سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

سهم بخش آب و برق 600 میلیون دلار از صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور در سال 1402 هجری قمری بوده است.

اکبری مدیرکل امور بین الملل وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو 5 کمیته مشترک با کشورهای مختلف را در دستور کار خود دارد و در ماه های آینده خبرهای خوبی در حوزه دیپلماسی انرژی خواهیم شنید.

وی افزود: به زودی با حضور مقامات رسمی در جمهوری اسلامی ایران پروژه سد و نیروگاه اموی به بهره برداری و احداث می شود. اعتبار مالی این پروژه توسط خود دولت سریلانکا تامین شده و نمایندگان ما فقط به عنوان پیمانکار حضور داشتند. علاوه بر این پروژه، پیمانکاران ما بیش از هزار روستا را برق رسانی کرده اند که این روند به دلیل پراکندگی روستاها پیچیده شده است.

اکبری ادامه داد: در عراق دو پروژه داریم که یکی نیروگاه و یک نیروگاه است که یکی در شمال عراق است و به اتمام رسیده است و در ماه های آینده پروژه دیگری را افتتاح خواهیم کرد. دولت سیزدهم به حوزه دیپلماسی انرژی توجه ویژه ای داشته است و در بیش از 18 کشور فعال هستیم. انتظارات ما این است که با استراتژی دیپلماسی اقتصادی دولت در چند سال آینده بتوانیم بیش از 5 میلیارد دلار ارز از محل صادرات خدمات فنی و مهندسی وارد کشور کنیم. سهم بخش آب و برق در سال گذشته 600 میلیون دلار از کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور بوده است.

عیسی بذرزاده در این نشست خبری افزود: در حال حاضر 1002 مهندس مشاور در کشور مشغول به کار هستند و 14 هزار و 623 پیمانکار در کشور داریم. حدود 70 هزار نفر در این بخش مشغول به کار هستند که به معنای پتانسیل بالای کشور در خدمات فنی و مهندسی است. همچنین 50 درصد از سدهای مرتفع باستانی جهان در ایران قرار دارد و این توانایی دیرینه کشور در حوزه مدیریت آب های سطحی است و این میراث تا به امروز ادامه دارد. ازبکستان، قطر، نیجریه، افغانستان، عمان و بسیاری موارد دیگر در سال گذشته که مهندسان ما به عنوان پیمانکار یا مشاور حضور داشتند. برآورد سازمان برنامه بودجه سالانه 3.5 میلیارد دلار ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی است که تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته است.

حیدری، مدیر عامل شرکت فاراب مجری طرح سریلانکا گفت: در سال 2007، مقامات دولتی ایران و سریلانکا تفاهم نامه ای برای کمک به بخش انرژی در سریلانکا امضا کردند و قراردادی با ایران به عنوان مجری این پروژه منعقد شد. . برای پروژه در سریلانکا و از سال 2016 مقدمات اجرای این پروژه توسط پیمانکاران ایرانی آغاز شده است. سریلانکا دوستی دیرینه ای با ما داشته است و جغرافیای خاص این کشور و رودخانه های متعدد پتانسیل انرژی الکتریکی در این کشور را نشان می دهد که البته سوخت های فسیلی آن را محدود کرده است. به همین منظور دو نیروگاه با ظرفیت 60 مگاوات در این کشور ایجاد شد. تنوع و تطبیق پذیری این طرح، طراحی سدها را پیچیده کرد. در مجموع، سریلانکا 520 میلیون دلار در این پروژه سرمایه گذاری کرد و ایران تنها به عنوان پیمانکار حضور داشت.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *