فرشید پورحاجت – دبیر کانون سراسری انبوه سازان
این بار استعمار چهره ای فریبنده و مسحورکننده و شکلی جدید و خطرناک تر به خود گرفته است. کافی است کمی ظلم به متخصصان و دانشمندان این مملکت داشته باشیم، آنگاه استعمار مانند یک شکارچی باهوش طعمه خود را به راحتی با وعده های شیرین و ملموس شکار می کند.
absnews
متأسفانه در عمل عدم حمایت و تشویق دولت ها، حزب گرایی و بعضاً تضاد منافع عملاً مانع از حمایت ملموس از بخش خصوصی مستقل و معتبر و گاه تأکید بر خودکفایی و حمایت از تولید به صورت کلامی شده است. شعار باقی می ماند
ایران پتانسیل قویتر شدن در عرصههای مختلف بهویژه اقتصاد دانشبنیان را دارد، مشروط بر اینکه سیاستهای متفاوتی در حوزه شهرسازی و صنعت ساختمان در نظر گرفته شود.
خبرگزاری ای بی اس نیوز – سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان تولید دانش بنیان و ایجاد اشتغال نامگذاری شد. پیگیری تولید داخلی و خودکفایی سال هاست که نقشه راه توسعه کشور محسوب می شود.
امید است با نامگذاری سال حمایت از علوم دانش بنیاد با تاکید بر اشتغال و کارآفرینی، ارزش پژوهشگران، نخبگان و دوستداران عظمت و آبادانی ایران بیش از پیش توسط نظام مدیریتی مستقر دیده شود. توسعه اقتصادی کشور از مزایای لازم برخوردار بوده است تا با اتخاذ چنین رویکرد خردمندانه ای به تدریج عقب ماندگی موجود برطرف شود.
به این ترتیب استفاده بهینه و موثر از تجربیات ارزنده فعالان و نخبگان صنفی و مدنی، رفع تبعیض و رقابت پذیری در این عرصه می تواند علاوه بر رشد تولید و اشتغال زایی، فناوری های دانش بنیان را ارائه دهد. در صنعت ساختمان مشروط بر اینکه مسئولان وزارت راه و شهرسازی در برنامه های عملیاتی خود اتحادیه های انبوه را به عنوان مشاور و شریک اجتماعی در نظر بگیرند.
تمرکز رهبر معظم انقلاب بر ایجاد مشاغل دانش بنیان و کارآفرینی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در شرایط بحرانی کنونی می تواند موجب رونق و احیای اقتصاد ایران شود.
این رویکرد پیچیده و برنامه ریزی شده سالهاست که باعث فقر و فلاکت در کشورهای جهان سوم و ثروت و قدرت در غرب شده است. متأسفانه پدیده مهاجرت نخبگان در سال های اخیر آسیب های زیادی به منافع ملی ایران وارد کرده است.
جامعه ایران با توجه به ظرفیتهای ذاتی هوش و استعداد خدادادی، در صورت سیاستگذاری و حمایت جدی از بخش علمی دانشبنیان، میتواند کشور را به سوی شکوفایی سوق دهد، مشروط بر اینکه اولویت دولت جذب نخبگان باشد. از سراسر کشور امکان پذیر است.
یکی از چالش ها و بحران های کنونی جامعه ما در سال های اخیر، پدیده نگران کننده مهاجرت نخبگان به عنوان سرمایه انسانی از جامعه ایران به کشورهای عمدتاً غربی با سابقه استعمار بوده است.
دغدغه نظام در حال حاضر ابتدا باید حمایت، حمایت و تشویق نخبگان و جلوگیری از فرار مغزها و طعمه نظم کنونی جهانی باشد. اگر بخواهیم تنها با تکیه بر دانش جدید اقتصاد ایران را از وضعیت فعلی وابستگی به مواد اولیه، رانت و امضا و فساد نجات دهیم، چاره ای جز جلوگیری از خروج نخبگان از کشور و مشارکت دادن آن ها در تصمیم گیری ها نیست. . .
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز