پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

پشت صحنه تلاش غرب برای تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس

سفیر پیشین ایران در چین گفت: فشار سه کشور اروپایی به شورای حکام با همراهی آمریکا برای تصویب قطعنامه علیه ایران ناشی از اهداف سیاسی است که این کشورها تحت پوشش موضوع هسته ای ایران دنبال می کنند. برجام، و یک پوشش است.

به گزارش ای بی اس نیوز، توزیع پیش نویس قطعنامه ضدایرانی سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که به گفته دیپلمات ها باید در نشست سه ماهه 2017 به رای گذاشته شود. شورای عالی، واکنش های متعددی را برانگیخت.

این کشورها با این ادعا که این قطعنامه اهرم فشار ایران برای همکاری بیشتر با ایران در زمینه بازرسی و نظارت است، در تلاش برای تصویب قطعنامه ای علیه ایران در شورای حکام هستند. اگرچه در ابتدا گفته می شد که آمریکا با صدور این قطعنامه از سوی سه کشور اروپایی مخالف بوده و آن را برخلاف مسیر تعامل و همکاری به ویژه در شرایط کنونی می داند، اما در نهایت گزارش ها و مواضع مسئولین در این زمینه گزارش شده است. قطعنامه کشور نشان داد که آمریکا نیز با این کشورها همکاری خواهد کرد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، تلاش کشورهای اروپایی عضو برجام برای تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام را «غیر منطقی» توصیف کرد.

اولیانوف گفت: دیپلماسی به کلی فراموش شده و اقدامات تبلیغاتی جایگزین آن شده است. مسیر پیش رو برای عادی سازی اوضاع در دست تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) و ایالات متحده است، اما آنها مانع از مذاکراتی می شوند که به راحتی می تواند نگرانی های اعلام شده آنها در مورد مسائل هسته ای در ایران را برطرف کند.

سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای اعلام کردند که ایران راه‌حل دیپلماتیک برای بازگشت به برجام را رد کرده و تصمیم گرفته است برنامه هسته‌ای خود را تا سطح هشدار گسترش دهد. ایران به غنی سازی اورانیوم فراتر از تعهدات خود در چارچوب برنامه اقدام مشترک ادامه داده است.

در پاسخ به این ادعا، سه کشور ایران، روسیه و چین در بیانیه‌ای مشترک به شورای حکام اعلام کردند که متأسفانه سایر شرکت‌کنندگان در برجام؛ فرانسه، آلمان و انگلیس و آمریکا علیرغم وعده‌های خود، فرآیندهای متفاوتی را انتخاب کرده‌اند و به دلیل ملاحظات سیاسی خود، هدف مشترک از سرگیری اجرای برجام توسط ما را نادیده می‌گیرند.

جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این بیانیه اعلام کردند که ما سه کشور متقاعد شده ایم که زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی اراده سیاسی خود را نشان دهند و از دور بدون پایان تشدید تنش خودداری کنند. تلاش‌های مستقر برای تقریباً دو سال بهبود یافته و اقدامات لازم را برای احیای برجام انجام داده‌اند.

پشت صحنه تلاش غرب برای تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس

جلسه دوشنبه هیئت مدیره آژانس

برجام و موضوع هسته ای به عنوان پوششی برای اهداف سیاسی غرب عمل می کند

«جواد منصوری» در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص تلاش سه کشور اروپایی در شورای حکام برای تصویب قطعنامه دیگری علیه ایران، گفت: ایران به تعهدات خود بر اساس NPT و توافقنامه پادمان جهانی عمل می کند و در برخی موارد از تعهدات خود تجاوز کرده است. هیچ کشوری در دنیا مانند ایران از نظر بازرسی و هماهنگی با آژانس همکاری نکرده است، اما واضح است که بحث بین این کشورها بر سر برجام یا موضوع هسته ای ایران نیست. آنها اهداف سیاسی خود را در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی تحت پوشش برجام و مسائل هسته ای دنبال می کنند.

وی با اشاره به جنگ غزه و تاثیر این موضوع بر فشارهای این کشورها بر ایران در ابعاد مختلف، گفت: مسئله فلسطین طی هشت ماه گذشته اروپا و آمریکا را به شدت ناراحت و نگران کرده است و دائماً آنها را نگران کرده است. موضوع را مطرح کند اینکه ایران در این موضوع دخالت دارد، دخالت و مسئولیت دارد، اما نه می توانند ثابت کنند و نه جلوی جبهه مقاومت را بگیرند. تجربه نشان داده است که در این مواقع از منظر دیگری به فشار متوسل می شوند. هر بار که می خواستند اقدام کنند، یکی بحث برجام و دیگری بحث تحریم ها را مطرح می کردند. در حال حاضر تا آنجایی که از ظواهر پیداست آمریکا و اروپا نتوانسته اند به اهداف خود در جنگ غزه برسند و رژیم صهیونیستی را از این باتلاق بیرون بیاورند و به همین دلیل تلاش می کنند تا شاید با تغییر به ایران فشار بیاورند. رفتار ایران برای کنترل اوضاع، در این زمینه نیز موفق نخواهند شد، زیرا ایران موضع خود را در قبال غزه حفظ کرده است.

پشت صحنه تلاش غرب برای تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی

جلسه دوشنبه هیئت مدیره آژانس

همکاری با آژانس سیاست تغییر ناپذیر نظام بوده است

سفیر سابق ایران در چین درباره تاثیر تحولات داخلی ایران به ویژه انتخابات ریاست جمهوری 17 تیر گفت: حوادث داخلی و سقوط بالگرد رئیس جمهور ایران و همچنین موضوع انتخابات تیرماه هیچ تاثیری بر موضع هسته ای ایران نداشت. فعالیت ها و مسئله همکاری با آژانس در چارچوب پادمان های جامع. این سوالی است که از ابتدا یکی از سیاست های تغییر ناپذیر نظام بوده است.

منصوری تاکید کرد: متأسفانه آژانس نخواست موضع علمی، حقوقی و بی طرفانه خود را در قبال موضوع ایران حفظ کند و تسلیم خواسته های اروپا و آمریکا رفتار می کند، اما این رویکرد مانند او هیچ تاثیری نداشت. در حال حاضر در.

وی در خصوص پاسخ ایران به قطعنامه احتمالی شورای حکومتی در نشست سه ماهه خرداد ماه گفت: ایران به تعهدات خود عمل می کند و حتی در برخی موارد از تعهدات خود نیز فراتر رفته است. هیچ کشوری در دنیا از نظر سطح بازرسی و هماهنگی با آژانس مانند ایران رفتار نکرده است، اما لزوماً برجام و موضوع هسته ای را مطرح نمی کنند، اهداف سیاسی ملی، منطقه ای و بین المللی خود را دنبال می کنند. که تحت پوشش موضوع برجام و فعالیت های هسته ای ایران قرار دارند. آنها کار را انجام می دهند.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *