سالم خبر: گزارش تحقیق و تفحص مجلس در روزهای پایانی مجلس یازدهم به قوه قضائیه ارسال شد. در گزارشی برای این نهاد مستقل و غولپیکر فعال در حوزه اقتصادی، انتظار میرفت که بخش دارویی در آن نیز شامل فعالیتهای اقتصادی، جنایات و سکوت مالی باشد.
گزارش شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) مربوط به سال های 1392 تا 1399 است و گزارش هلدینگ دارویی تامین (تیپیکو) و وضعیت رسافرامد و توسعه پتروشیمی های دارویی در زیر آمده است.
تلاش برای پرداخت نشدن درخواست 400 میلیارد تومانی
شرکت توسعه دارویی راسپارمد یکی از پرونده های مورد مناقشه در این پرونده است. شرکتهای دارویی فارابی، الزهراوی، قزوین تمیم، آزمایشگاههای رزاق و پارس دارو از زیرمجموعههای شرکت سرمایهگذاری دارویی تمیم (TIPICO) از زیرمجموعههای این شرکت هستند.
سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) علیه شرکت داروسازی راسفرمد متعلق به فرزند وزیر اسبق دولت یازدهم و رئیس سابق ستاد انتخابات ریاست جمهوری به دلیل ارتکاب یک سری جرایم اقتصادی از جمله تخریب چهره و تصرف مردم. و اموال دولتی اخلال در نظام دارویی کشور و تصرف اموال از طریق جرایم مواد 598 و 599 قانون مجازات اسلامی که موجب خسارت گسترده به اموال مربوط به حقوق عمومی و بیمه شدگان تامین اجتماعی شده بود، شکایت کردند.
تیپیکو و گروه مدیریت زمان شستا اقدامات لازم را برای احقاق حقوق بیمه شدگان و دریافت کل مبلغ سفارش از شرکت پخش راسادارو انجام ندادند. پس از تغییر مدیرعامل هلدینگ تیپیکو در سال 2017، نظارت بر دریافت مطالبات از ریسادارو در آن دوره و در طول زمان را آغاز کرد.
تبدیل شده بود. گروه شرکتهای تیپیکو در ازای مطالبات خود از فرزند این فرد بانفوذ در دولت قبل، ملک را با فردی به نام دیگر معامله میکند که این امر (به دلیل ضعف قانونی یا تبانی) منجر به فرآیند انتقال مالکیت میشود. مشکل، زیرا ملکی واقع در خیابان دماوند به مساحت 3929.5 متر مربع به عنوان غرامت در اختیار شرکت های وابسته به تیپیکو قرار گرفته است اما فروشنده مدعی است 2900 متر مربع از این منطقه پارکینگ صنعتی و متعلق به وی است.
مجموع مطالبات شرکت های مذکور از راسادارو با احتساب خسارات ناشی از دیرکرد بیش از 400 میلیارد تومان می باشد. اگرچه رسادرو به شرکت های زیرمجموعه تیپیکو زیان وارد کرد، اما این شرکت ها حتی برای درخواست چک های معوق اقدامی نکردند. حتی مدیر حراست در زمان هلدینگ شهریور تپکو
1396 به شرکت های تابعه هشدار می دهد که حجم چک های برگشتی به راسادارو افزایش یافته است و تا اطلاع ثانوی نباید به راسادارو بفروشند، اما زهروایی و پارس دارو همچنان در حال مبادلات مالی با راسادارو هستند.
۵۹ میلیون دلار تخلف پتروشیمی غدیر
پتروشیمی قادر، بخشی دیگر از پرونده تخلفات شرکت های وابسته به گروه شستا و مجموع تخلفات مربوط به ارزان فروشی محصول «پ و عدم پرداخت تعهدات ارزی بالغ بر 59 میلیون دلار بوده است.
مواد اولیه مورد نیاز (EDC) با هزینه بالایی خریداری شد و از طرفی بیش از نیمی از محصولات پتروشیمی قادر (PVC) با قیمت ارزان به دو شرکت خاص فروخته شد.
از زمان فروش صادراتی شرکت
اگر پتروشیمی قادر به صورت ارزی بوده باشد، ممکن است میزان تخلف بر اساس قیمت زمان وقوع جرم محاسبه نشود، زیرا اولاً محدودیتهای قانونی برای نگهداری و فروش ارز پس از گذشت سالهای مذکور اعمال شده است. وجود آن و ثانیاً این امکان وجود دارد که مبالغ مذکور در حساب شرکت باشد و در صورت لزوم توسط پتروشیمی قادر به بهره برداری برسد.
در سال 1397 با شکایت از تخلفات صورت گرفته در رابطه با خرید EDC گران قیمت و فروش ارزان PVC توسط مدیران سابق، پرونده جنایی علیه مدیرعامل وقت در سازمان بازرسی و مقامات قضایی تشکیل شد. در تاریخ 1401/07/14 شرکت شکایتی از مدیرعامل تنظیم و به ثبت رسانده و پرونده در دست بررسی است.
موضوع تعهدات ارزی با انجام اقداماتی که منجر به صدور حکم برائت به نفع شرکت شد، حل شد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16864/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D9%82%D8%AA-%D8%AA%DB%8C%D9%BE%DB%8C%DA%A9%D9%88-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز