یکپارچه سازی زنجیره گاز ضروری است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در نشست خبری در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: قول داده بودیم که اولين ايستگاه تقويت گاز با سيستم كنترل كامل ايراني، ايستگاه بوستر بيسامه و آرادان به مدت 8 ماه است كه با سيستم كنترل ايراني كار خستگي ناپذير داشته و شبكه گاز شمال و شمال غرب كشور را به ويژه در فصل زمستان تثبيت كرده اند.
وی با بیان اینکه این شرکت در سال 1402 توانست 6 جایگاه تقویت گاز را راه اندازی کند و رکورد جدیدی را ثبت کند، ادامه داد: با توجه به گستردگی این اقدام باید بگویم که شرکت زیمنس آلمان در 40 کشور گذشته 360 توربین در 60 کشور دنیا نصب و راه اندازی کرده است. سال (به طور متوسط 9 توربین در سال) اما در سال گذشته همکاران ما با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز، 24 توربین را در این 6 ایستگاه نصب و راه اندازی کردند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: امسال فاز 2 پالایشگاه ایلام با همین سیستم کنترل و بهره برداری 76 درصدی از تجهیزات ایرانی به بهره برداری می رسد.
نوشادی با اشاره به اتمام پروژه های کمربندی شرق کشور گفت: اجرای 176 کیلومتر خط لوله گاز یک پروژه سه ساله است اما همکاران ما طی چهاردهمین ماه اجرا به 90 کیلومتر خط لوله گاز تزریق کرده اند و مابقی را نیز تزریق کرده اند. ماه آینده انجام خواهد شد.
وی افزود: شرکت مهندسی و توسعه گاز پروژه های بسیاری دارد که تکمیل شده و مسئولان هنوز فرصتی برای افتتاح آنها نداشته اند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: طرح بهینه سازی گاز به منظور حرکت سریعتر به سمت بهینه سازی مصرف در ۷ استان کشور به صورت پایلوت اجرا شد.
نوشادی با اشاره به ساخت و توسعه ذخیره سازی گاز در کشور تصریح کرد: اکنون تعداد چاه های حفر شده در مخزن شوریجه از 10 رینگ فراتر رفته و با تکمیل آن 2 میلیارد متر مکعب به ظرفیت وی اضافه می شود. طرح توسعه انبارهای میدان سراج نیز در سال آینده اجرایی می شود.
وی ادامه داد: سکوی حفاری در سه میدان قزل تپه، بانکول و مختار نیز نصب شد، اما بر اساس مصوبه شورای عالی ذخیرهسازی، فعالیتهای بالادستی به شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تاکید بر ادغام زنجیره ارزش تولید گاز گفت: از مخالفان ادغام زنجیره گاز تعجب می کنم، پالایشگاه آماده بهره برداری داریم اما میدان بالادستی آن به تولید نرسیده است. هنوز.
وی افزود: اینکه از نظر برخی سیاستگذاران، بانک ها و پتروشیمی ها ظرفیت توسعه گاز بالادستی را دارند بسیار عجیب است اما شرکت ملی گاز این ظرفیت را ندارد. بحث ادغام زنجیره گاز از بالادست به پایین دست برای کشور ضروری است
نوشادی همچنین از توقف فعالیت میدان گاز گنبدهای نمکی به دلیل کمبود بودجه خبر داد و از این اقدام انتقاد کرد و گفت: ایران بیش از یک کشور نفتی، گازی است و ارزش حرارتی گاز تولید نفت کشور است. 5.5 تا 6 میلیون بشکه در روز در حالی که تولید روزانه نفت کشور در حال حاضر حدود 3.5 میلیون بشکه است.
absnews