در برنامه بالاتر، موضوع تکمیل زیرساخت های شهرهای صنعتی مطرح و نظرات مختلف بررسی شد. آقایان ابراهیمی معاون فنی سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران و ولی پور مدیر عامل شهرک صنعتی شمس آباد به سوالات پاسخ دادند.
لیپور گفت: زیرساخت ها در شهرک صنعتی از دو قسمت تشکیل شده است که یکی زیرساخت هایی است که مسئولیت تاسیس شرکت شهرک صنعتی را بر عهده دارد و دیگری زیرساخت هایی است که باید توسط سایر وزارتخانه ها ایجاد شود. در دسته اول، بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، بخشی از زیرساخت های مونتاژ شده اجرا می شود و اگرچه نواقصی در این بخش وجود دارد، اما سیستماتیک است.
وی افزود: چالش اصلی که در شهرهای صنعتی با آن مواجه هستند در زیرساخت های دسته دوم است. به عنوان مثال در شهرک صنعتی شمس آباد، وزارت نیرو متعهد به تولید 600 مگاوات شده است اما بر اساس آخرین گزارش، ظرفیت تولیدی حدود 250 مگاوات است. مشکل قطعی برق یکی از مهم ترین مشکلات شهرهای صنعتی محسوب می شود. سال گذشته شاهد قطعی سیستماتیک برق بودیم که از اواسط خرداد شروع شد و تا پایان شهریور، دو روز در هفته ادامه داشت.
این صنعتگر ادامه داد: در این چهار ماه شهرک های صنعتی حدود یک ماه قادر به کار نبودند و در شهری مانند شمس آباد هزینه ای که کارفرما به کارگرانی که به دلیل قطعی برق قادر به کار نبودند 600 میلیارد پرداخت شد. تومان.
ابراهیمی گفت: از جمله تعهداتی که سازمان صنایع کوچک می تواند بر اساس جدول زمانی انجام دهد، تامین نیاز واحدهای صنعتی است. اما این بخش از کار که باید اقدامات مشترک انجام شود، هنوز با سطح مطلوب فاصله دارد. 860 شهر و منطقه صنعتی در کشور داریم. نیمی از این میزان در استخر شهرک های تقاضا محور بوده و زیرساخت های اساسی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: 124 تفاهم نامه با التونیر در سطح کشور داریم که بر این اساس 5000 مگاوات به ظرفیت شهرهای صنعتی اضافه می شود. 9.2 هزار میلیارد تومان اعتباری است که در سال های اخیر برای تکمیل پست های برق پیش بینی می شد. اما با توجه به تورم، این پروژه ها به سرمایه بیشتری نیاز دارند که در بودجه وزارتخانه ها لحاظ نمی شود، یعنی بسیاری از خدمات این موسسات به دلیل کمبود اعتبار با تاخیر مواجه می شود.
ولی پور گفت: سهم صنعت در مصرف آب کشور 2 درصد است و نیازی به آب شیرین ندارد در حالی که سهم بخش کشاورزی 98 درصد است. با تامین 150 لیتر آب در ثانیه شهرک صنعتی شمس آباد 45 هزار شغل ایجاد شد.
ابراهیمی همچنین گفت: به ازای هر لیتر آب مصرفی در شهرهای صنعتی بین 50 تا بیش از 100 فرصت شغلی در استانداری های مختلف کشور ایجاد می شود. البته صنایع بزرگ نیز باید با استفاده از بازیافت آب نیاز خود را کاهش دهند.
وی افزود: انتظار داشتیم 92 نقطه در کشور در اطراف و درون شهرهای صنعتی، ایستگاه های انرژی خورشیدی ایجاد کنند. 16 نقطه در هفت استان کشور و یک شهرستان تخصصی در برنامه داریم. برنامه ما این است که تا پایان سال به شرط تحویل این 92 امتیاز برسیم.