اخبار اقتصادی روز

تولید شیر خام تا سال آینده به 15 میلیون تن خواهد رسید

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمد ابراهیم حسن نژاد معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: شیر اولین غذای بشر است که غنی ترین ماده از نظر مواد غذایی محسوب می شود. عناصر و مواد مغذی با توجه به اهمیت آن و افزایش آگاهی عمومی از اهمیت شیر ​​در رژیم غذایی و تاکید مجدد بر اهمیت شیر ​​و صنایع لبنی؛ اولین روز ماه ژوئن روز جهانی شیر نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی و سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر آن است تا سرانه تولید بهینه شیرخام با کیفیت 165 کیلوگرم برای هر نفر و افزایش تولید به 14 میلیون و 850 هزار تن تا سال 1404 باشد.

حسن نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه فرآوری و فرآوری لبنیات در کشور بیش از 18 میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاه های صنایع تبدیلی ایجاد شده است. علاوه بر این، این کشور نزدیک به 7 میلیون حیوان بزرگ مزرعه دارد که شیر خام و گوشت قرمز را در رده های صنعتی و غیر صنعتی تولید می کنند.

وی افزود: ایران از نظر تولید شیر خام رتبه 23 جهان را دارد اما از نظر ظرفیت ژنتیکی در اصلاح صنعتی رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

حسن نژاد تصریح کرد: در اصلاح نژاد به چربی شیر و ماده خشک توجه می شود که می تواند جایگاه ما را در سوددهی تولید شیر بهبود بخشد و در این زمینه برنامه های ویژه ای داریم.

وی ادامه داد: امروز کمیت و حجم شیر در کشور افزایش چشمگیری داشته و بدون نیاز به واردات خامه و کره این محصولات را صادر می کنیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری از اولویت های این معاونت است، گفت: نژاد هلشتاین خالص را در کشور داریم اما با استفاده از توانمندی های کسب و کارهای دانش بنیان برای حفظ دام های پربازده و مفید. جنین دو منظوره گوشت و شیر از دیگر برنامه های وزارت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به صرفه جویی بالاتری در واحدهای لبنی دست یابیم.

حسن نژاد در ادامه تاکید کرد: استفاده از مواد ژنتیکی بر اساس جنسیت در گله های صنعتی و تولیدات دامی می تواند راهکاری موثر برای نوسازی واحد تولیدی باشد.

وی در خصوص تولید شیر کشور گفت: در حال حاضر بیش از 12 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود که عمدتاً در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه بخش ها اعلام کرد: باید بخش ها را گسترش دهیم تا همه پرورش دهندگان از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده های ایرانی شود، کشت مصرف آن از مهدکودک ها و مدارس آغاز شود تا در آینده شیر مورد توجه قرار گیرد. یک غذای اصلی

حسن نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد: در سال جاری که سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است بتوانیم در تولید و تحول این نعمت الهی کوشا باشیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا