وی خاطرنشان کرد: سه عامل نقدینگی، قیمت خارجی و تولید در تورم موثر هستند. یکی از موضوعاتی که مورد غفلت قرار می گیرد، اصلاح بازار است. درست است که برای کاهش تورم، کاهش نقدینگی، حفظ تعادل نرخ ارز و افزایش تولید ضروری است، اما اصلاح ساختار بازارها مهم است. در شش یا هفت ماه گذشته، تمرکز ما در این بخش اصلاح ساختار بازار بوده است. البته ما دنبال سه موضوع دیگر بودیم. رویکرد ما در وزارت صمت در قبال تورم فقط مدیریت نقدینگی، نرخ ارز و افزایش تولید نیست. علاوه بر این، باید ساختار بازار را اصلاح کنیم.
فاطمی امین گفت: در خصوص کالاهای نهایی و مصرف خانوار کارهای زیادی در دولت انجام شده است. برای تثبیت قیمت مرغ و تخم مرغ در وزارت جهاد کشاورزی کار شده است. در وزارت صمت کارهایی انجام شد که یکی از آنها نوشتن قیمت تولیدکننده روی کالا بود. قیمت مصرف کننده باید توسط فروشگاه اعلام شود. در نتیجه، قیمت ها در بیش از 5000 قلم کاهش یافت. ما در بخش خدمات هم کار کرده ایم.
وزیر صمت در ادامه درباره شعار 1400 گفت: کارهای متعددی در این زمینه انجام شده است که به دو سه مورد اشاره می کنم. یکی از اقداماتی که در سال جاری برای رفع موانع صادرات و تولید انجام شد، تسهیل مقررات بوده است. پیش بینی می شود صادرات بیش از 47 میلیارد دلار باشد. این رقم نسبت به صادرات 35 میلیارد دلاری در سال گذشته افزایش یافته است.
وزیر صمت گفت: یکی از بخش هایی که اگر تورم کنترل شود، تورم سایر بخش ها نیز کنترل می شود، بازار کالا است. هرچه بتوانیم مکانیسم های قیمت گذاری مواد اولیه مانند فولاد، پتروشیمی و … را مدیریت کنیم و مواد اولیه ارزان تری را به دوست تولیدکننده تحویل دهیم، بهتر می توانیم قیمت ها را کنترل کنیم. با وجود برخی مشکلات، قیمت برخی از مواد اولیه کاهش یافته است. این نتیجه اقداماتی است که ما برای اصلاح بازار کالا انجام داده ایم. افزایش قیمت فولاد و میلگرد نیز به دلیل بحران اوکراین است. التهابی که در بازار فولاد و غیره شاهد آن هستیم تحت کنترل قرار خواهد گرفت.
فاطمی امین گفت: همچنین در دو ماه گذشته کارت بازرگانی که مفسدان زیادی داشت و شنیده اید بدون دخالت عامل انسانی و هوشمند صادر شد. بنابراین فساد از بین رفته است.
وی گفت: اکثر واحدها و شرکت های تولیدی از کمبود نقدینگی شکایت دارند. یکی از وظایف، پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بر اساس پرونده در سامانه الکترونیکی است. این پول به بازارهای دیگر هدایت نمی شود، انحراف منابع را کاهش می دهیم و دریافت تاسیسات بسیار آسان خواهد بود. امیدواریم مشکلاتی که امسال داشتیم را نداشته باشیم.
وی گفت: تورم بیماری عمیق، گسترده و مزمن اقتصاد ایران است و خوشبختانه امسال نرخ تورم 10 درصد کاهش یافته است. در اوایل سپتامبر به 43 درصد رسیده بود، در حالی که ماه گذشته 35 درصد بود. انشاالله در سال آینده شاهد کاهش تورم و بازگشت آرامش به بازار باشیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از خطبه های امروز (جمعه 20 اسفند) در تهران گفت: . در چهل پنجاه سال گذشته در سه دوره یک تورم در سال 73 و یک دوره در سال 74 تورم بالایی را تجربه کرده ایم و بار دوم در سال های 91 و 92 بوده است. 30 درصد اوج تورم امسال پنجاه درصد داریم. چهار سال گذشته هم از نظر مدت و هم از نظر کمیت در تاریخ اقتصاد ایران خاص و کم نظیر است.
absnews