سالم خبر: سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی باید به دستور معاون اول رئیس جمهور و مصوبات هیات وزیران احترام بگذارند و معطل نکنند و ارز را به تولیدکننده ندهند.
علی رضا شزاری، رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی، ضمن تکذیب قاچاق معکوس دارو و شیرخشک، گفت: کمبود ارز بهانه ای نیست که کشوری چندین مورد را صادر کند روزانه یک میلیون بشکه نفت کند است و در این حجم خودروهای خارجی وارد می شود.
وی مهمترین اولویت حوزه دارو در کشور را ثبات نرخ ارز دانست و گفت: دولت باید آرامش اقتصادی را برای موسسات تولید دارو و تجهیزات پزشکی در کشور ایجاد کند تا به جای اینکه نگران سرمایه خود باشند. می توانند با برنامه ریزی مناسب، پیشرفت و نوآوری تولید خود را بهبود بخشند و نرخ گردش سرمایه باقی مانده است. پول در این بخش با توجه به نرخ تورم 45 درصدی ثابت است و باید حداقل 50 درصد رشد نقدینگی معاملاتی در این بخش داشته باشیم. . بخشی که نداریم، داریم به عقب می رویم. دلیلش هم این است که داریم آن بازار را کوچک می کنیم، تورم متناسب با حجم معاملات افزایش نمی یابد و بازار از نظر حجم و ارزش ریالی حدود 40 درصد کاهش پیدا کرده است که بسیار بد است.
وی با بیان اینکه سفارشات تولیدکنندگان دارو و دارو به دلیل تورم افزایش نیافته و طی سال گذشته با تورم 40 درصدی نیمی از سرمایه خود را از دست داده اند، گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان دیگر ماسک تولید نمی کنند برخی از سازندگان ونتیلاتورها با یک سوم ظرفیت تولید می کنند، در حالی که تولیدکنندگان سرنگ و برخی دیگر با نرخ 20 تا 30 درصد از انرژی خط چاسان تولید می کنند. در حال حاضر به نام بیمه و وزارت بهداشت 50 تومان به این اداره می دهند، بعد می گویند 500 هزار تومان بخر. در نتیجه چون دخل و خرج نادرست است، این بار بر دوش تامین کنندگان و تولیدکنندگان می افتد و این اتفاق می افتد، دولت بعد از یک سال و نیم پول را به آنها می دهد، خب تورم 40 درصدی هم داریم، ارزش پول آنها
در عرض یک سال 45 درصد کاهش می یابد و کافی است این کار را دو بار تکرار کنید و سپس تولیدکننده سرمایه اولیه خود را از دست می دهد و تولیدش کاهش می یابد.
سکه را به صورت قطره چکان می دهند و دارو کمیاب می شود
وی در خصوص نامه شکایتی که به آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ارز به این اداره کل ارائه شده است، گفت: پس از نامه ما معاون اول رئیس جمهور با آقای فرزین ابراز همدردی کرد و بخشنامه معروف را صادر کرد. برای کالاهای اولویت دار و ارزهای پشتیبان. فکر میکنم آقای فرزین از هفته گذشته با اینکه قطرهای بود، شروع به کسر ارزهای خارجی کرد و من تعجب میکنم که چرا این بخش دارویی و پزشکی که به 600 میلیون یورو ارز نیاز داشت، البته تا اردیبهشت 140 میلیون یورو دریافت کرد. آنها در آینده پرداخت می کردند، اما پس از چند ماه پرداخت می کردند که باعث کاهش ذخیره استراتژیک دارو می شد. وقتی این اتفاق می افتد، هر بار به رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اطلاع می دهند که دارو کمیاب است و با جیب خالی نمی توان آن را خرید. شما که ارز می دهید چرا درگیری و خشونت ایجاد می کنید مگر اینکه می خواهید دارو را به خانه ببرند حتی با سیستم تیک توک و سیستم ذخیره سازی تجهیزات مجازی امکان قاچاق کالا وجود ندارد بلکه توجیهات
سزار با بیان اینکه تولیدکننده برای واردات اولین داروها باید 3 تا 4 ماه در نوبت بماند، گفت: از دکتر فرزین بسیار ناامید هستم چرا که او درد بیماران تالاسمی و سازمان برنامه و بودجه را درک نمی کند. بانك مركزي با دستور نماينده اول: به مصوبات هيات وزيران احترام نگذارد و ارز را به محصول بدهيد. ما نباید به دنبال درمان باشیم، بگذاریم بحران پیش بیاید و بعد آن را درمان کنیم، بهتر است با رعایت قانون و تشکر از تامین کنندگان، اعم از تولیدکننده، تامین کننده و توزیع کننده، آنها را تشویق کنیم.
ما مطلقاً به اصطلاح قاچاق شیرخشک به عراق، ترکیه، بحرین و امارات نداریم.
وی قاچاق مواد مخدر و شیرخشک را تکذیب کرد و گفت: آنچه به نام قاچاق شیرخشک به عراق، ترکیه، بحرین و امارات است را اصلا نداریم.
اگر علامت ایران روی شیرخشک گذاشته شود، کار تمام است و اجازه استفاده از آن را نمی دهند. شما در عراق و ترکیه و امارات و پاکستان داروی ایرانی را نمی بینید.. داروی ما بسیار مرغوب است اما نمی گذارند وارد کشورشان شود، می گویند دارو باید برند باشد. تنها جایی که داروی ایرانی به صورت محدود وارد می شود، برخی از شهرهای مرزی افغانستان است که اصلا دیده نمی شود زیرا داروی پاکستانی بسیار ارزانتر از ماست. این مسکن محبوب در پاکستان ارزانتر از استامینوفن ما در افغانستان است، زیرا ارزانتر است.
بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به ارز دارویی اهمیت نمی دهند
چزاره با اشاره به اینکه کشور ما مشکل ارزی ندارد و همه می دانیم که صادرات با واردات در تراز مثبت است، افزود: هیچ بهانه ای برای کمبود ارز وجود ندارد که یک کشور روزانه چندین میلیون بشکه نفت صادر می کند. ماشین های خارجی با این اندازه به این معنی است که مردم مجبور نیستند به دنبال دارو بگردند. دارویی به نام متفورمین که 60 سال پیش اختراع شد یک داروی عجیب و غریب نیست که وجود نداشته باشد یا باید به دنبال وارفارین باشیم که مانند مسکن در دنیا بی فایده و بی ارزش است. چرا حقیقت را نمی گویند، پولی به من ندادند که مواد اولیه را بیاورم. ارز ندادند بلکه بر اساس توجیه اقتصادی قیمت را تعیین کردند. صنعت دارو هم یک واحد اقتصادی است و تقصیر سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت نیست، اتفاقاً مورد ظلم قرار گرفتند و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نشان ندادند لطف در این دولت
نگذاریم داستان شیرخشک و وارفارین و آنتی بیوتیک ها تکرار شود
وی ادامه داد: نباید بگذاریم فاجعه رخ دهد و داستان شیرخشک، وارفارین و آنتی بیوتیک ها تکرار شود. وقتی کمبود آنتی بیوتیک وجود داشت، دوستان در سازمان غذا و دارو تا دو نیمه شب بیدار بودند و داروخانه به داروخانه می دادند تا فاجعه ای رخ ندهد که از اختیارات سازمان غذا و دارو خارج بود و به همین دلیل ارزی داده نمی شد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16786/%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AA%DA%86%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز