سالم خبر: یکی از تولیدکنندگان دارو گفت: برخی داروخانه ها به دلیل کمبود نقدینگی ناشی از انباشت مطالبات خود از موسسات بیمه و ناتوانی در پرداخت بدهی شرکت های توزیع کننده دارو به مرز ورشکستگی رسیده اند و این وضعیت باعث خواهد شد. قطعا در سال جدید بدتر می شود.
مجتبی سرکندی در خصوص آخرین وضعیت تامین دارو در کشور افزود: پس از این وضعیت شرکت های پخش دارو که از داروخانه ها طلبکار هستند قادر به پرداخت بدهی شرکت های تولید کننده دارو نیستند. من نمونه بارز این وضعیت را در 7 اسفند سال گذشته دیدم که چک صدا و سیما (……) برگشت، در حالی که قرار بود با دریافت این چک، حقوق بهمن ماه کارکنان خود را پرداخت کنیم. بر اساس محاسباتی که چند روز قبل از اعلام قانونی شدن گازوئیل و کاهش سهم بنزین در تاکسی ها از طریق اینترنت انجام دادم، قیمت تمام شده تولید در بیست روزه فروردین امسال 45 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت. مدت مشابه سال گذشته امسال همچنان با مشکل قیمت گذاری داروها به صورت نسخه ای مواجه هستیم و در چنین شرایطی تولید دارو برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست و در صورت ادامه این وضعیت، امسال باید شاهد باشیم.
ورشکستگی تعدادی از تولیدکنندگان دارو.
سرکندی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا مردم به عنوان مصرف کننده مواد مخدر قرار است در مشکلات صنعت مواد مخدر و زنجیره تامین شریک باشند؟ داروخانه به دلیل عدم دریافت مطالبات خود از بیمه، نسبت به تسویه تعهدات خود در قبال شرکت پخش دارو اقدام کند، زیرا شرکت پخش دارو قادر به پرداخت بدهی سازنده دارو نیست و تولیدکننده دارو نیز فاقد این بدهی است. پول لازم برای تولید به دلیل انباشته شدن مطالباتش یا اگر قیمت گذاری اجباری داشته باشد نمی تواند بهای واقعی تولیدش را بگیرد و طبیعتا متضرر می شود. حتی این کارخانجات بزرگ هم مجبور می شوند روند تولید را تغییر دهند، یعنی مثلاً اگر یک کارخانه بزرگ 300 واحد دارو تولید کند، وقتی ضرر تولید 50 است، وقتی با دارو مواجه شد، آن 50 قلم را از لیست تولیدش حذف کرد. و این حذف منجر به کمبود و کمیاب شدن دارو در وضعیت بازار می شود
در پایان سال گذشته، بسیاری از شرکتهای دارویی حتی قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود نبودند.
این فعال در حوزه صنعت دارو همچنین خاطرنشان کرد: کمبود نقدینگی شرکت های دارویی برای واردات مواد اولیه و تولید یکی از مهم ترین مشکلاتی است که صنعت داروسازی امروز در کشور از آن رنج می برد. در حال حاضر هزینه خرید مواد اولیه 5 تا 6 برابر شده است که این امر خارج از کنترل شرکت های دارویی است در نتیجه آنها نمی توانند این مواد اولیه را خریداری کنند یا بر اساس ارز اسمی عوارض گمرکی را پرداخت کنند که این امر وضعیت بسیار بدی را ایجاد کرده است. وضعیت. شرایط صنعت داروسازی: گاهی به دلیل کمبود نقدینگی، کارخانه های داروسازی نمی توانند مواد اولیه را خریداری کنند. همانطور که می بینیم در شرایط فعلی سازمان غذا و دارو مجبور به درخواست واردات فوری مواد اولیه است. حتی اگر دارویی تولید شود، در نهایت ضرر خواهد بود. شرکتی که می خواهد با ارز نیمایی مواد اولیه بخرد، هر ماده اولیه ای را که می خریدیم به قیمت 4500 تومان نیاز دارد.
حالا باید نیم دلار بخریم. تا سال گذشته صحبت از ریسک وصول مطالبات طولانیتر و طولانی بودن مدت فعالیت در صنعت داروسازی ایران بهعنوان یکی از چالشهای پیش روی صنعت داروسازی بود، اما اکنون صحبت از ناتوانی شرکتهای توزیع است. پرداخت وصول مطالبات برای صنعت داروسازی، و این منجر به افزایش حجم مطالبات تجاری برای شرکت ها شده است. شرکت های دارویی در پرداخت کل قیمت خرید مواد اولیه، مواد بسته بندی، دستمزد و … با مشکل مواجه هستند.
وی اذعان داشت: شرکت های پخش 25 هزار میلیارد تومان از دانشگاه های علوم پزشکی و بخش دولتی و 40 هزار میلیارد تومان از داروخانه های خصوصی و داروخانه ها ماهانه 6.5 میلیارد تومان از موسسات بیمه درخواست دارند و حدود 4 ماه از بیمه می گذرد. . شرکت ها مطالبات خود را دریافت نکردند و به داروخانه ها پرداخت نکردند و اکنون داروخانه ها 26 هزار میلیارد تومان از بیمه ها طلب دارند که باعث 4 هزار میلیارد تومان چک برگشتی می شود و این مشکل به صنعت توزیع و تولید می رسد. همچنین.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16566/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D8%B1%D8%B2-%D9%88%D8%B1%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز