وی ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که به دلیل مشکلات اقتصادی بوجود آمده است ، نهادهای فرهنگی از جمله وزارت فرهنگ و جهت گیری باید در قالب کمک های بلاعوض برای کتاب ، کاغذ و غیره کمک کنند. که برای فرهنگ ما ضروری است ، برای اهالی فرهنگ ، ناشران و ارائه چنین مواردی به گونه ای که فرآیند انتشار کتاب از ظهور آن در ذهن و آگاهی نویسنده و نویسنده تا زمانی که آنها نشأت می گیرد دارای حرکت و آهنگ طبیعی و منطقی باشد. در ذهن و ضمیر خواننده خوانده می شوند. نه این که در این راه عقب نشینی هایی ایجاد شود.
وی در ادامه توضیح داد: برخی از نهادهای مسئول کتاب و کتابخوانی نهادهای رسمی کشور مانند وزارت فرهنگ و ارشاد هستند. مأموریت خاص آنها این است که به کتابهایی با ارزش علمی و فرهنگی کمک کنند تا در بین انبوه کتابهایی که در قالب کتابسازی تولید می شوند شناخته شوند.
وی سپس گفت که بسیاری از فعالیت های فرهنگی در کشور به این دلایل متوقف می شود یا روند آنها کند می شود. ادبیات فارسی به طور کلی جدا از مشکلات کلی فرهنگی کشور نیست. مشاهده می کنید ، وقتی بودجه های عمومی کشور تحت تأثیر مسائل بزرگ اقتصادی کشور قرار می گیرد ، اولین بودجه هایی که از کشور خارج می شود ، بودجه امور فرهنگی و هنری است؛ موسساتی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد ، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و … ؛ یا در حوزه عمومی ، دانشگاهها معمولاً تحت تأثیر این امر قرار می گیرند ، که خود مشکلاتی را ایجاد می کند و برخی فعالیتها را محدود می کند.
مدیر سابق انتشارات دانشگاه خوارزمی در ادامه انتظارات خود از دولت جدید را مطرح کرد و موضوع ممیزی را مطرح کرد: “شاید مشکل اصلی آماتورهای کتاب (نویسندگان ، نویسندگان ، شاعران و غیره) این باشد که ممیزی کتاب ها و آثار هنری. “این به این دلیل است که ما عموماً در برخورد خود با افراد علم ، ادبیات و فرهنگ به مدارا نیاز داریم ؛ به ویژه کسانی که به دانش و فرهنگ خود معروف هستند و خالقان فرهنگ امروز ایران هستند. آنها نباید در نشر ، با کسی که کتابها یا آثار هنری خود را تعیین می کند ، ملاقات کنید. به نظر من این یکی از بزرگترین مشکلات امروز فرهنگ ما است. اگر به این سوال کمی بیشتر در تاریخ نگاه کنیم ، این موقعیت مطمئناً چشمگیر خواهد بود
محمد شادرویمنش ضمن ارائه پیشنهاداتی در مورد وضعیت کنونی فرهنگ کشور ، با تاکید بر لزوم تسامح در برخورد با اهل علم ، ادبیات و فرهنگ ، گفت: خالقان فرهنگ امروز ایران نباید در ویرایش با آقابالاسار برخورد کنند.
شادرویمنش سپس تأثیر شیوع ویروس کرونا بر وضعیت فرهنگی کشور را برجسته کرد و گفت: -19 بیماری. این بیماری به بسیاری از فعالیت های کشور در زمینه فرهنگ و ادبیات پایان داد ، اما البته از جهاتی نیز مفید بود. یعنی ورود به حوزه های فضای مجازی در میان ادبیات ، که شاید بسیاری از آنها ارتباط چندانی با این جهان ها نداشت ، باعث شد که آنها رویکرد جدیدی را اتخاذ کنند. هم در موسساتی که مسئول این سوالات بودند و هم در زمینه های دانشگاهی. گروه های دانشگاهی در زمینه های مختلف ، از جمله ادبیات ، رویکرد جدیدی در این زمینه اتخاذ کرده اند و سعی کرده اند راه های جدیدی را برای جذب مخاطب به این رشته ها بیابند.
انتهای پیام
در همین حال ، محمد شادرویمنش با یادآوری کشته شدگان در زمینه ادبیات و فرهنگ ، گفت: “اما در هر صورت ، مسئله همه گیری کویت -19 باعث شده است که برخی از چهره های اصلی فرهنگ ، ادبیات ، هنر و دانش ما درباره کشور ما. “ما برخی از همکاران دانشگاهی خود را در زمینه ادبیات از دست داده ایم ، مانند دکتر استادزاده ، که از گسترش زبان فارسی در خارج از ایران حمایت می کرد ، دکتر عصمت اسماعیلی ، که از دانشگاه سمنان بود ، و دکتر میترا گلچین ، که شکوفا شد. اینها دانشمندان خودشان بودند ، دکتر کامران احمدگلی ، که اگرچه در زمینه ادبیات انگلیسی ، به ادبیات فارسی علاقه زیادی داشت و همچنین در زمینه تحقیقات بین رشته ای کار می کرد. به غیر از دانشگاه ، باید توجه داشت که پروفسور جلال ستاری خدمات ارزشمندی به ادبیات ، به فرهنگ و علم در طول زندگی او ، و البته بسیاری از کسانی که در حال حاضر فرصتی برای ذکر نام فردی خود ندارند ، اما در هر صورت این فاصله ها هستند که پر شده اند. سادگی برای ما امکان پذیر نیست. اما تصویری که در سالهای اخیر می بینیم مجموعه ای از خوب و بد است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در این باره توصیه کرد: گاهی در میان بسیاری از کتابهایی که فقط نام کتاب را دارند و محتوای آنها فقط محتوایی است که علاقه شخصی نویسنده کتاب را تأمین می کند و معنای واقعی کتاب را ندارد. به این معنا که فرهنگ ، زبان ، ادبیات و فرهنگ ایرانی را ترویج می کند.
محمد شادرویمنش همچنین درباره تأثیرات وضعیت اقتصادی بر وضعیت فرهنگی صحبت کرد و گفت: مشکلات اقتصادی در حوزه نشر نیز تا حد زیادی خود را نشان داده است. اکنون کتابهایی که منتشر می شوند آنقدر گران شده اند که فکر می کنم این قیمتها برای خود کتابها عادی است – با توجه به تورم تولید کتاب – اما متأسفانه درآمد مخاطبان اصلی و خوانندگان کتاب به نسبت افزایش نیافت. خرید کتاب و محروم کردن خوانندگان عمده از برخی از این کتاب ها دشوار است. کتابخانه ها همچنین دارای کتابهای به روز کمتری هستند که دسترسی به آنها به دلیل مسائل همه گیر دشوارتر شده و همه آنها به گسترش فرهنگ خواندن و خواندن کتابهای به روز کمک می کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، درباره وضعیت فرهنگ و ادبیات ، به ویژه در فضای دانشگاهی آن و همچنین در زمینه انتشار کتاب و … صحبت کرد. در دولت دوازدهم: ادبیات ، به عنوان یکی از زیرمجموعه های کلی فرهنگ ، همیشه تابعی از بزرگترین متغیرهای موجود در جامعه است. البته این است که وضعیت کلی سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی کشور نیز موضوعاتی مانند فرهنگ را در اشکال مختلف تحت تأثیر قرار می دهد. هنگامی که وضعیت اقتصادی یک کشور نامتناسب است یا مشکلاتی دارد ، یکی از مسائلی که به سرعت تحت تأثیر قرار می گیرد ، بحث فرهنگ و بودجه فرهنگی کشور است.
وی با بیان اینکه انتشارات بسیاری در زمینه کتاب کاهش یافته است ، ادامه داد: “هنوز کتابهای زیادی در حال چاپ هستند و البته برخی از کتابهای بسیار خوب و درخشان نیز در زیر آنها وجود دارد.” گاهی به دلیل عدم امکان ارائه این کتابها ، برخی از آنها توسط کارشناسان و مخاطبان اصلی این کتاب کاملاً نادیده گرفته می شود و شاید این یکی از بزرگترین اشکالات وضعیت کنونی ما باشد.
این معلم زبان و ادبیات فارسی افزود: شما اغلب برنامه هایی را از طریق نهادهایی مانند شهر کتاب ، انتشارات میراث مکتوب و برخی از انجمن های دانشگاهی و دانشجویی مشاهده می کنید که در این زمینه بسیار خوب و موفق بوده اند. و فراتر از آن ، افرادی که در زمینه های ادبی و هنری فعال بودند ، رسا شروع به سازماندهی برنامه هایی کرد که کلاس های سازمان یافته و برنامه ریزی شده یا گاه و بیگاه برگزار می شد. به نظر من ، این یک اتفاق خوشحال کننده بود که در ادبیات ما رخ داد. البته ، این تنها در ادبیات نبود ، بلکه در زمینه های دیگر نیز وجود داشت. اما برای ما دانش پژوهان که بسیاری از آنها توجه کمتری به این حوزه داشتند ، او توانست نقش مهم و سازنده ایفا کند.
شادرويمنش در پايان با اشاره به لزوم ارائه معلماني كه با فناوري هاي جديد آشنا نيستند ، خاطرنشان كرد: معلماني از نسل قبل هستند كه با مسائل مربوط به فناوري هاي جديد و استفاده از رسانه هاي جديد آشنا نيستند ، به ويژه شبكه هاي اجتماعي. ، و غیره. شاید حتی اکنون که برخی آمادگی رسیدگی به این مسائل را ندارند. به نظر من موسساتی مانند دانشگاه ها ، گروه های ادبیات و … باید تسهیلاتی را برای این گروه فراهم آورد تا بتوانند ادبیات و فرهنگ خود را به نسل جدید منتقل کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز