سالم الخبر: یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مهاجرت پزشکان و کادر درمانی از بخش دولتی به بخش خصوصی یک فاجعه پنهان برای نظام پزشکی است که منجر به کاهش نیروهای مجرب در این حوزه می شود سیستم دولتی و مردم مجبور می شوند برای دریافت خدمات پزشکی به سیستم خصوصی متوسل شوند و در اینجا افزایش می یابد مبلغی که از جیب مردم خارج می شود بین 10 تا 15 برابر است.
سیدجلیل میرمحمدی مویبودی افزود: دستمزد مردم در بیمارستان های دولتی بین 10 تا 15 برابر بخش خصوصی کمتر است و دستمزد و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان های دولتی در صورت مراجعه بیمار حدود 15 هزار تومان است. به یک بیمارستان متخصص یا فوق تخصص باید بیش از 250 هزار تومان به مرجع ارجاع پرداخت کند.
تغییر انتقال قدرت از بخش دولتی به بخش خصوصی باید سیاست دولت و مجلس باشد
نماینده مردم تفت و میبد در شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه دستمزد بیماران ارجاعی به بخش دولتی بسیار کمتر است و با توجه به اینکه تفاوت زیادی در دستمزد بیماران در بیمارستان های دولتی و خصوصی وجود دارد. سیاست دولت و مجلس باید به گونه ای باشد که کادر درمانی نخواهند انتقال از بخش دولتی به بخش خصوصی را تغییر دهند.
فاجعه پنهان نظام پزشکی
عضو کمیته بهداشت و درمان شورای اسلامی، مهاجرت پزشکان و کادر درمانی از بخش دولتی به بخش خصوصی را یک فاجعه پنهان برای نظام پزشکی دانست و تصریح کرد: مهاجرت کادر پزشکی از بخش دولتی به بخش خصوصی. این بخش منجر به کاهش تعداد کارکنان مجرب در سیستم دولتی می شود و مردم مجبور به دریافت خدمات پزشکی می شوند و به سیستم خصوصی متوسل می شوند و در اینجا پرداخت از جیب مردم بین 10 تا 15 برابر افزایش می یابد.
ایجاد انگیزه و انگیزه کافی برای طول عمر کارکنان درمان
وی با بیان اینکه دولت باید برای ادامه کار پرستاران و پزشکان در بخش دولتی انگیزه و انگیزه ایجاد کند، تصریح کرد: امروز حقوق پرسنل بهداشتی کفاف خدماتی که ارائه می دهند نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری را ایجاد نمی کند. از طرفی در سیستم دولتی پرداخت به پرسنل بهداشتی در سیستم دولتی در زمان خیلی دیر انجام می شود که انگیزه کار را از این قشر سلب می کند.
میرمحمدی ضمن انتقاد از تاخیر 9 تا 10 ماهه پرداخت حقوق پرسنل پزشکی گفت: در واقع پرداختی های کادر درمانی با هم تداخل دارند و مشمول پرداخت مالیات تحت عناوین مختلف هستند و صرفا دستوری نیست. انگیزه ای برای پزشکان و همچنین انگیزه ای برای خروج هر چه سریعتر از سوی دستگاه دولتی خواهد بود و متأسفانه آسیب ناشی از این کمبود خدمات پزشکی متوجه قشر ضعیف و متوسط جامعه خواهد شد که به ناچار در بیمارستان های دولتی بستری خواهند شد. . بیمارستان ها
نماینده مردم در مجلس یازدهم بر لزوم استفاده حداکثری دولت برای حفظ نیروی متخصص در بدنه دولت تاکید کرد و تصریح کرد: امروز دولت تصمیمات اشتباهی می گیرد که منجر به خروج کادر پزشکی از دولت می شود. سیستم.
میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای حفظ نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولت ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که در بخش خصوصی مطب ندارند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی نمايندگان 10 درصد ماليات براي آنها در نظر گرفته بودند، اما تاكنون نتيجه اين تصميمات را نگرفته ايم، هر چند كه جناب رييس محترم مجلس قول قطعي دادند كه اين موضوع حل خواهد شد. در مجلس جلسه علنی در اسرع وقت تا مصوبه سال گذشته مجلس در سال جاری نیز ادامه یابد.
ایجاد انگیزه در کارکنان درمان برای اقامت در مناطق محروم
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در خصوص پزشکانی که خارج از مراکز استان ها به مردم مناطق محروم خدمت می کنند باید بحث تغییر کند، یادآور شد: سیاست های دولت و مجلس باید در چنین شرایطی باشد. روشی که در آن انگیزه یا انگیزه ای برای پزشکان برای تبدیل شدن به متخصصین عمومی، متخصص و فوق تخصص برای ارائه خدمات در مناطق محروم و بیمارستان های غیر از مراکز منطقه ای وجود دارد.
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم تایید کرد: علاقه به این موضوع برای پزشکانی که هیأت علمی هستند نیز صدق می کند، زیرا اگر پزشک متخصص دانشکده ما مشتاق نباشد، تنها کیفیت آموزشی نیست که تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. آسیب می بینند، اما از سیستم حذف می شوند و به عنوان یک امر عملی، ما هیئت علمی کافی برای آموزش در این زمینه ها نخواهیم داشت.
دولت باید به کمیت و کیفیت کادر درمان توجه ویژه ای داشته باشد
میرمحمدی با تاکید بر اینکه دولت باید به کمیت و کیفیت کادر درمانی توجه ویژه ای داشته باشد، خاطرنشان کرد: دولت در فکر افزایش ظرفیت پزشکی است اما باید زیرساخت هایی را فراهم کند که عمدتا نیروی انسانی برای اعضای هیات علمی و متخصصان ارائه می شود. ، در غیر این صورت نه تنها هیچ پزشکی هیأت علمی نمی شود، بلکه اعضای هیئت علمی فعلی نیز تمایلی به ادامه همکاری و خدمت در دستگاه دولتی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه دولت و وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور باید تلاش کنند تا سلامت در اولویت کشور قرار گیرد، گفت: دولت باید حقوق پزشکان به ویژه پزشکان تمام وقت با شرایط خاص را پرداخت کند تا در آنجا وجود داشته باشد. مشکلی نیست که بخش خدمات پزشکی و آموزشی ارائه نمی شود.
میرمحمدی در پایان با تاکید بر اینکه 3 راه برای جبران کمبود تعداد پرستار وجود دارد، خاطرنشان کرد: اول اینکه با اضافه کاری پرستاران می توانیم این کمبود را جبران کنیم و البته مبلغی که برای اضافه کاری پرداخت می شود باید. منطقی باشد در بحث مجوزهای کاری باید استخدام شود که خوشبختانه در سال گذشته حدود 10 تا 12 هزار پرستار مشغول به کار شدند و در نهایت بخشی از خدمات پرستاری با فعال سازی مدارس متوسطه پرستاری در کشور جبران می شود. بکارگیری کمک پرستاری در بیمارستان ها قطعا بخش زیادی از کمبود در حوزه پرستاری جبران خواهد شد./خان ملات.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16709/%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%B9%D9%87-%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز