گازرسانی به سیستان و بلوچستان وعده ای قلبی در فصل همدلی با مردم
به گزارش ای بی اس نیوز، در سال های اخیر وعده های زیادی در خصوص گازرسانی به سیستان و بلوچستان داده شد، اما این وعده ها هیچ گاه آن طور که باید عملی نشد و مردم همچنان برای دریافت گاز در صف بودند تا اینکه با تغییر رویکرد در دولت سیزدهم. گازرسانی به شهرهای مختلف این منطقه از کشور پیشرفت چشمگیری داشت.
سیستان و بلوچستان با 188222 کیلومتر مربع مساحت (معادل 11.5 درصد مساحت کشور) و بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت، آخرین استان بدون شبکه گاز کشور در ابتدا و ایرانشهر اولین استان است. شهر در استانی که در سال 2009 خوش شانس بود که گاز داشت.
یکی از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در زمینه خطوط انتقال گاز بین شهری، بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهره برداری از خط انتقال گاز ایرانشهر – پایزن – خاش و خاش – میرجاوه است. آبان ماه سال گذشته با هدف بهره مندی ساکنان شهرهای خاش، میرجاوه، زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و مشاغل مستقر در این شهرک ها از گاز طبیعی استفاده می کنند.
به منظور تسریع در گازرسانی به سیستان و بلوچستان، مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت برخی استان های مرکزی، غربی، شمالی و جنوبی این استان اجرا شود.
پروژه انتقال گاز زاهدان به زابل به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان در راستای گازرسانی به شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله گاز از شهر زابل و سیستان طراحی و اجرا شد. کارخانه سیمان .
عملیات گازسازی؛ جلوگیری از عرضه و قاچاق خارج از شبکه
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان گفت: حمل و نقل گاز به عنوان یکی از مسیرهای اصلی توسعه می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر تولید و اشتغال زایی تأثیر بگذارد.
محمدرضا میرشکاری در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز درباره نقش شرکت گاز سیستان و بلوچستان در تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی و افزایش رفاه، این موضوع نقش مهمی دارد. با کاهش هزینه های حل مشکلات اجتماعی. در این راستا نقش فعال این شرکت موجب رونق اقتصاد، تولید، اشتغال زایی و امنیت پایدار سیستان و بلوچستان خواهد شد.
گازرسانی به شهرک های صنعتی، گلخانه ها، دام، طیور و کوره های آجرپزی ضمن جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت مایع، موجب رونق اقتصادی منطقه می شود.وی ادامه داد: جلب مشارکت و رفاقت گروه های جهادی، سمن ها و بسیج مردمی می تواند تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف این بنگاه و تحقق شعار سال داشته باشد تا اجرای اجرایی شود. اجرای طرح ها به ویژه در مناطق روستایی و صعب العبور، حفاظت عمومی از تاسیسات و اماکن با مشارکت مردمی، نفوذ و مشارکت مردمی در تملک اراضی و فرهنگ سازی در بهره گیری از توانمندی های مختلف در زمینه بهینه سازی مصرف گاز با هدف کمک به حل و فصل عدم تطابق تولید و مصرف گاز از جمله دستاوردهای این تعامل و همکاری است.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان گفت: گازرسانی به شهرهای صنعتی، گلخانه ها، دامداری، طیور و کوره های آجرپزی ضمن جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت مایع، موجب رونق اقتصادی منطقه می شود. اولویت اصلی این شرکت می باشد. در دستور کار قرار دارد.
میرشکاری بیان کرد: با توجه به توسعه گاز و رفع مشکل بسیار مهم واحدهای تولید برق در سیستان و بلوچستان، امیدواریم شاهد استقبال بیشتر کارخانجات و کارگاه ها در سراسر شهرهای صنعتی باشیم که ضرورت تحقق این امر استفاده از ظرفیت هاست. . استان.
وی ادامه داد: درصد کاهش مصرف گاز در بخش نیروگاهی سیستان بلوچستان با افزایش راندمان و بهبود بسیار بیشتر از کاهش مصرف در بخش مشترکان تجاری و قطعات به منظور صرفه جویی و کنترل های بهینه خواهد بود. که می توان از صرفه جویی حاصل از استفاده از بهسازی نیروگاه ها در بخش های مختلف صنعتی که موجب اشتغال، تولید و رونق اقتصادی شد و در مقوله بهسازی و نوسازی نیروگاه ها از ظرفیت سرمایه گذاری و مشارکت مردمی استفاده کرد.
آخرین جزئیات گازرسانی به سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان در خصوص آخرین جزئیات گازرسانی به استان گفت: این پروژه از سال 1388 آغاز شد و هم اکنون 13 شهر گازرسانی شده و همزمان عملیات خط لوله در 17 شهر در کشورهای مختلف اجرا می شود. مکان ها
وی ادامه داد: چهار نیروگاه بزرگ سیستان و بلوچستان شامل نیروگاه گازی زاهدان، نیروگاه گازی بمپور، نیروگاه بخار ایرانشهر و نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار و همچنین 2 صنعت سیمان سیستان و سیمان خاش از گاز طبیعی بهره مند هستند. .
میرشکاری گفت: شهرک صنعتی زاهدان واقع در جاده میرجاوه، شهرک صنعتی کامبوزیا، شهرک صنعتی کارگاهی زاهدان و شهرک صنعتی ایرانشهر نیز دارای گاز طبیعی هستند.
وی گفت: امروز همچنین شاهد اجرای طرح گازرسانی به پنج شهر منطقه سیستان از جمله محمد آباد، ادیمی، زهک، علی اکبر و بنجار هستیم. در می 1401 آغاز شد و امروز مورد بهره برداری قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان گفت: در این طرح 45 هزار خانوار در منطقه سیستان از گاز طبیعی بهره مند می شوند و در حال حاضر برای 86 درصد خانوارها ظرفیت ایجاد شده است.