جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

صرفه جویی در یک و نیم میلیون تن آرد با هوشمندسازی آرد و پشتیبانی نان

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، برنامه امروز هوشمندسازی یارانه آرد و نان با حضور رئیس اتحادیه نانوایان سنتی و یک کارشناس اقتصادی بررسی شد.

در این برنامه نظری رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: در ابتدای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفتند که این طرح نیز مشوق است و نقش موثری در جلوگیری از هدر رفت آرد دارد اما بعد از مدتی دیدیم که این سیستم فقط اثر تنبیهی داشت و اثرش این بود که مایه دلگرمی این طرح این بود که قرار بود عده ای سهمیه نان بیشتری بگیرند اما چنین چیزی ندیده ایم.

وی افزود: پنج ماده غذایی اصلی برای افراد حامل انرژی کرایه حمل و نقل و حقوق است که ندیده ایم.

نظری با بیان اینکه برنامه اقدام این طرح به هیچ یک از اتحادیه ها ارائه نشده است، گفت: سقف سهمیه نه میلیون تن گندم بوده و اکنون به یازده میلیون تن گندم رسیده است پس چگونه می توان گندم بیشتری مصرف کرد اما آرد ارائه شده است؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با بیان اینکه در تهران نانوایی نداریم که مجوز داشته باشد اما نان نان نان باشد، افزود: حتی نانوایی هایی هستند که به دلیل بحث انحصار ژنتیکی با مشکل مواجه شدند و نتوانستند سهمیه بگیرند. و مشکلات آنها را حل کردیم.

نظری گفت: سهم 40 درصدی کافی نیست و طبق قانون اطلاعات حمایتی گفته شد این طرح برای مصرف کننده است.

وی گفت: توهمات و صنایع الان سهم خود را نمی گیرند و گفته می شد سهم نانوایان بیست درصد کاهش یافته است اما نانوایی نیست که نسبت به سال 1401 سهمش کاهش نیافته باشد، مشکل سایت است. پاسخگو نیست و در هنگام صادرات نانوا، نانوایان با مشکل مواجه می شوند، زیرا این یک سیستم ملی است.

وی افزود: دو سامانه هوشمندسازی نانوایان با هم تداخل ندارند و می خواهیم مشکلات حل شود و نانوایان با مشکل مواجه نشوند.

وی با تاکید بر دیدگاه من تصریح کرد: دیدگاه من این است که مردم به دلیل قیمت های غیرواقعی به اندازه نیاز خود مصرف نمی کنند. اگر نانوا از کارت خوان خود استفاده نکند، نمی تواند آرد را دریافت کند، بنابراین دوستان باید تصمیم بگیرند که چگونه و اگر شخصی با نقد خرید کند، کارت نانوا کشیده می شود.

در ادامه این برنامه شریدا کارشناس اقتصادی گفت: این طرح در اردیبهشت 1401 هجری شمسی تدوین شد و اکنون نان کالای مهمی است و با تغییر قیمت ها تقاضا برای آن تغییر نمی کند و این امر مستلزم دخالت دولت است. در این مورد. موضوع و شفافیت دوره شما

وی افزود: در بهمن ماه گام دوم طرح به پایان رسید. مرحله سوم که مشارکت مردمی است در آذرماه سال گذشته اتفاق افتاد و شاهد مشارکت چندانی از سوی مردم نبودیم که تخلفات نانوایان را گزارش می دهند.

شریده گفت: مزایای این طرح بیشتر از معایب آن بود. روزانه دوازده میلیون تراکنش داشتیم و برخی نانوایان مجوز داشتند اما نانوایی نمی کردند و با این طرح توضیح داده شد. در سال گذشته بیش از یک و نیم میلیون تن کمتر مصرف کردیم و صرفه جویی حاصل شده است.

شریده گفت: پس از اجرای طرح خود می توانیم به دو سناریو نگاه کنیم که یکی محافظه کارانه و دیگری واقع بینانه است. این صرفه جویی از ابتدای طرح تا پایان سال 1402 هجری قمری خواهد بود. در اوایل سال 1401 هجری قمری ارز ممتاز را حذف کردیم و قیمت برخی محصولات افزایش یافت و از آنجایی که آرد و نان هزینه غیر مصرفی دارد، اگر قیمت ها افزایش می یافت، مصرف آرد و نان ما افزایش می یافت. در یک سناریوی واقع بینانه، سه میلیون آرد صرفه جویی می شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: به نظر من این 40 درصد ناکافی است و این طرح ایراداتی دارد و باید در کنار نکات مثبت به نکات منفی اشاره کرد و نظر کارشناسی من این است که قیمت نان ثابت بماند.

شریدا گفت: ما در سال 98 1.8 میلیارد تن نان مصرف کردیم و طبق نظام سهم نان ما 3 درصد و به دلیل افزایش قیمت ها پس از حذف ارز ترجیحی در سال 1401 هجری شمسی 9 درصد افزایش می یابد. بنابراین باید 9.4 میلیون تن مصرف کنیم. داشتیم

وی گفت: مهاجرت به کشور ما در سال های اخیر افزایش یافته است و مسلماً مصرف ما از ده میلیون تن خواهد گذشت و سوال من این است که چرا الان تخصیص داده شده است. دلایل این طرح و مشکلات را باید از مجریان طرح دانست.

وی تصریح کرد: اکنون طرحی را اجرا کرده ایم و می گوییم اگر آن را اجرا نمی کردیم چه اتفاقی می افتاد اکنون مثلاً بنزین در کشور ما یک کالای مهم است و با تغییر قیمت ها تغییری در آن نخواهیم داشت. تقاضای آن الگوی مصرف در حال تغییر است. کالاهای ضروری در اقتصاد تعریفی دارند و کشش قیمتی آنها پایین است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

قطار میانه ـ اردبیل امسال به حرکت در می‌آید

۱۳:۵۹ – ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز – پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *