فیروزآبادی با اشاره به اینکه درست است که مجلس صلاحیت دارد، اما اگر قرار است نظام نظارتی در مجلس اجرا شود، باید برنامه آن را دولت ارائه کند، افزود: به نظر من با توجه به مخالفت های گسترده اجتماعی، خوب است. با این طرح اشتباه است، به طور کلی، من نمی دانم که آیا این طرح باید ادامه یابد یا خیر. بهتر است دولت مداخله کند».
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، شب گذشته «ابوالحسن فیروزآبادی» رئیس مرکز ملی فضای مجازی در نشست آنلاین سال 95 فعالان فضای مجازی پاک به بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی پرداخت و اشاره کرد. وی با بیان اینکه «کمیسیون فرهنگی مجلس در آن زمان معتقد بود که دولت که ریاست شورای عالی فضای مجازی را نیز بر عهده دارد، در تدوین و اجرای سیاستها در این حوزه مؤثر نبوده است». در نتیجه راهکار طرح حفاظت برای مقابله با ناکارآمدی شورای عالی فضای مجازی مطرح شده است.»
وی گفت: به نظر من نظام نظارتی فضای مجازی نیاز به اصلاح دارد و بزرگترین مشکل کشور ما بحث حاکمیت فضای مجازی است. «در گذشته بزرگترین مشکل غربیها شکاف دیجیتالی در این زمینه بود، اما امروز بحث حاکمیت مطرح است.
absnews
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه از مجموع کاربران تنها دو میلیون نفر با این طرح مخالف هستند و قانونگذاری فضای مجازی نباید به تعویق بیفتد، گفت: صحبت از یک میلیون نفر نیست. ما نظرات مردم را در مورد این پروژه بررسی کردیم. یعنی در سال 1400 در بین 8 حادثه مختلف کشور که بیشترین واکنش اجتماعی را داشته اند، این مقایسه انجام شده و نتایج نشان می دهد که واکنش اجتماعی به طرح حفاظت در وهله اول بوده و این حساسیت اجتماعی بسیار قوی است. و در جهت مخالف بود. این سلیقه مبتنی بر واکنش های مثبت و منفی بود و فضای منفی، پرخاشگری، اعتراض و مخالفت بود.»
فیروزآبادی گفت: مسائل حاکمیتی بسیار حساس است و قانون گذاری و تصمیم گیری در مورد موضوعاتی که در این حوزه ها شناسایی کرده ایم را مهمتر می دانیم. و سیستم مالیاتی یکی از چیزهایی است که مردم به آن نیاز دارند و کمک می کند.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: طرح حفاظت را در همه موارد لحاظ کرده ایم تا مشکل و آثار نامناسب نداشته باشد، ما برای حل مشکل اقدام کرده ایم نه طرحی که باید به دنبال تصویب آن باشیم. “
وی افزود: موضوع کاهش شکاف دیجیتالی در سطح شبکه ملی اطلاعات و در سطح اجتماعی در برنامه 1401 مرکز ملی فضای مجازی خواهد بود که نمیدانم این طرح اکنون به سامانه تنظیم مقررات فضای مجازی تغییر نام داده است یا خیر. کشور به این شکل ناپخته به مجلس ارائه می شود و در کمیته ای تصویب می شود.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تصریح بر اینکه این که یکی از کمیسیون های مجلس بخواهد برای کل فضای مجازی طرح ارائه کند به طور کلی اشتباه است، افزود: ما فرم هایی را ارائه کردیم. اعتقاد ما بر این است که تشکیل سازمان موازی شورای عالی فضای مجازی با اختیارات معادل این شورا در قالب کمیسیون عالی تنظیم فضای مجازی نیازمند مجوز مدیریت است. در عین حال معتقدیم برخی از موضوعات مطرح شده در این طرح ارتباط چندانی با حوزه فرهنگی نداشته است».
وی ادامه داد: به نظر من با توجه به مخالفت با این طرح و هدف این طرح که نظام رگولاتوری است، بهتر است دولت آن را پایین بیاورد و چارچوب سیاستی آن را شورای عالی فضای مجازی تعیین کند. و مجلس در نهایت نظرات شما را اعمال کنید؛ این پیشنهاد ماست.«تا زمانی که بخواهیم یک نظریه را در یک تضاد جدی ملی قرار دهیم».
وی تصریح کرد: در مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای نمایندگی از پلتفرم های خارجی با بیش از یک میلیون مشترک پیش بینی کرده ایم. اما ما بر قطع دسترسی به آنها تمرکز نکردیم. چون ممکن نیست. مثالی می زنم؛ حالا اگر بخواهیم به یک شرکت آمریکایی 5 میلیون بشکه نفت مجانی بدهیم، با سازوکار قوانین آمریکا، این تعداد بشکه آزاد را نمی توان از ما گرفت و نمی توانند با ما قرارداد ببندند. آنها با قانون مشکل دارند، حتی اگر بهانه باشد».
فیروزآبادی گفت: «ما مطمئن هستیم که اگر به گوگل و دیگران بگوییم که در صورت عدم مذاکره باید آنها را مسدود کنیم، هیچ اتفاقی نمیافتد. پس ما می خواهیم قانونی تصویب کنیم که تمام فضای مجازی را در بر بگیرد؟ و ما تضمین نکردیم که دولت موظف به ارائه جایگزین باشد! ما قبلاً این مشکلات را که در طرح اولیه بود برطرف کردهایم، اما هنوز مشکل را حل نکردهایم.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: علیرغم اینکه شکاف دیجیتالی در ایران بسیار وحشتناک است و در حوزه پهنای باند، دسترسی و سواد فضای مجازی با خلأ مواجه هستیم که باید کاهش یابد، اما بزرگترین مشکل ما اکنون است. مسئله حاکمیت است.”
به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی، این طرح شفافیت لازم و کافی را ندارد و نوعی ابهام وجود دارد که می تواند باعث شود کمیسیون عالی تنظیم مقررات که در طرح دیده می شود در اجرای آن دچار مشکل شود. . مشکلاتی که هنوز با آن روبرو هستیم. زیرا وزارتخانه ها خود را موظف به ایجاد سازوکار تنظیم فضای مجازی نمی دانند. به نظر نمی رسد طرح حفاظتی ما مشکلات ما را حل کند و این طرح فقط باعث می شود قانونی داشته باشیم که بر اساس آن بتوانیم از سازمان های دولتی شکایت کنیم و اتفاق خاصی نمی افتد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز