آیا به تعامل با بانک ها و موسسات اعتباری ادامه می دهید؟
برخورد جدی و سازمان یافته با بانک ها، موسسات مالی و اعتباری در نتراز وعده مورد تاکید رئیس کل بانک مرکزی بود و در نتیجه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در 18 مهرماه سال گذشته انحلال بانک مرکزی را اعلام کرد. شرکت اعتباری توسعه و در 19 آذرماه، شرکت اعتباری نور به بانک ملی واگذار شد، سپس در 27 بهمن ماه، شرکت اعتباری قزوین منحل شد.
حالا پس از مشخص شدن تکلیف این سه موسسه اعتباری، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد که قصد انحلال بانک ها را نداریم و انحلال آخرین راه حل است. البته برخی از اختلافات به دلیل مطالبات دولت و برخی به دلیل مشکلات نظارتی است. ما وصله هایی را به بانک های مختلف ارائه کرده ایم و دائماً این موضوع را رصد می کنیم.
معاملات بدون سازش با بانک ها و موسسات اعتباری
در ادامه احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با ابراز نارضایتی از بانک ها گفت: امیدواریم در سال جاری اخبار خوبی را در خصوص مقررات بانک های مشکل دار اعلام کنیم و با نارضایتی ها بدون ادب و اغماض برخورد خواهیم کرد.
بی ثباتی شبکه بانکی که شقاقی اقتصاددان پیش از این به ای بی اس نیوز گفته بود: در نظام بانکی کشور با یک تثلیث غیرممکن مواجه هستیم که من از یکی از تئوری های تجارت بین الملل آموختم. در تثلیث ناممکن سیستم بانکی، بانک ها برای خلق پول و جذب سپرده های مردم از دولت مجوز می گیرند. در سمت دیگر مثلث، نرخ سود واقعی در اقتصاد ایران منفی است و در ضلع سوم، بانک ها مجاز هستند. نتیجه این سه گانه غیرممکن این است که اولین بانک ها به دلیل فضای منفی نرخ سود واقعی، تمایلی به ارائه تسهیلات به بخش خصوصی نداشتند و خلق پول و جذابیت سپرده های مردم عمدتاً به سمت بانک های خصوصی رفت. و شرکت های تابعه و در نهایت چون بانک ها تجربه بانکی ندارند، این قسمت عمدتاً به سمت منابع هدایت می شود، مسدود و مسدود شده است و در نهایت پیامدهای این پرونده ها به اختلال در شبکه بانکی ختم شده است.
وی بیان کرد: بانک هایی داریم که صندوق های عجیب و غریب ایجاد کردند و مرکز تجاری ساختند یا به شرکت های زیرمجموعه خود تسهیلات کلان پرداخت کردند و این وجوه بدون برگشت انباشته شد و همه این موارد باعث نقص در شبکه بانکی شد. مفهوم نارضایتی این است که شبکه بانکی ما الان دارایی های زیادی دارد اما این دارایی ها نقدشونده نیستند. وقتی بانک ها به خاطر این سه گانه غیرممکن دچار مشکل می شوند، مجبور می شوند یا برای پوشش مشکلات خود از بانک مرکزی اضافه برداشت کنند یا به ایجاد پول مضاعف ادامه دهند که نتیجه آن رشد نقدینگی و تحمیل تورم در کشور است. اقتصاد.
عباسپور کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز اظهار داشت: بی ثباتی بانک ها علاوه بر تاثیر بر تورم، رکود تولید را نیز به دنبال دارد، زیرا بی ثباتی باعث اختلال در عملکرد شبکه بانکی و عدم پویایی آن می شود. سطح تولید و فعالیت های اقتصادی که منجر به تشدید رکود می شود.
در صورت ادامه فعالیت بانک های مشکل دار به کل سیستم بانکی آسیب وارد می شود
شمسی نژاد، مدیرعامل یک بانک در گفت و گو با رسانه های بانک مرکزی گفت: ادامه فعالیت بانک های مشکل دار باعث رقابت برای جذب منابع، پرداخت سود بیشتر و آسیب به کل نظام بانکی می شود.
در نهایت رفع مغایرتی که برای آن هدف گذاری شده است، همانطور که اخیراً داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در قانون برنامه هفتم پیش بینی می شود 80 درصد مغایرت در بانک ها در سال جاری رفع شود. سال های طرح
حال باید منتظر ماند و دید روند برخورد با بانک ها و موسسات اعتباری چگونه خواهد بود؟ ناهماهنگی در شبکه بانکی که به گفته کارشناسان غل و زنجیر اقتصاد کشور است.
خبرنگار: کیمیا گولیبور