سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

فقط تا 26 می برای تبدیل مجوزهای تجارت کاغذی به الکترونیکی فرصت دارید

سید امیر سیاح رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: از ابتدای سال 1401 هجری شمسی یک میلیون و 600 هزار شناسنامه متمایز صادر شده و تا پایان مهلت قانونی 2 میلیون مجوزهای کاغذی باید صادر و به شناسه های الکترونیکی منحصربفرد تبدیل شوند.

وی افزود: امروز یک موضوع دیگر در هیئت تحریریه انجام شد و مهم بود و آن شروع آخرین گام قانون تسهیل است و آن این است که تمام مجوزهای کاغذی باید تا پایان سال جاری به شناسه های منحصر به فرد تبدیل شوند. سال دوم سال جاری تسهیل در صدور قانون.

سیاح گفت: تاکنون یک میلیون و 600 هزار مجوز از طریق درگاه ملی مجوز صادر شده و 900 هزار درخواست رد شده و یا متقاضی از پیگیری آنها منصرف شده است. هنوز حداقل 2 میلیون مجوز تجاری وجود دارد که یک شناسه منحصر به فرد دریافت نکرده اند.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: برخی دستگاه ها هنوز به سامانه ملی مجوز متصل نشده اند. ما رایزنی می کنیم و برای جبران تاخیر به دستگاه های مذکور فشار می آوریم.

وی تصریح کرد: مرکز ملی مطالعات نظارت بر کسب و کار بر اساس اصل 44 قانون تشکیل شد و ماموریت آن تسهیل در تولد و رشد سریع بنگاه های اقتصادی در ایران است. شرط تولد آسان و رشد سریع مقررات اضافی برای باز کردن دست فعالان اقتصادی و کارآفرینان است که به همین دلیل دبیرخانه هیئت تحریریه در این مرکز ایجاد شده است.

سیاح گفت: تولید داروی اقتصادی و حلال مشکلات اصلی اقتصاد ما است. دو مشکل اصلی که مردم ما را آزار می دهد، تورم و بیکاری است که ریشه هر دو مشکل کمبود تولید است و راه حل آن رشد تولید است، تورم به طور اساسی مهار می شود. رشد تولید باعث ایجاد شغل و کاهش بیکاری می شود و رشد می تواند برابری ایجاد کند.

وی در ادامه ساده‌سازی شرایط و فرآیند صدور پروانه‌ها به یکی از دستاوردهای این رویه‌ها اشاره کرد و گفت: تصویب بیش از یک هزار و 946 مجوز در شورای آزادسازی و بهبود فضای کسب و کار، تعیین مجوزهای ثبتی و تأییدی. تصویب 2898 پروانه بازرگانی دولتی، اصلاح رویه‌های موسسات و مراجع صدور مجوز در خصوص … با هزینه‌های صدور مجوز، شفاف‌سازی هزینه‌ها و کاهش هزینه‌های غیرضروری اداری، ساده‌سازی مجوزهای کسب و کار با حذف مدارک مربوط به گواهینامه، حذف امضاهای طلایی در صدور مجوزها، حذف یا کاهش چندین معیار مرتبط با اندازه در شرایط صدور برخی مجوزهای دولتی و تسهیل شرایط مرتبط با نیروی انسانی در مجوزهای کسب و کار، تکمیل پایگاه معتبر شرایط صدور مجوز، گسترش، توسعه و انحلال فعالیت‌های کلیه مجوزهای صادره. کشور، شفاف سازی و رصد فرآیندهای اخذ مجوز فعالیت و بخش بزرگی از استعلامات در دولت سیزدهم و زیرساخت های نهادی نیز محقق شد.

به گفته سیاح، تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسنامه کمتر از دو دقیقه طول می کشد.

وی افزود: مجوز این خانه در همان سال 1401 هجری شمسی صادر شد، اما برخی از دستگاه ها نیز به دلیل محدودیت از ابتدای سال گذشته مجوز ساخت گرفته اند، زیرا وزارت نیرو، ارتباطات و سایرین همکاری خوبی داشتند.

سیاح تصریح کرد: متأسفانه برخی از دستگاه ها همچنان خراب هستند و خوشبختانه تمامی مجوزهای قضایی در دست صدور است و مجوز جامع تجارت خارجی و ساختمان دارای تخلف است.

وی گفت: اکنون به برکت الکترونیکی شدن سیستم های قضایی، مالیاتی، بانکی و … همه شرکت ها تنها با اخذ شناسه منحصر به فرد می توانند از خدمات خود استفاده کنند.

سیاح گفت: این فعالان اقتصادی که هویت منحصر به فرد ندارند از نظر قانونی فاقد مجوز محسوب می شوند. ضمناً اخذ شناسه منحصر به فرد از درگاه ملی صدور مجوز (mojavez.ir) به صورت رایگان و فوری در اختیار کلیه فعالان اقتصادی دارای مجوز کاغذی قرار می گیرد.

رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار در نامه ای به وزارت نیرو تایید کرد که استعلام مجوز هر یک از فعالان اقتصادی و اعتبار هر مجوز با اسکن هویت منحصر به فرد با بارکدخوان گوشی های هوشمند انجام می شود.

وی بیان کرد: در هفته های اخیر شکایاتی از سوی فعالان اقتصادی در استانداری های مختلف به این مرکز رسیده است مبنی بر اینکه برخی از مسئولان ادارات آب و برق خواستار صدور مجوز یا مجوز کاغذی از فعالان اقتصادی دارای هویت منحصر به فرد هستند. چنانکه این عمل در حکم قانونی مذکور جرم انگاری شده است.

سیاح افزود: به وزارت نیرو اعلام کردیم حکم قانونی که مستلزم استعلام صلاحیت هر فعال اقتصادی و اعتبار هر پروانه است را با اسکن شناسه منحصر به فرد (QRcode) به همه مسئولان و همکاران در این وزارتخانه یادآور و ابلاغ کند. با بارکد خوان تلفن های هوشمند، و این کار را می توان به صورت آنلاین و در هر زمانی از شبانه روز انجام داد. حتی در صورتی که فعال اقتصادی هویت منحصر به فرد خود را نداشته باشد، امکان استعلام مجوز برای کلیه مقامات دولتی با درج نام و شهر محل فعالیت اقتصادی در سایت بانک اطلاعات کسب و کار ایرانیان (qr.mojavez.ir) وجود دارد. .

به گفته سیاح، فعالان اقتصادی تا ششم اردیبهشت فرصت دارند مجوزهای کسب و کار کاغذی را به الکترونیکی تبدیل کنند، زیرا هرکس هویت منحصر به فردی نداشته باشد نمی تواند از دولت خدمات دریافت کند.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار پرتال ملی مجوزها تاکنون یک میلیون و 600 هزار مجوز الکترونیکی و شناسنامه منحصر به فرد صادر شده است. 198 هزار مجوز نیز در دست بررسی است و پیش بینی می شود تا مهلت قانونی که پایان اردیبهشت ماه است، حدود 2 میلیون مجوز کاغذی اضافی به شناسه منحصر به فرد تبدیل شود.

سیاح تصریح کرد: بر اساس بررسی های آماری، در بین استانداری ها، رتبه های اول تبدیل پروانه اتحادیه کاغذ به شناسه منحصر به فرد متعلق به استان های لرستان، گیلان، همدان، چهارمحال و بختیاری با درصد 30.4، 23، 17.4 و 17 درصد است. ، به ترتیب. آنها مجوزهای تجاری معتبر را به شناسه های منحصر به فرد تبدیل می کنند.

به گفته وی، در بین استان ها کمترین میزان تبدیل پروانه تجارت کاغذی به شناسنامه منحصر به فرد در بوشهر، ایلام و گیلان به ثبت رسیده است. در این استان‌ها میزان تبدیل پروانه‌های تجارت کاغذ به هویت منحصربه‌فرد به ترتیب 6.3، 5.5 و 4.8 درصد بوده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

۶ دستور وزیر صمت؛ از توسعه اکتشافات تا سرمایه گذاری در میادین گازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در میادین گازی توسط شرکت‌ها، تربیت مدیران متخصص، ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *