2500 دستگاه خودرو وارداتی در بندر شهید باهنر هرمزگان ترخیص شد
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: از شهریورماه سال گذشته حدود 2500 خودرو وارد بندر شهید باهنر شد که ترخیص و روانه بازار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجتبی قهرمانی در بازدید از بندر شهید باهنر در هفتمین تور پایش قوه قضائیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بندر شهید باهنر پس از بندر شهید رجایی دومین بندر بزرگ استان است که هم بندر مسافری و هم بخشی از صادرات و واردات است. . و بیشتر کالاهای غیر کانتینری از طریق این بندر و اکثر کالاها، دام و … از طریق این بندر حمل می شود. از این بندر می آیند
وی افزود: امروز در این بازدید چندین قایق دچار مشکل کف قایق شده اند که ناشی از عرف و سنت قانون و مقررات است. از قدیم الایام وقتی ملوانان به سفر می رفتند هدایا و سوغاتی به خانه می آوردند که قانون نیز به آن احترام می گذارد و می گویند کسی که به سفر دریایی می رود و بدون هیچ مانعی بار را با خود می برد منبع است. معیشت این طبقه
گرهمانی گفت: امروز اجناس مشخص شده و حجم آن نیز مشخص شده است. در گذشته مقررات سختگیرانه ای وجود نداشت و هرکس تا جایی که می توانست وارد می کرد و تا چندی پیش به اندازه یک نیسان شارژ می کردند. . ثبت نام
رئیس کل دادگستری هرمزگان در خصوص چالش های تلنجی گفت: در کنار تلنجی یک چالش جدی وجود دارد که بحث قاچاق است، به بهانه تلنجی به جای 75 تن 700 تن تخلیه می کنند و اینجا گیر کرده ایم. در حاشیه کار و یک طرف بحث حقوق ملوان و در طرف دیگر بحث قاچاق و آسیب هایی که به اقتصاد و تولید ملی وارد می کند.
وی با تاکید بر اینکه موضوع دزدی دریایی در حیطه اداره کل پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت: در چند وقت اخیر چندین بار این موضوع را رصد کرده اند و همان محدودیت هایی که در سفرها ایجاد می کنند در سفرها وجود دارد. مطابق قانوني شدن و اين ضعف در كنترل براي ملوان هم ضرر بود چون حق كمي به ملوان مي دهند و تاجري از حق ملوان سوء استفاده مي كند و به نام يك تاجر مي شود. ملوان
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در خصوص خودروهای خارجی در گمرک شهید باهنر گفت: پیش از این سامانه قضایی کالاهایی را ثبت می کرد که مدت ها در بنادر توقیف شده بودند. به عنوان نمونه کالاهایی از سال 61 در گمرکات معلق بود که با همکاری دولت تعیین تکلیف شد و به جز دو یا سه مورد نادر، بخش زیادی از کالاهای رسوب شده مشخص شد.
قهرمانی با تاکید بر نظارت مستمر بر ذخایر کالا در بنادر و گمرکات به منظور جلوگیری از ته نشین شدن کالا، گفت: از شهریور سال گذشته تاکنون حدود 2500 دستگاه خودرو به بندر شهید باهنر وارد شده که توسط گمرک ترخیص و روانه بازار شده است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان افزود: نزدیک به سه ماه است که 1200 خودروی خارجی وارداتی وارد بندر شده و اگر بیش از این زمان بگذرد، وارد مدت ماندگاری غیرعادی می شوند. بنابراین دستگاه قضایی وارد عمل شد تا محصول ماندگاری گمرکی زیادی نداشته باشد.
به گفته گرهمانی، مشکل واردات خودروهای خارجی به مبدأ ارز مرتبط است که در حال رصد است.
وی در خصوص نوع خودروهای وارداتی افزود: بیشتر این خودروها برند تویوتا هستند و ثبت سفارش آنها به خودروی خاص مرتبط است.
گرهمانی گفت: چالش عمده در حوزه تجارت (صادرات و واردات) در بخشنامه هایی است که در فواصل زمانی کوتاه صادر می شود. این دستورالعمل ها گاهی متناقض و مبهم هستند. این بخشنامه ها تجار و فعالان اجتماعی را به دام می اندازد و با انتشار این بخشنامه ها نمی توانند آینده سرمایه گذاری خود را پیش بینی کنند و به دلیل وجود چنین بخشنامه هایی دچار بی ثباتی و در قراردادهای خود می شوند.
وی ادامه داد: در بازدید امروز قرار بود خبرنگاران فقط از اسکله و خودروهای پارک شده بازدید کنند، اما در این بازدید دو نفر با تجربه به ما اطلاع دادند که محموله پیاز را صادر می کنیم و بارگیری لازم انجام شده و فقط چند خودرو انجام شده است. منتقل شدند. منتقل شده. این محموله باقی مانده بود که متوجه شدیم بخشنامه ممنوعیت صادرات پیاز صادر شده است! در حالی که نیمی از پیاز در بارج و بقیه در واگن باقی می ماند. با توجه به گرما، نگهداری این محموله در بارج باعث آسیب می شود.
گرهامی گفت: امروز رئیس قوه قضائیه به دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی دستور داد بخشنامه های خلق الساعه را پیگیری و ساماندهی کنند.
وی در ادامه می پرسد: یک سازمان تا چه حد می تواند بخشنامه صادر کند؟ آیا سازمانی می تواند بخشنامه ای مغایر با بخشنامه قبلی صادر کند؟ هر سازمان می تواند سالانه چند بخشنامه منتشر کند؟
قهرمانی با اشاره به ماده 30 قانون تسهیل تجارت گفت: تجار و فعالان اقتصادی بسیاری از این بخشنامه ها را نادیده می گیرند. اخیراً در مورد یک محموله گوجه فرنگی نیز توانستیم ببینیم که در حال تبدیل شدن به یک نمونه هستیم.
صاحب محموله پیاز پس از این بازدید گفت: این محموله پیاز را نیم میلیارد تومان خریدم تا صادر کنم. هر بار که ساعت بلاتکلیف می شود کیفیت آن پایین می آید و حتی اگر صادر شود باید پاسخگوی خریدار باشم. روز چهارشنبه این بار بلاتکلیف ماند، اگر عدالت نمی رسید باید این بار را در بیابان خالی می کردم.
رئیس دیوان عالی استان هرمزگان در خصوص محموله 44 هزار تنی روغن آفتابگردان گفت: این محموله در 18 مرداد ماه سال 1400 با پرداخت 70 میلیون یورو وارد کشور شد و حدود سه سال است که بلاتکلیف مانده است.
قهرمانی ادامه داد: این محموله از سوی سازمان غذا و دارو غیرقابل مصرف اعلام شد و شرکت بازرگانی دولتی نیز اعلام کرد که شرکت فروشنده خارجی که آرژانتینی است، این محموله را پس می گیرد و حتی هزینه حمل را نیز پرداخت می کند.
وی در خصوص طرح شکایت از سران ذیربط گفت: این پرونده هم اکنون در دادگاه عمومی و انقلاب بندرعباس در حال رسیدگی است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: واردکنندگان بارها درخواست این محموله را داشتند اما سازمان غذا و دارو به درستی و با قاطعیت و جدیت ماموریت خود را انجام داد و سه محموله را تایید نکرد.
در ادامه مجتبی گرمی در بازدید از بندر شهید رجایی در هفتمین تور نظارتی قوه قضائیه گفت: در شهریورماه امسال بخشنامه ای از سوی مدیران میانی گمرک مبنی بر عدم ترخیص کالا به صورت ملکی و جاده ای صادر شد. ماشین آلات ساختمانی که 12 سال است توقیف شده اند، این دولت بود، طبق این بخشنامه اعلام شد که ممنوعیت قانونی است و باید توقیف و قیمت آن به حساب دولت واریز شود یا مسترد شود. نتیجه این بود که یا ماشین آلات سنگین یا هزاران ماشین باید به مبدأ بازگردانده می شد یا مصادره می شد.
وی افزود: در آن زمان صادرکنندگان را دعوت کردیم و به آنها گفتیم که این بخشنامه منطبق بر قانون نیست و باید مراقب باشند که کالا واریز نشود. اگر به آن ورود نمی کردیم این مشکل به این زودی حل نمی شد و چند روز پیش این بخشنامه از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری باطل شد.
وی در پایان گفت: در بازدید رئیس قوه قضائیه پرونده مورد بررسی قرار گرفت و رای دیوان عدالت اعلام و اجرا شد و این امر با همکاری دولت و اموال انجام شد. ما به عنوان یک دستگاه قضایی و مردم باید به قانون احترام بگذاریم و رهبران باید در چارچوب قانون رفتار کنند. شاید قانون نیاز به بازنگری داشته باشد.
انتهای پیام