مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: یک هزار و 260 طرح زمین شناسی و اکتشافی در مقیاس 150 هزارم تا پایان هواپیمای هفتم اجرا می شود.
رضا جدیدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار معدن و صنایع معدنی خبرگزاری صداوسیماوی در خصوص روند تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و اکتشافات معدنی افزود: روند تولید اطلاعات پایه در کشور مستمر است اما آنچه باعث تداوم تولید این اطلاعات می شود اساس مقایسه آنهاست.
وی گفت: در یک مقطعی در سازمان زمین شناسی از کوچکترین مقیاس شروع کردیم، مثل میلیونیم، نقشه میلیونی ایران تهیه شد که بعد از آن به بالای دویست و پنجاه هزارم رسیدیم که مقیاس زمین شناسی است. نقشه دویست و پنجاه هزارم کل ایران تهیه شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: نقشه های زمین شناسی و نقشه های ژئوشیمیایی در مناطق اولویت دار تهیه شده است.
وی با بیان اینکه بعد از 100 هزارم به مقیاس 150 هزارم رفتیم، افزود: البته در مقیاس کوچک مقیاس 125 هزارم تهیه شد که توسعه این مقیاس بسیار شخصی سازی شد.
وی با بیان اینکه جدیدی از ابتدای دولت سیزدهم یعنی از سال 1400 به مقیاس 150 هزارم حکمرانی رفته است، اظهار داشت: در واقع برای کل کشور لایه های زمین شناسی و اکتشافات جدید در مقیاس 150 هزارم زمین شناسی است. ، 150 هزارم ژئوشیمی و 150 هزاره زمین شناسی اقتصادی تعریف شده است.
وی افزود: از سوی دیگر طرح تحول دریایی را راه اندازی کردیم که برای لایه های دریایی، 50 هزارم رسوب شناسی، 50 هزارم ژئومورفولوژی، 50 هزارم ژئوشیمی و آلاینده های زیست محیطی در مناطق شمالی و جنوب کشور. . و مناطق ساحلی و دریایی تولید اطلاعات پایه. ما برنامه ریزی سیستم تولید اطلاعات پایه این کشور را شفاف کرده ایم.
مدیرکل برنامه ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با طرح تحول سعی کردیم با افزایش دقت اطلاعات، روند را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم که از حدود 36 ماه به 12 تا 16 ماه افزایش دادیم. . ، که مدت زمان فرآیند را کاهش داد. ما آن را به یک سوم کاهش دادیم.
وی افزود: هر چه اطلاعات در این فرآیند دقیقتر باشد، ریسک سرمایهگذاری و ورود بخش خصوصی و غیردولتی به فرآیندهای اکتشاف و معدن، بحثهای ساخت و ساز و زیرساختها و همچنین تأسیسات شهری یا سازههای بزرگ بیشتر میشود. بی خطر. در کشور، ریسک ورود سرمایه گذار نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم پیشرفت قرار است 420 هسته اطلاعاتی کشور در مقیاس 150 هزار نفری بررسی شود، گفت: حدود 2 میلیون و 400 هزار و 500 هسته اطلاعاتی 150 هزار نفری در کشور داریم که اولویت اول را تشکیل می دهند. قرار است طی 5 سال 420 سلول اطلاعاتی یعنی 420 نقشه زمین شناسی، 420 نقشه ژئوشیمیایی و 420 نقشه زمین شناسی اقتصادی مورد مطالعه قرار گیرد که در سازمان زمین شناسی و در تاریخ سازمان زمین شناسی در واقع این میزان اطلاعات تولید بی سابقه بود.
وی تولید این میزان اطلاعات را به معنای اجرای 1260 طرح زمین شناسی و اکتشافی دانست و افزود: الگوی اجرای این طرح ها همان طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی است که تقریباً از قبل اجرا شده است. دو سال و نیم
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، انفورماتیک و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی پیشرفت فیزیکی که در این طرح داشتیم را حدود 25 درصد عنوان کرد و ادامه داد: از 1260 طرح حدود 300 طرح تکمیل و نقشه های آنها انجام شد. منتشر و در اختیار وزارت معدن و تجارت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه برنامه ما این است که تا پایان برنامه پنج ساله یک هزار و 260 طرح را تکمیل کنیم، گفت: البته این امر مستلزم حمایت هدفمند نظام برنامه ریزی کشور در حوزه تامین منابع مالی و انسانی و همچنین این تخصصی است. ظرفیت و وجود متخصص، سخت افزار، نرم افزار و مغز نرم افزاری در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی وجود دارد که البته این مسیر را با مشارکت مردم و بخش خصوصی، دانشگاه ها، شرکت های مشاوره مهندسی و مراکز دانش بازرگانی دنبال می کنیم.
وی افزود: برخی از پروژه ها به صورت امانی و برخی پروژه ها به صورت قراردادی با نظارت سازمان زمین شناسی است. امیدواریم این کارها در زمان مقرر به اتمام برسد و شاهد پیشرفت بزرگی باشیم. حوزه اطلاعات زمین شناسی و اکتشافات پایه در کشور.
شایان ذکر است: ژئومورفولوژی یا ژئومورفولوژی مطالعه سیستماتیک و میان رشته ای فرآیندهای درونی و بیرونی زمین است.