یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

افزایش آسیب شناسی سرقت ها با کمک مراکز علمی و دانشگاهی

رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان در مجلس یازدهم با اشاره به سخنان حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در 21 آبان 1397 یادآور شد: حجت الاسلام اژه ای که معاون اول قوه قضائیه بود به جرم و جنایت اشاره کرد. تخلفات جرم در جامعه و ابراز امیدواری کرد در دوران ریاست قوه قضائیه اقداماتی را برای اجرای این مهم و به ثمر رساندن آن در دستور کار قرار دهد.

مطهری گفت: متأسفانه بیشتر عاملان جرایم خشن، زورگیری، سرقت، مواد مخدر و غیره که موجب ناامنی شهر برای زنان و کودکان مردم و شهروندان می شود افرادی هستند که بارها توسط پلیس دستگیر شده اند. وی گفت: این نشان می دهد که مجازات های عدالت بازدارنده نیست و قوانین برای برخورد با این افراد ضعیف است و همچنین عدم آموزش در زندان برای اصلاح این افراد.

وی افزود: آمار اعلام شده از سوی گروه های حاکم نشان دهنده این واقعیت تلخ است که در سال های اخیر آمار سرقت در کشور افزایش یافته است.

مطهری مهمترین توصیه برای کاهش سرقت را رویکرد همه جانبه به پدیده جرایم مالی دانست و گفت: این رویکرد دارای سه بعد اقتصادی، اجتماعی و پیشگیرانه است. بدون توجه به سیاست‌های اقتصادی با هدف کاهش فقر، بیکاری و نابرابری درآمد، افزایش هزینه‌های عمومی برای جرم و جنایت تأثیر قابل‌توجهی ندارد. از سوی دیگر، نقش آموزش در تبدیل مجرمان و سارقان به شهروندان قانونمند و نیز بهبود متغیرهای اقتصادی در کاهش آسیب های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد به مواد مخدر، فرار جرم را کاهش می دهد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم اصلاح قوانین با رویکرد بازدارنده و وظیفه مجلس در قانون گذاری، لزوم همکاری قوای قضاییه، مجریه، نیروی انتظامی، علمی، دانشگاهی و… ، سمینارها و مراکز تحقیقاتی آسیب شناسی وضعیت موجود و فرزندخواندگی وی بر لزوم اتخاذ تدابیری برای رفع مشکل عدم بازدارندگی حبس و بازرسی های انضباطی پس از حبس تاکید کرد.

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتظار شهروندان از دستگاه قضایی و دستگاه های حاکمیتی این است که با مجرمان بدون تقصیر و سخت گیرانه برخورد کنند و مجازات ها به گونه ای باشد که فرد مجازات شده دیگر مرتکب اعمال خلاف قانون نشود. مردم با دیدن آن درسی خواهند آموخت.

absnews

مطهری متغیرهای درآمد سرانه، نرخ بیکاری، نرخ بیکاری جوانان، نرخ تورم، شاخص فقر و ضریب جینی، سطح تحصیلات مردان، شهرنشینی، نسبت وابستگی و نرخ طلاق را از عوامل دزدی در کشور عنوان کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که سرقت نرخ با متغیرهای اقتصادی مانند درآمد سرانه رابطه منفی و معنادار و با تورم، فقر و بیکاری جوانان رابطه مثبت و معنادار دارد.

نماینده مردم گرمسار و آرادان با تاکید بر لزوم مبارزه با سارقان مخل امنیت جامعه، گفت: مجازات سارقان در واقع واکنشی اجتماعی به پدیده مجرمانه سرقت است که او مجبور است در برابر هنجارشکنان واکنش نشان دهد. که دزدان برای حفظ حقوق عمومی و خصوصی افراد نمونه هستند.

وی گفت: «بیکاری به معنای نداشتن فرصت برای کسب درآمد قانونی، دزدی را برای برخی افراد جذاب می کند.» تلفن همراه، خودرو و کیف در جامعه.

مطهری بر لزوم اصلاح قوانین با رویکرد بازدارندگی تاکید کرد و بر لزوم همکاری قوه قضائیه، مجریه، نیروی انتظامی، دانشمندان، دانشگاهیان، سمینارها و مراکز تحقیقاتی در زمینه آسیب شناسی وضعیت موجود تاکید کرد. اقداماتی برای حل این مشکل

اردشیر مطهری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در مورد سطح بازدارندگی مجازات های دزد و دزد وی گفت: سرقت یکی از قدیمی ترین جرایم بشری است که در جوامع مختلف به شکل های گوناگون وجود دارد. این پدیده نه تنها موجب خسارات مادی افراد جامعه می شود، بلکه به وضعیت روحی و احساس امنیت افراد نیز آسیب می رساند.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *