به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید البرز حسینی با بیان اینکه مسکن یک موضوع فرابخشی است و تصمیم گیری در حوزه مسکن در حوزه های مختلف است، گفت: شاخص های حوزه مسکن در دولت های مختلف نشان می دهد که با مسکن فاصله داریم. شاخص در قانون اساسی در حال حاضر حدود یک سوم جمعیت کشور مجبور به اجاره خانه هستند و این جمعیت همچنان رو به افزایش است.
دیدگاه “مهندسی” در مورد مسکن اشتباه است
عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه اگر قرار بود عده ای از بی خانمان ها مالک شوند نیاز داریم عناصر مختلف این ساختار اجرایی با هم پیش برویم، افزود: مدیون مردم هستیم.
وی به صنعت شخصی سازی در مسکن اشاره کرد و گفت: هیچ قانونی در زمینه اجاره مشاغل در کشور نداریم. واقعیت این است که مطالعات طرح جامع در کشور نشان می دهد که برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن باید 4 میلیون خانه ساخته شود.
گودرزی کارشناس مسکن نیز گفت: وی گفت: بر اساس آمار 30 میلیون ایرانی، حدود 7 میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه افت غیرمنطقی و عجیب قیمت مسکن داریم و باید گفت اجاره بها یک انتخاب نیست بلکه محدودیت است.
مستاجران فقیرترین مردم کشور هستند
وی با بیان اینکه اشتباه دولت ها از ابتدا این بود که همیشه بر اساس تقاضای موثر برنامه ریزی کنند، افزود: در مسکن با کسری تولید مواجه هستیم. تولید کافی نیست و عرضه با تقاضا همخوانی ندارد. در نتیجه ارزش مسکن افزایش می یابد و قیمت ها را بالا می برد و راه حل او افزایش تولید است که باید از مدت ها قبل به آن رسیدگی می شد.
وی اذعان داشت: در بخش حقوقی مسکن با مشکل جدی مواجه هستیم که بخشی از آن ساماندهی شده و با سوء مدیریت مواجه هستیم. گودرزی افزود: تلاطم بازار مسکن زمینه را برای تحمیل شرایط به مستاجران فراهم می کند و مالکان آگاهانه یا ناآگاهانه از این روند منتفع خواهند شد.
حسینی با بیان اینکه مسکن استیجاری جزء اجتناب ناپذیر اقتصاد مسکن است، افزود: دو نوع اجاره در کشور وجود دارد، بخش خصوصی و اجتماعی، در هر دو بخش، دولت باید فضایی را در زمینه قانونی ایجاد کند که اجاره مسکن برای آن. افراد آسیب پذیر و طبقه پایین مقرون به صرفه است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن در وضعیت اضطراری قرار داریم، افزود: نهادهای تصمیم گیر باید برای حوزه مسکن وقت بگذارند. متاسفانه از نظر ساختار مدیریتی و تمایل به کار در مسکن ضعیف هستیم.
وی با تاکید بر اینکه تمام ضعف ها و آسیب های مشکلات اقتصادی در مسکن رخ می دهد، گفت: می توان گفت مسکن ضریب اقتصادی ما شده است. تمامی نابسامانی ها در بخش اقتصاد دولتی با توجه به اقدامات و برنامه های مذکور به بخش مسکن نیز سرایت خواهد کرد. در حوزه مسکن نباید مشکلی وجود داشته باشد اما همه مشکلات به ریشه های اقتصادی کشور برمی گردد و باید گفت که ریشه های اقتصاد کشور اشتباه است.
absnews
وی در تشریح دلایل این روند صعودی افزود: سیاستگذاریها در حوزه مسکن به گونهای بوده است که اقشار ضعیف جامعه بهویژه قشر کارگر و سایر اقشار کشور در تامین نیازهای مسکن با بحران جدی مواجه شدهاند.
بیت الله ستاریان نیز گفته است وی گفت: مشکل ما این است که قیمت ملک بالاست و قیمت اجاره به آن بستگی دارد. دیدگاه فنی مسکن بسیار اشتباه است. ما باید به حوزه مسکن نگاه اقتصادی داشته باشیم، مسکن یا ساخت و ساز محصول نهایی است که زنجیره وسیعی از محصولات از مواد اولیه، ثانویه و مرکب است و ریشه آن در اقتصاد کلان است.
وی با بیان اینکه فقیرترین مردم کشور مستاجران هستند، افزود: اتفاقات بسیار بدی در بخش اجاره رخ داده و تعادل اقتصادی به هم خورده است. سه بخش مسکن، از جمله کاهش ارزش پول ملی، افزایش قیمت مسکن و وامهای رهنی، مستاجران را بدبخت کرده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز