منطقی سازی علمی در زنجیره ارزش تولید بنگاه های اقتصادی
اقتصاد دانش و رئیس جمهور آینده/ 1

نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران گفت: از جمله ویژگی های ذاتی کسب و کارهای کوچک سرعت ساخت و ساز، احیا، رشد و همچنین وخامت سریع مشکلات است. حال اگر رئیس جمهور جدید قصد ایجاد مشاغل پایدار را دارد باید با رویکرد علمی و برنامه ریزی بلندمدت برای ایجاد بنگاه های کوچک و گسترش آن در صنایع متوسط و حتی بزرگتر اقدام کند.
آرمان خالقی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در خصوص تاثیر حمایت از بنگاه های کوچک بر نرخ بیکاری اظهار کرد: از ویژگی های ذاتی کسب و کارهای کوچک می توان به سرعت ایجاد، احیاء و احیای آنها اشاره کرد. رشد و همچنین بدتر شدن سریع مشکلات در این مسیر.
نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بنابراین اگر رئیس جمهور جدید قصد ایجاد شغل پایدار را دارد باید با رویکرد علمی و برنامه ریزی بلندمدت عمل کند. در این راستا، دولت جدید باید از ایجاد مشاغل کوچک و تحول آنها به سمت مشاغل متوسط و سپس بزرگ حمایت کند. در این صورت می توان یک شرکت را در رشد زنجیره ارزش قرار داد.
خالقی تصریح کرد: همچنین رشد کسب و کار بدون در نظر گرفتن کل زنجیره ارزش امکان پذیر نیست. بنابراین، برای ایجاد مشاغل پایدار و سریع، ضمن حمایت از ایجاد و احیای مشاغل کوچک، شایسته است زنجیره ارزش این مشاغل ترسیم شود و جهت گیری آنها در این راستا اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: بنگاه های کوچک مانند گل های بهاری هستند که در فصلی فرخنده رشد می کنند و به محض نامساعد شدن شرایط از بین می روند. بنابراین حمایت از کسب و کارهای کوچک نیازمند یک برنامه جامع است.
نقش بانک ها در حمایت از کسب و کارهای کوچک
نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی با انتقاد از عملکرد بانک ها در اعطای تسهیلات به بخش تولیدی اعلام کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از بانک ها از نظر اعطای تسهیلات به مولد بسیار تعطیل هستند. بخش در مجموع نزدیک به 29 درصد از منابع بانکی به سمت بخش تولیدی هدایت می شود و این میزان عمدتاً به شرکت های قابل اعتماد و کارآمد اختصاص می یابد.
وی گفت: تسهیلات بانکی عمدتاً در اختیار شرکتهای شناخته شده در شبکه بانکی است، از این رو تامین منابع مالی در حوزه تسهیلات بانکی به بخش تولیدی بهویژه مشاغل خرد به یک معضل اساسی تبدیل شده است. در این راستا باید در نظر داشت که در حوزه کسب و کارهای کوچک جدای از مشکل اجرای طرح زنجیره ارزش، با مشکل تامین سرمایه نیز مواجه هستیم.
مشکل فروشگاه های بزرگ پولی و تولیدات کوچک بدون بازار
یکی از مشکلات اقتصادی که امروزه به طور فزاینده ای در جامعه وجود دارد، فروش اقساطی فروشگاه های بزرگ است. جدای از تاثیر منفی یا مثبت این فروشگاه ها بر تجارت و اقتصاد، استفاده از آنها برای جبران ناتوانی مردم در خرید برخی کالاها و ادامه فروش واحدهای تولیدی اجتناب ناپذیر است.
اما مشکل اینجاست که در این فروشگاه ها معمولاً شاهد برندهای معروف و معروف هستیم و به نظر می رسد کسب و کارهای کوچک از بازار این فروشگاه ها سوء استفاده نمی کنند. خالقی گفت: مردم معمولاً در فروشگاه های بزرگ به دنبال برند می گردند. علاوه بر این، این فروشگاه ها به دنبال تامین کنندگان قابل اعتماد و مطمئن برای عرضه یکسان محصولات در تمام شعب خود هستند. این مشکلات به این معنی است که تولیدکنندگان کوچک از بازار فروشگاه های بزرگ کنار گذاشته می شوند.
وی ادامه داد: به عنوان یک روش کاری با توجه به ظرفیت پایین تولید شرکت های کوچک به نظر می رسد با ایجاد دپارتمان مجزا برای محصولات آنها در فروشگاه های بزرگ بتوانیم به اقتصاد این شرکت ها کمک کنیم.