اخبار اقتصادی روز

ممنوعیت ارائه خدمات بانکی و دولتی به دارندگان مجوزهای کاغذی

طبق قانون و بر اساس تبصره 7 ماده 1 سامانه تسهیل صدور مجوز، کلیه مجوزهای کاغذی باید تا تاریخ 5 اردیبهشت 1403 الکترونیکی باشد و از این تاریخ هر واحد تجاری مورد تایید کشوری که مجوز الکترونیکی نداشته باشد. طبق قانون و مقررات دولتی باید دارای “شناسه منحصر به فرد” باشد.

اعضای اتحادیه می توانند با مراجعه به درگاه ملی مجوز و دریافت کارت ملی، کد پستی و شماره پروانه و نصب آن در اتحادیه خود، مجوز الکترونیکی «هویت منحصر به فرد» را دریافت کنند تا نام آنها در اطلاعات تجاری درج شود پورتال ملی صدور مجوز در mojavez.ir.

4 دستگاه در اوج صدور مجوز الکترونیکی

در همین راستا سید امیر سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ تشریح کرد: سازمان ملی استاندارد و اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات پزشکی چهار نهادی هستند که تا روز گزارش در صدر جدول نقل و انتقالات قرار دارند. وی افزود: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد 27.9 درصد، اتحادیه ها 27.5 درصد و وزارت ورزش و جوانان 9.4 درصد واگذار کرده اند. سیستم پزشکی 6.4 درصد از تمام مجوزهای کاغذی خود را به شناسه های منحصر به فرد اختصاص می دهد.

وی بیان کرد: تحلیل آمار تبدیل تمامی مجوزها نشان می دهد که استان های جهرمحال، بختیاری، گیلان، لرستان و همدان در رتبه اول تبدیل مجوزهای کاغذی به هویت منحصر به فرد قرار دارند. در این شهرستان ها به ترتیب 16.3، 15.5، 15.4 درصد و 12.7 درصد مجوزهای کاغذی به شناسه های منحصر به فرد تبدیل شدند.

رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار با بیان اینکه در مقایسه استان ها، استان لرستان در تبدیل پروانه صنفی کاغذ به هویت منحصر به فرد رتبه اول و جهرمحال، بختیاری، حمدان و گیلان در رتبه های بعدی قرار دارند این و در استان ها به ترتیب 7/46 درصد و 1/36 درصد پروانه های تجارت کاغذی بر اساس شناسه های منحصر به فرد است.

سیاح تایید کرد: استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، اصفهان، ایلام و کردستان در انتهای جدول رتبه‌بندی تبدیل مجوزهای تجارت کاغذ به هویت‌های منحصربه‌فرد قرار گرفتند.

13000 دفتر مجوز الکترونیکی ارائه می کنند

بر اساس این گزارش، بسیاری از شهرهای کوچک مجوز صددرصد الکترونیکی و شناسه های منحصر به فرد دریافت کرده اند و برای تسریع در اجرای این امر، سازمان بهبود محیط کسب و کار با منعقده قرارداد و اتصال دفاتر خدماتی به صدور مجوز الکترونیکی همزمان اقدام کرده است. فلاح حقیقی دبیرکل کانون ادارات مربوطه در حوزه دولت در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: در قالب تفاهم نامه ای با مرکز بهبود فضای کسب و کار، تمامی ادارات مربوطه دولتی. ادغام و به پرتال ملی صدور پروانه متصل می شود و از طریق این پورتال هویت های متمایز صادر می شود در حال حاضر روند صدور مجوز الکترونیکی در برخی شهرها به کندی در حال انجام است.

وی افزود: با فعال شدن این سرویس در سراسر کشور متقاضیان می توانند با مراجعه به دفاتر خدماتی ظرف مدت 4 تا 5 دقیقه شناسه خود را دریافت کنند و در قالب پورتال ملی صدور مجوز و ارائه درخواست و شکایات مجوز ارائه می کنیم. مشاوره تجاری به همان شکل ادارات دولتی و از طریق پورتال ملی ارائه خواهد شد.

وی بیان کرد: امروز بیش از 13 هزار اداره دولتی که شامل نقاط صفر مرزی می شود، قابلیت ارائه خدمات برای اخذ هویت منحصر به فرد را دارند و هزینه اخذ هویت منحصر به فرد و مجوزهای الکترونیکی بالغ بر 30 هزار تومان است.

بر اساس قانون، اگر آژانس‌ها تا 5 اردیبهشت مجوزهای کاغذی خود را به صورت الکترونیکی تبدیل نکنند، از دسترسی به خدمات دولتی محروم می‌شوند، البته این اقدام در ابتدا در شهرهای کوچکی که کسب‌وکارها مجوزهای کاغذی خود را 100 درصد الکترونیک کرده‌اند، اجرا می‌شود. این شهرها همه مجوزها دارای شناسه منحصر به فرد هستند، بنابراین اگر مجوزها همچنان کاغذی باشند در این شهرها خدمات بانکی و اداری دریافت نمی کنند بیش از 2 میلیون مجوز کاغذی به صورت الکترونیکی صادر شده است.

لازم به ذکر است تعداد پروانه‌های کاغذی تبدیل‌شده به شناسه‌های منحصربه‌فرد تا تاریخ 3 اردیبهشت 702 هزار و 683 مجوز بوده که از این تعداد 666 هزار و 69 مجوز به اتحادیه‌ها تعلق گرفته است.

بر اساس این گزارش، مجوزهای کاغذی فاقد اعتبار است و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیکی (هویت منحصر به فرد) خدمت نمی‌کنند. آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز هویت منحصر به فردی ندارند، یعنی نامشان در qr.mojavez.ir نیست، می توانند از تلفن همراه خود استفاده کنند و تنها 3 کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه/کد اتحادیه، و کد پستی کشور (محل خرید)) در پرتال ملی (mojavez.ir)، مجوز الکترونیکی (شناسه منحصر به فرد) را سریع، رایگان و بدون اتصال به اینترنت دریافت کنید.

خبرنگار: کبری عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *