اخبار اقتصادی روز

مذاکرات تجارت آزاد کشاورزی ایران و هند

هادی طالبیان مقدم، مدیرکل دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به مثبت بودن تراز تجاری ایران و هند در سال 1402 هجری قمری و طرح افتتاح مرکز تجاری جدید در بمبئی، گفت: علاوه بر اعلام یک مشاور تجاری جدید در هند در سال جاری.

طالبیان مقدم هند را یکی از شرکای اصلی تجارت خارجی ایران دانست و افزود: مذاکرات تجارت آزاد در بخش کشاورزی با همکاری مشترک سازمان توسعه تجارت ایران و وزارت جهاد کشاورزی با هند از سال گذشته آغاز شده است و به نظر می رسد این موضوع به نتیجه برسد. امسال تکمیل شود..

مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تراز تجاری ایران با هند در سال 1402 هجری شمسی مثبت شد، اظهار داشت: حجم صادرات به هند در 12 ماهه سال 1402 با رشد مثبت 2 برابری شده است. درصد ارزشی از 2127 میلیون دلار در سال 1401 هجری شمسی و از نظر وزنی با رشد مثبت 27 درصدی از 5460 هزار تن به 6962 هزار تن به 2175 میلیون دلار رسید.

وی ادامه داد: میزان واردات از هند در 12 ماهه سال 1402 هجری شمسی با رشد منفی 35 درصدی از نظر ارزشی از 2942 میلیون دلار در سال 1401 هجری قمری به 1916 میلیون دلار و از نظر وزنی با کاهش منفی همراه بوده است. رشد 2 درصدی از 1926 هزار تن به 1477 هزار تن.

طالبیان ارزش هر تن کالای صادراتی را 312 دلار دانست و افزود: ارزش هر تن کالای وارداتی معادل 1772 دلار است.

وی به سفر اخیر وزیر امور خارجه هند به ایران اشاره کرد و گفت: دو کشور مصمم به راهبرد در زمینه های مشترک به ویژه ارتقای مسائل اقتصادی و تجاری هستند.

این مقام مسئول از برنامه ریزی برای افتتاح مرکز تجاری در بمبئی هند خبر داد و افزود: جمعیت زیاد و ظرفیت های اقتصادی هند برای توسعه کسب و کار باعث شده تا دومین مجوز مشاوره کسب و کار از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برای این کشور صادر شود.

طالبانیان مقدم ادامه داد: هند یکی از اعضای گروه بریکس است و پیوستن ایران به این گروه امکان بهره برداری از توان تجاری اعضای این گروه را تسهیل می کند. کریدور شمال – جنوب برای دسترسی آسان، کاهش هزینه ها، تسریع و تسهیل تجارت از ایران، هند و آسیای مرکزی از دیگر قابلیت های اقتصادی و تجاری در منطقه شبه قاره هند (آسیای جنوبی) ایجاد زیرساخت ها و در این راستا است. ضرورتی غیر قابل انکار وجود دارد، تسهیل تجارت و فعال سازی این ظرفیت که با همت و جدیت سازمان ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت راه و مناطق آزاد، گمرک و سازمان توسعه تجارت ایران قابل انجام است. و سایر سازمان های دولتی.

وی ضمن اعلام برنامه ریزی برای برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) گفت: الزامات و تمهیدات لازم برای حدود 500 مهمان خارجی اعم از مقامات دولتی، تجار، صنعتگران بخش خصوصی و … نمایندگان اتاق های بازرگانی از کشورهای شبه قاره هند برای حضور در این رویداد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *