همین اتفاق در حدود 20 سال پیش و در دهه 2000 در زمینه تلفن همراه رخ داد.شرکت های ژاپنی تولید کننده تلفن ثابت از اولین تلفن های همراه مانند سونی، پاناسونیک و … که با عرضه محدود محصول به سود نسبتا خوبی دست یافتند. ، ناگهان با ایده تلفن های هوشمند مواجه شدند و در مدت کوتاهی تمام بازارهای جهانی تحت کنترل خود قرار گرفتند. گم شده بودند.
دومین؛ پارادایم جدید اقتصاد ایران چگونه کار می کند؟
absnews
4. نقش فعلی دانش مبتنی بر دانش در تولید ناخالص داخلی در محاسبات بانک مرکزی و مرکز آمار مشخص شود و این اطلاعات آماری به طور مستمر در سال های آینده ارائه شود.
اولین؛ تولید دانش بنیان برای چیست؟
در بخش دولتی نیز ممکن است نیاز به بودجه بندی دستگاه اجرایی با توجه به استفاده از صنایع ایجاد شده توسط فناوری پیشرفته داشته باشیم. مجددا تاکید می شود که به هیچ وجه بدون اوره خاص کشور این اقدامات را ساماندهی نکنیم، عملا فضای تبعیض را گسترش داده ایم، یعنی شروع به توزیع رانت نکنیم که به دنبال آن شرکت هایی که واقعاً آگاه نیستند منتفع شوند. از شرکت های دانش بنیان در حوزه مالیات، گمرک و تامین اجتماعی.
در بسیاری از کشورها وقتی از بنگاههای دانشبنیان برای افزایش بهرهوری استفاده میشود، این بهبود بهرهوری را در نظر میگیرند، مثلاً با کاهش مصرف انرژی یا کاهش استفاده از نیروی کار، سپس میپرسند که آیا کسبوکار دانشبنیان تأثیر واقعی داشته است. در مورد تولید . در نهایت برای تحقق این امر باید پروژه های دولتی حداقل در سطح تمامی استان های کشور مبتنی بر دانش باشد. جهت گیری سرمایه گذاری عمومی برای تغییر مسیر از تولید سنتی به تولید دانش بنیان بسیار مهم است. همانطور که گفته شد، اسناد آمایش فضایی در اینجا نقش معیارهای بالادستی را ایفا می کنند و تنها باید پس از احصای طرح های دانشی، فراخوان های مختلف برای رجوع به ظرفیت طرح های دانشی ارائه کنند. ضمیمه بحث پروژه های دانش استانی قابلیت تشریح و ایجاد ادبیات به صورت جداگانه را دارند که در روزهای آتی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
تولید دانش بنیان چگونه سرنوشت غول های بزرگ حوزه مخابرات و تصویربرداری را تغییر داده است!؟
بحث تولید دانش بنیان که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد و اجرای آن را خواستار شدند، عملاً یکی است. پارادایم جدید در اقتصاد ایران دیده می شود که هدف از این تغییر رویکرد به وضوح تلاقی مسیرهای رسمی و سنتی پیشرفت و توسعه اقتصادی است. اگر تصور کنید تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2021 حدود 300 میلیارد دلار است و قرار است با قدرت های اقتصادی کنونی دنیا رقابت کنیم، قطعاً این روند در مسیر سنتی توسعه و پیشرفت اقتصادی امکان پذیر نخواهد بود. بر این اساس باید به دنبال اقدامات تحول آفرین و شاید انقلابی در عرصه تولید به عنوان رکن اصلی پیشرفت اقتصادی باشیم. در واقع دانش و تولید علم محور فضای جدیدی است که در صورت تحقق و اجرا به عنوان میانبر بسیار مهم و مستحکمی برای بهبود تولید ناخالص داخلی کشور تلقی خواهد شد.
اما مثال سوم مربوط به حوزه خودروسازی است که طی چهل سال گذشته با وجود انواع حمایت های دولتی و غیره نتوانسته انتظارات را برآورده کند و حتی امروز نیز پرونده های قطور فساد در صنعت سکه وجود دارد. جنجال های زیادی ایجاد کرده اند. از سال 2015، با رونمایی رسمی و عرضه عمومی نسل جدید خودروهای سواری برقی، عملا انقلابی در صنعت خودروسازی جهانی شکل گرفت. به گفته خودروسازان، نسل جدید خودروهای الکتریکی در آینده نه چندان دور صنعت خودروسازی جهان را متحول خواهد کرد. در واقع، به زودی همان چیزی که در تصویربرداری و تلفن های همراه اتفاق افتاد، برای خودروسازان سنتی نیز رخ خواهد داد. کوبه به نظر می رسد روزهای رقابت در زمینه موتورهای درون سوز سنتی به پایان رسیده است، شاید حداکثر تا یکی دو دهه دیگر، نام و نام رسمی برندهای اصلی خودروهای درون سوز دیگر از قلم نیفتد.
اگر هدف تبیین بیشتر این ایده جدید است، باید موضوع در سطح شرکت ها و شرکت ها بررسی شود، آنگاه با سه مثال زیر می توان به اهمیت تغییر رویکرد تولید پی برد.
* علیرضا رحیمی نژاد
این سه مثال امکان تبیین دقیق شرایط تولید را بر اساس دانش و فضایی که می تواند در اختیار اقتصاد ایران قرار دهد، می دهد. چه تولیدی محصولی که در فضای رقابت جهانی که هر بیست سال یکبار شاهد تحولات بزرگ در عرصه علم و فناوری هستیم در مسیر پیشرفت مستمر قرار گیرد، قطعا در درازمدت نتیجه مطلوبی برای مردم و مردم نخواهد داشت. اقتصاد ایران
البته در اینجا باید توجه داشت که بحث حمایت و حمایت دانش بنیان نباید سرباری برای توزیع رانت مالیاتی و تامین مالی ارزان آن شود. برخی از دولتمردان فکر میکنند مشکل این است که شرکتهایی که تاکنون وارد جرگه دانشبنیان شدهاند، هرچند در گرمخانه و شاید تا حدی لوکس زندگی میکنند! آنها از امکانات مختلفی برخوردار هستند اما فضا برای ورود تعداد زیادی از کارآفرینان به این منطقه بسیار سخت شده است. از سوی دیگر، وقتی نقشه راه کلی برای توسعه مسیر تولید دانش بنیان وجود ندارد، مشخص نیست که بنگاه دانش بنیان در کجا و در چه زمینههایی باید به کار گرفته شود. بر این اساس، در حوزههایی مانند مسکن، انرژی، کشاورزی و صنعت در مناطق مختلف باید چالشها شناسایی و برای حل آنها فراخوانهای عمومی برای همکاری با فعالان دانش مطرح شود.
تغییر ریل در مسیر پروژه های دولتی و خصوصی از راه تولید دانش بنیان،
2. در سطح ایالتی اسناد آمایش سرزمین به عنوان یک اقدام، الزامات و محدودیت های پروژه های عمرانی مرتبط با فضای دانش را تشریح می کند.
3. در سطح شرکت و بخش خصوصی، حمایت در زمینه های مالی، مالیاتی و گمرکی می تواند زنجیره های تولید سنتی موجود را تغییر دهد.
سومین؛ نقش دولت / الحاق پیوست دانش بنیان در پروژه های استانی
در مقدمه بحث به کلیات تولید دانش بنیان و نوع تاثیر آن بر شرایط کلان اقتصادی کشور و بنگاه های اقتصادی اشاره شد. در ادامه سعی شده است مروری بر مکانیسم اثر تولید دانش بنیان در فضای کلان اقتصادی و ارتباط آن با ایجاد اشتغال بیان شود.
ذکر یک نکته حاشیه ای در این قسمت از بحث ضروری است: در میان مدت و بلندمدت با جهش رشد اقتصادی، سطح عمومی اشتغال به طور خودکار افزایش می یابد.
با توجه به فرضیاتی که در قسمت اول بحث مطرح شد، سعی می کنم برخی از الزامات این تغییر مسیرها در حوزه تولید را توضیح دهم.
1. تولید دانش بنیان به عنوان متا تگ باید در پروژه های مختلف کشاورزی، صنعتی و مسکن ادغام شود.
حدود 40 سال پیش، فناوری عکاسی مرسوم به ظاهر یک امپراتوری هنرها و صنایع دستی خود را ایجاد کرده بود، اما با پیشرفت دانش در عکاسی دیجیتال، تمام منابع حوزه سنتی عکاسی با سرعتی باورنکردنی از بین رفته است. کسب و کارهای جدیدی که از ایده های مبتنی بر دانش استفاده می کردند به سرعت رشد کردند و میلیاردها دلار ثروت تولید کردند.
گرچه جهت گیری کلان دولت حرکت به سمت تحقق اقتصاد هوشمند (یا به تعبیر حداقلی همان مسیر دولت الکترونیک) به عنوان فضایی فراگیر است، اما در حوزه هایی مانند کشاورزی، صنعت (اعم از بالادست و پایین دست) و همچنین مسکن موتور محرکه اقتصاد ایران باید تولید یک تولید مبتنی بر دانش و ایجاد اشتغال باشد. بر اساس فضای کلی ترسیم شده در تصویر زیر، در حالی که اقتصاد هوشمند که ادبیات منحصر به فرد خود را دارد، فضای کلی طراحی را تحت الشعاع قرار می دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رهبر معظم انقلاب سال 1401 را سال «تولید دانش بنیان و ایجاد اشتغال» نامگذاری کردند. نگاهی به سخنان ایشان در ابتدای فروردین ماه نشان می دهد که یکی از مطالبات مهم رهبر معظم انقلاب فراتر از شعار دادن و زمینه سازی برای تحقق واقعی تولید و اشتغال دانش بنیان بوده است. در تمام سالهایی که رهبر معظم انقلاب بر تولید و صیانت از سرمایههای ایران تمرکز داشتهاند، به جز بحث سیاستهای اقتصاد مقاومتی که عملاً در عرصه اقتصادی انقلاب اسلامی گفتمانسازی شده است. حوزه اجرایی و حل مشکلات مردم در اقتصاد تغییری نکرده است. اقتصاد ایران حدود 50 سال است که عملاً به درآمدهای نفتی وابسته بوده است و انتقال از الگوی نفتی به چارچوبهای تولید فرآیند محور ممکن است زمان ببرد. اکنون بسیاری بر این باورند که تنها راه برون رفت از وضعیت اقتصادی کنونی کشور، تولید مبتنی بر دانش و فناوری روز است. البته محصول و تأثیر این تغییر رویکرد و رویکرد مبتنی بر دانش راه آهن را باید در تمامی چالش ها و مسائل زندگی عمومی دید. یعنی آثار اقتصادی دانش را باید در پوشاک، کشاورزی، صنایع پیشرفته، صنایع کوچک و متوسط، خدمات، تبلیغات و … مشاهده کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز