هواپیما در این مسیر نادر است و در صورت وجود بلیت در این مسیر، با قیمت دو برابر عرضه می شود. به هر آژانس مسافرتی هم مراجعه می کنیم که بلیط هواپیما به صورت چارتر ارائه می شود و این در حالی است که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری بارها به صراحت اعلام کرده است که فروش بلیط چارتر ممنوع است.
سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین وزارت راه و شهرسازی تا به امروز بارها اعلام کرده اند که هیچ یک از شرکت های هواپیمایی و همچنین سایت ها و آژانس های مسافرتی حق فروش بلیط هواپیما خارج از قیمت مصوب را ندارند.
حداقل باید به معامله رسید و بلیط هواپیما را واسطه کرد
پیش از این وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر رعایت کامل مقررات از سوی شرکت های هواپیمایی، گفته بود: عزم این وزارتخانه و خواسته ما از سازمان هواپیمایی کشوری کاهش سفته بازی و واسطه گری در بلیط هواپیما است.
وی به اقدامات تنبیهی در گذشته به دلیل گرانی بلیت هواپیما علیه برخی از ایرلاین ها اشاره کرد و گفت: 18 شرکت هواپیمایی باید به طور کامل مقررات را رعایت کنند. با توجه به اینکه سوخت ارزان با قیمت لیتری 600 تومان به شرکت های هواپیمایی ارائه می شود و همچنین در زمینه تسویه قطعات و بدهی های شرکت های هواپیمایی به فرودگاه ها و ارائه تسهیلات، اسکورت و حتی کمک به آنها در در مورد قیمت ها، انتظار داریم همه شرکت های هواپیمایی به مقررات پایبند باشند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در این زمینه تصمیمات راهبردی در حوزه فرودگاهی، نحوه صدور بلیت، مجوز پرواز و… نیز در حال انجام است و باید اصلاحات اساسی صورت گیرد. برخی استانداردها، رویه ها و مجوزها باید اصلاح شوند تا در صورت وجود مقررات، احتمال انحراف از آنها کاهش یابد.
محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز از برخورد قانونی با اغراق در فروش بلیت هواپیما خبر داد و هشدار داد: اقدامات سختگیرانه و حتی لغو امتیاز در انتظار سودجویان و پلتفرم ها خواهد بود. که با توجه به شرایط موجود مورد سوء استفاده قرار می گیرند.
ممنوعیت فروش بلیت پروازهای چارتر همچنان جدی گرفته می شود
جعفر یزلو سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص برخورد با سایت های متخلف بلیت فروشی گفت: سازمان هواپیمایی کشوری نظارت و نظارت کامل و 24 ساعته بر سایت های فروش بلیت هواپیما و … آژانسهای مسافرتی، اگر آژانسهای مسافرتی و پلتفرمهای الکترونیکی فروش بلیط هواپیما از سازمان هواپیمایی مجوز بگیرند، در صورت تخلف ایرلاین از ایرلاین، مجوز آن لغو و یا امتیازات آن تعلیق میشود.
وی افزود: اما سایت ها یا آژانس های مسافرتی که مجوز سازمان هواپیمایی کشوری ندارند با سازوکار قانونی به العقاب آورده شده تا با آنها برخورد شود. به همه مسافران بخش هوانوردی تاکید می کنیم از خرید بلیط هواپیما از سایت های غیرمجاز خودداری کنند و به سایت سازمان هواپیمایی کشوری شکایت کنند.
وی تصریح کرد: فروش بلیت چارتر همچنان در تمامی مسیرها به جز قشم، کیش و مناطق نفت خیز ممنوع است، زیرا سایت های چارتری اصول و قوانین فروش بلیت به مسافران مانند عدم تعیین کرایه و محاسبه نشدن کرایه را نقض می کنند. تعرفه مجموع قیمت بلیت به صورت جداگانه و آنها موظف به عدم شفافیت در مورد نحوه پرداخت بلیط و غیره نیستند.
یازرلو گفت: از ابتدای صدور بلیت تا لحظه پذیرش مسافر در فرودگاه مبدا، امکان تایید و مشاهده آن از طریق درگاه شرکت هواپیمایی ضروری است. اما سایت های اجاره ای این شفافیت را ندارند و از این رو نمی توان عملکرد این سایت ها را تأیید کرد. به اطلاع مردم و خریداران بلیت پرواز چارتر می رساند که با توجه به شرایط فعلی و ممنوعیت اعمال شده برای شرکت های هواپیمایی، خرید بلیط از این سایت ها هیچ سودی نخواهد داشت.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص فروش بلیت های جعلی از طریق سایت های چارتر گفت: سایت های چارتر به دروغ خطوط هوایی را باز می کنند و اقدام به فروش بلیت می کنند اما ساعت پرواز در بلیط صادر شده اشتباه است و مسافران را چند ساعت در فرودگاه قاهره معطل می کنند. حرکت پس از اعلام تاریخ رسمی پرواز توسط شرکت هواپیمایی. سازمان هواپیمایی کشوری با جدیت بر ادامه ممنوعیت فروش پروازهای چارتر پافشاری خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، حدود یک ماه دیگر با پایان امتحانات دانش آموزی، پروازهای سریع السیر آغاز و حجم تقاضا برای بلیت در بخش های مختلف حمل و نقل به ویژه هواپیما افزایش می یابد، بنابراین این پروازها باید تحت نظارت باشند. در این زمینه به ویژه هوانوردی و مقررات کیفری ضروری است.