پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور اضافه شد

عبدالرسول پشنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاهی کشور با حضور وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در سال 1402 هجری شمسی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 389 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در سال تولید شد. نیروگاه های انرژی و حرارتی کشور 360 میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کردند که معادل 92.5 درصد برق مورد نیاز کشور است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 2 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور افزوده شد، ادامه داد: ضریب آمادگی نیروگاه های حرارتی در دوره پیک بار در سال گذشته به 98 درصد رسید و در تلاش هستیم تا امسال نیز عملکرد بسیار خوبی کسب کنید.

بیشاهنگ با تایید افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی کشور از 39.1 درصد به 39.3 درصد در سال گذشته گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش عدم تعادل بین تولید و مصرف برق، ایجاد فرصت های شغلی و ایجاد برق پایدار در کشور. گرید، برنامه افزایش 20 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این راستا 8 هزار و 964 مگاوات به ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور افزوده شده است، افزود: این اقدام با همگام سازی 46 واحد جدید برق با ظرفیت 6 هزار و 584، ظرفیت عملی را 2 هزار مگاوات افزایش و محدودیت رفع می کند. نیروگاه های بخار و 380 مگاوات واحدهای کوچک تکمیل شد و تا پایان دولت سیزدهم 9161 مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور اضافه می شود.

ایران نهمین تولید کننده برق حرارتی در جهان است

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور با افتتاح پروژه های جدید در دولت سیزدهم به 75 هزار و 584 مگاوات رسید، افزود: در حال حاضر 628 واحد تولید برق حرارتی در 145 نیروگاه در کشور وجود دارد. کشور. تامین 94 درصد انرژی مورد نیاز مشترکین در سراسر کشور بر عهده کشور است و کشور ما از نظر ظرفیت نصب شده نیروگاه های حرارتی در رتبه نهم جهان قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه 50 درصد نیروگاه های کشور در داخل تولید می شود، گفت: در حال حاضر 95 درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه های کشور توسط متخصصان داخلی ساخته می شود و تا پایان سال یک توربین کلاس F تولید می شود. پره های (با راندمان بالا) در داخل کشور در ساخت این نوع توربین ها کاملاً غیر ضروری خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی انرژی حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر تولید برق در کشور بر عهده نیروگاه های حرارتی است. به همین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته برنامه اصلاح نیروگاه ها را در دستور کار قرار دادند تا مضافاً آمادگی نیروگاه های حرارتی برای ورود به روزهای پیک مصرف برق در تابستان امسال افزایش یابد. به 104 هزار مگاوات (تعمیر دو یا چند واحد برای برخی واحدها).

رکورد تعمیر نیروگاه های حرارتی کشور شکسته می شود

بیشاهنگ با بیان اینکه 98 درصد از برنامه تعمیرات نیروگاه حرارتی اجرا شده است، ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است با تکمیل برنامه های پیش بینی شده در این بخش ضمن ثبت رکوردی جدید، طی چند روز آینده این امر انجام شود. در زمینه تعمیر و تجهیز نیروگاه های حرارتی کشور شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.

وی تاکید کرد: دست اندرکاران صنعت انرژی حرارتی از ماه ها قبل شبانه روز کار می کنند تا با اجرای به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه حرارتی، افتتاح نیروگاه جدید بتوانند اکثر نیازهای برق تابستانی پیک تابستان را تامین کنند. ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیت های تولید برای واحدهای حرارتی موجود در سال جاری بدون وقفه در اختیار مشترکین سراسر کشور قرار دارد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *