علی مشکی در مراسم گرامیداشت هفته اهدای عضو و روز بیماری های خاص و صعب العلاج که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: اردیبهشت ماه یکی از ماه های مهم سال در حوزه سلامت به شمار می رود. روزهای خاصی به عنوان رویدادهای مهم مانند «روز ماما» و «روز اهدای عضو» و «بیماریهای خاص» شناخته میشوند که به این معناست که این موضوعات باید در رأس اقدامات نظام سلامت قرار گیرند.
وی به مشکلات بیماران خاص و صعب العلاج که باید تا پایان عمر تحت درمان و کنترل قرار گیرند، اشاره کرد و گفت: مشکلات این بیماران و رنجی که تا آخر عمر می کشند بر هیچکس پوشیده نیست و همچنین هزینه های درمان، دارو و تجهیزات گران قیمت باید پرداخت شود که مشکلات این افراد را افزایش می دهد.
معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیماران درد و نگرانی دیگری جز رنج بیماری احساس نکنند، افزود: بنابراین با توجه به ضرورت درمان بیماران خاص و صعب العلاج پایان. در زندگی آنها، تمرکز نظام سلامت بر کاهش رنج آنهاست.
وی به هماهنگی با سازمان های بیمه گر برای تسهیل در روند رسیدگی به امور پزشکی و درمان بیماران خصوصی توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران اشاره کرد و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز پس از دانشگاه شیراز در این زمینه جایگاه برتری دارد. رشته. اهدای عضو در زمینه اهدای عضو برای موارد مرگ قلبی جایگاه ویژه ای در کشور و جهان دارد.
مشکی به کار واحد فرآوری در بیمارستان فیروزکار از طریق اهدای اعضا در موارد مرگ قلبی به ویژه پس از آمبولی ریه اشاره کرد که برای اولین بار در کشور انجام می شود علوم پزشکی بسیار پیشرفته هستند.
توانبخشی، حلقه مفقوده نظام سلامت
جمشید کرمنجی رئیس اداره توانبخشی وزارت بهداشت نیز به اهمیت ارائه خدمات توانبخشی در حوزه اهدای عضو اشاره کرد و گفت: این خدمات حلقه مفقوده نظام سلامت محسوب می شود و تلاش می کنیم این خدمات را افزایش دهیم. تعداد مراکز این خدمات در کشور است.
وی ادامه داد: عمل های جراحی بسیار مهمی در کشور به ویژه در حوزه اهدای عضو در حال انجام است که نیازمند ارائه خدمات قلبی و توانبخشی است تا بتوان بهترین نتیجه را از این گونه عمل های جراحی برای بیماران به دست آورد.
تلاش برای گسترش فرهنگ اهدای عضو
سام زریان نژاد دیوانی، رئیس گروه تدارکات عضو و بافت دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز ارائه خدمات اهدای عضو و تحولات آن در هشت سال گذشته در این دانشگاه را تشریح کرد و گفت: بهترین محرک برای پیشرفت اندام است. اهدایی در دانشگاه علوم پزشکی ایران خانواده اهداکنندگان و گیرندگان عضو است. به عنوان مثال، تیمی متشکل از 150 نفر برای اهدای عضوی نادر در جهان اقدام به اهدای عضوی از بیمار کردند که یک ماه قبل بر اثر مرگ قلبی فوت کرده بود و آن فرد نیز از آمبولی ریه رنج می برد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16780/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%82%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B6%D9%88-%D8%AD%D9%84%D9%82%D9%87-%D9%85%D9%81%D9%82%D9%88%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز