شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در آسیا می شود؟

چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در آسیا می شود؟

برخی از ارزهای بازارهای نوظهور امسال با افزایش ارزش دلار کاهش یافته اند. ارزش پول تایوان در این هفته به پایین ترین حد خود در هشت سال گذشته رسید، روپیه هند به پایین ترین سطح خود رسید و رینگیت مالزی به پایین ترین سطح خود از زمان بحران مالی آسیا در سال 1998 رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بلومبرگ در گزارشی نوشت: تمامی ارزهای شناخته شده به جز یکی از 23 ارز عمده کشورهای در حال توسعه که توسط بلومبرگ ردیابی شده اند، نسبت به دلار در سال جاری کاهش یافته اند.

پشتوانه اصلی دلار «استثنایی گرایی» آمریکا بوده است. در حالی که بیشتر اقتصاد جهانی رشد متوسطی دارد، داده‌های ایالات متحده، از اشتغال گرفته تا خرده‌فروشی تا تورم، اغلب پیش‌بینی‌های تحلیلگران را شکست داده است. این امر باعث شد تا معامله گران برای شرط بندی بر روی کاهش نرخ فدرال رزرو مردد باشند که به افزایش سود دلار کمک کرد. شاخص دلار بلومبرگ که ارز ایالات متحده را در برابر 12 ارز اصلی آن ردیابی می کند، امسال بیش از 4 درصد افزایش یافته است.

حداکثر نرخ بهره فدرال رزرو در حال حاضر 5.5 درصد است، به این معنی که سرمایه گذاران می توانند با نگه داشتن دلار بدون پذیرش ریسک ارزی ارسال وجوه به بازارهای نوظهور، بازدهی جذابی کسب کنند.

ارزهای آسیایی در سال جاری شاهد برخی از بزرگترین کاهش در نرخ بهره بانکی بوده اند، عمدتاً به این دلیل که نرخ بهره در بانک های مرکزی منطقه کمتر از سایر بازارهای نوظهور است. به عنوان مثال، شاخص معیار مالزی 2.5 واحد درصد کمتر از فدرال رزرو است که یک رکورد برای این کشور آسیای جنوب شرقی است. نرخ های معادل در تایلند، کره جنوبی، تایوان و چین نیز پایین تر از ایالات متحده است.

این نوع دلار آمریکا با سرکوب ارز کشورهای در حال توسعه آسیایی قدرت خود را در بازار جهانی نشان می دهد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *