absnews
دهنوی یکی از بزرگ ترین مسائل پیش روی کسب و کارهای دانش بنیان را شرکت در مناقصات و خریدهای دولتی دانست و افزود: اکنون یکی از بزرگ ترین مسائل بازار و بازاریابی است که شرکت های دولتی گاهی ترجیح می دهند از خارج از کشور خرید کنند مجلس در این زمینه مصوبه ای به تصویب رساند. برای شرکت های دانش بنیان داخلی
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حمایت ها باید به گونه ای باشد که موجب کم کاری و تنبلی کسب و کارهای دانش بنیان نشود، افزود: این حمایت باید در جهت افزایش کیفیت و کاهش قیمت دانش باشد. فرآورده های نفتی و رقابت پذیری آن.” دهنوی با اشاره به اینکه حدود 3 میلیون نیروی جوان تحصیلکرده در کشور داریم، از آنها خواست وارد عرصه تولید دانش بنیان شده و از این فرصت استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که مصوبه مجلس برای جهش تولید دانش چه ضمانت اجرایی دارد؟ وی گفت: وظیفه اصلی ما در مجلس نظارت بر اجرای قانون است. در بسیاری از موارد یکی از موانع اجرای قانون، تعارض منافع است و مجلس برای حل مشکلات باید وارد عمل شود و به آن رسیدگی کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا در این مصوبه به تسهیل تجاری سازی محصولات دانش بنیان توجه شده است؟ وی گفت: در این قانون سعی کردیم نکات مورد نیاز را تصویب کنیم.
وی با استقبال از حمایت های مقام معظم رهبری افزود: بعد از سال های 1388 و 1389 عملاً قانونی برای حمایت از حوزه اقتصاد دانش بنیان نداشتیم، اما در فروردین 1400 قانون کلی تولید و اقتصاد دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. مجلس و شورای نگهبان ایراد گرفت و در اسفندماه ایراد رفع شد و به شورای نگهبان بازگشت که قرار است در اولین جلسه این شورا در فروردین ماه سال جاری بررسی شود و امیدواریم این قانون به نتیجه برسد. قانون بسیاری از زیرساخت های مورد نیاز از جمله حمایت های مالی و حقوقی را فراهم می کند.
وی افزود: دوران شکلگیری اقتصاد دانشبنیان را در کشورمان پشت سر گذاشتهایم و وارد مرحله بلوغ میشویم. در این مرحله این شرکت ها باید اقتصاد را در دست بگیرند و محصولات مورد نیاز مردم را تولید کنند و صنایع بزرگ ما باید دانش بنیان باشند.
دهنوی با طرح این سوال که چرا مردم ما با وجود این همه حمایت هایی که جمهوری اسلامی از صنعت خودرو در این سال ها داشته و با همه حمایت های مقام معظم رهبری از خودروسازی، از خودروسازی ناراضی هستند؟ می گوید صنعت صنعت خودروسازی کشورمان دانش بنیان نیست و نه نوآوری دارد و نه خلاقیت.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید محسن دهنوی درباره مصوبه مجلس درباره جهش تولید دانش بنیان با اشاره به اینکه ادبیات اقتصاد دانش بنیان و دانش تولید ثروت در دهه 80 از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، افزود: شاید کمتر از 100 مورد. شرکت های دانش بنیان» در کشور داشتیم اما با حمایت مقام معظم رهبری این موضوع تبدیل به یک سخنرانی شد و الان حدود 7000 شرکت دانش بنیان داریم و صحبت از سهم آن شرکت هاست. از اقتصاد کلان کشور است.
وی خاطرنشان کرد: عمده صنایع دانش بنیان به این معناست که صنعت خودرو متکی به دانش جوانان کشور است و در صنعت معدن و صنعت نفت و گاز نیز همین گونه است.
دهنوی گفت: در مصوبه مجلس شورایی در داخل دولت به عنوان شورای حاکمیتی کشور بر اساس دانش پیش بینی کردیم که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور است. و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاون رئیس جمهور و دبیرخانه ایشان. بنا به صلاحدید هیئت و تخصص آن، خرید مواد خارجی مشابه تولید داخل ممنوع است.