افزایش سرعت ترانزیت و جابجایی مسافر با استفاده از راه آهن یزد – اقلیدس


وزیر راه و شهرسازی گفت: با بهره برداری از خط ریلی یزد – اقلیدس، زمان سفر مسیر ریلی شیراز – مشهد 4 ساعت کاهش می یابد و این کاهش از نظر انرژی و انرژی نیز اثرات چشمگیری خواهد داشت. صرفه جویی در زمان مانند افزایش سرعت حمل و نقل کالا و مسافر در این مسیر.
به گزارش خبرگزاری حوزه اقتصادی علم و فناوری، آنا از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز 15 خرداد در حاشیه بهره برداری از ساختمان یزد. راه آهن اقلیدس ضمن تسلیت شهادت آیت الله رئیسی و یارانش، پروژه راه آهن یزد – اقلیدس. وی یکی از پروژه های برجسته رئیس جمهور فقید کشورمان را قرائت کرد و گفت: بهره برداری بیشتر از خط ریلی و بهره برداری از راه آهن یزد – اقلیدسی عملیات بزرگی بود که در 2 سال گذشته بیش از 850 میلیارد تومان هزینه داشت.
وی ادامه داد: خط ریلی اقلیدس – یزد 270 کیلومتر طول دارد که 245 کیلومتر آن در استان یزد و مابقی در استان فارس است.
بذرپاش ادامه داد: یزد یکی از استان های مهم صاحببار است که به دلیل وجود معادن مختلف مستقر در این استان، استانی جذاب برای فعالان صنعت ریلی است و پیش بینی می شود این صنعت در منطقه بیش از پیش توسعه یابد.
تکمیل ایستگاه های ناتمام و اصلاح عیوب راه آهن اقلیدس – یزد
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این پروژه 270 کیلومتری نقص داشت و ایستگاه های نیمه تمام داشت و با احداث 5 ایستگاه و رفع نواقص موجود، تردد قطارهای باری در این مسیر ریلی امروز حرکت می کند. ، و پس از 2 روز اولین قطار به این سمت می رسد.
وی با اشاره به کاهش حدود 4 ساعته زمانی که با احداث این خط از شیراز تا مشهد مقدس محقق می شود، گفت: راه آهن یزد – اقلیدس یکی از خواسته های ساکنان این استان است و این امر کاهش زمان اثرات مختلفی در صرفه جویی در انرژی، زمان و همچنین افزایش ایمنی مسافران و افزایش سرعت جابجایی کالاها داشته است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معادن چور واقع در مسیر از جمله معادنی است که بیشترین بهره را از مزیت های این خط ریلی می برد، اعلام کرد: راه اندازی و بهره برداری از این خط ریلی عظیم، طرح مثلث طلایی گردشگری 3 استان اصفهان، فارس و یزد تکمیل کننده یزد است که همواره مورد تاکید استانداران این استان ها بوده است.
وی ضمن تشکر از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و سایر دست اندرکاران این پروژه گفت: اتفاق دیگری که در حال رخ دادن است سطح توسعه ترانزیت است و ساخت این خطوط ریلی می تواند واقعا ترانزیت کالا از ایران را تسریع کند.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: خبر خوبی که برای جمعیت داریم این است که در 2 ماهه نخست امسال 57 درصد افزایش حمل و نقل عمومی نسبت به 2 ماه گذشته داشته ایم و در سال گذشته نیز افزایش داشته است. رشد قابل توجهی در این زمینه
بذرپاش این رشد را بی سابقه دانست و گفت: رکورد ترانزیت در سال گذشته شکسته شد و با تداوم رشد ترانزیت در سال 1403 پیش بینی می شود این رکورد دوباره شکسته شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: رئیس جمهور فقید همواره تاکید داشتند که توسعه حمل و نقل انبوه می تواند به اندازه نفت در کشور و همه پروژه های بزرگ پروژه راه ایران از جمله توسعه زیرساخت های ریلی و ریلی درآمدزایی داشته باشد. بخش راه و در بخش توسعه نرم افزار. بر همین اساس است که تسهیل تردد کالا و مسافر در پایانه های مرزی استوار است.
وی با تاکید بر اینکه رشد ترانزیت در کشور نشان دهنده به ثمر نشستن مذاکرات مختلف بین المللی و منطقه ای ریاست جمهوری است، گفت: آمار در حوزه ترانزیت گواه این امر است.
وی با اشاره به اینکه در سال 1402 بیش از 84 پروژه راه و راه آهن افتتاح شد که در تاریخ معاصر ما بی سابقه است، افزود: حدود 195 کیلومتر احداث و افتتاح خطوط ریلی، 235 کیلومتر بزرگراه و تقریباً 800 کیلومتر بزرگراه. . مشخص شده است که این ارقام منابع و حجم اشتغال قابل توجهی را مصرف می کند و تأثیر مستقیمی بر ایمنی راه ها، توسعه حمل و نقل عمومی و تسهیل ترافیک دارد و ارقامی بی سابقه در تاریخ کشور را تشکیل می دهد.