سهم تولیدکنندگان آلاینده در کشور، کاشت 6 میلیارد اصله درخت
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در صورت مشخص شدن میزان کربن و آلایندگی تولیدی هر صنعت و کسب و کار پیش بینی می شود بیش از 5 تا 6 میلیارد اصله درخت توسط صاحبان این صنایع در کشور کاشته شود.
نوبخت خاطرنشان کرد: در صورت مشخص شدن میزان کربن و آلایندگی تولیدی هر صنعت، کسب و کار، صنایع و معادن، پیش بینی می شود بیش از 5 تا 6 میلیارد اصله درخت توسط صاحبان این صنایع در کشور کاشته شود.
یوسف مرادی; مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی همچنین تاکید کرد: برای اجرای این طرح، همه اقشار مردم همفکر هستند و بر اساس آمار، بیش از 87 درصد از مردم تمایل به اجرای این طرح دارند. مشارکت در کاشت یک میلیارد درخت ثبت شد، گفت: به این ترتیب یک هزار و 160 تفاهم نامه برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت با دستگاه های مختلف منعقد شد.
مرادی افزود: با توجه به اینکه برای اجرای این طرح، سازمان منابع طبیعی رابط کسبه و جامعه محلی است، گفت: تاکنون 3 هزار و 500 پیش دبستانی راه اندازی شده است و همچنین مشارکت فعال بسیج مردمی و هلال احمر. مهم است که شامل حفر چاله، کاشت و نگهداری درختان است.
وی افزود: در این طرح سازمان هلال احمر با کاشت 100 هزار اصله درخت در کمتر از 20 دقیقه موفق به ثبت رکورد شد.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی گفت: برخی از بنگاه ها و دستگاه ها که بزرگترین تولیدکننده کربن و آلاینده ها در کشور هستند هنوز مشارکت خود را در اجرای این طرح ندیده اند و تاکید کردند. که پالایشگاه ها، بانک ها و صنایع نیز مسئولیت اجتماعی خود را در این زمینه بر عهده گرفته اند و در اجرای این طرح همکاری می کنند.
مرادی با اشاره به اینکه طی سه دهه گذشته بیش از دو میلیارد و 300 میلیون اصله درخت در کشور کاشته است، گفت: نرم افزاری بر روی سایت روابط عمومی سازمان منابع طبیعی نصب شد که کاشت درخت را به صورت دقیق ثبت می کند و تاکنون یک مورد. میلیون و 400 هزار هکتار جنگل کاری شده است. ما در کشور کار موفقی انجام داده ایم، این رقم با بیابان زایی متفاوت است.
عمادی مشاور و بازرس سازمان منابع طبیعی در حفاظت از جنگل ها نیز از کاشت 145 میلیون اصله نهال در کشور تا فرودین امسال خبر داد و گفت: حدود 80 میلیون اصله نهال به مزارع منتقل شده و این حرکت همچنان ادامه دارد.
عمادی افزود: در مجموع 175 هزار هکتار جنگل زیر کشت رفته است که اگر بخواهیم فرا سازمانی عمل کنیم باید 65 میلیون اصله نهال باغداری و جهاد کشاورزی به این تعداد اضافه کنیم.
کارشناسان معتقدند با توجه به اجرای طرح میلیاردی درختکاری باید به گسترش زراعت الوار، فضای سبز شهری و همچنین احیا و احیای عرصه های جنگلی و طرح های بیابان زدایی توجه بیشتری شود.
لازم به ذکر است از این پس در اجرای این طرح شرکت ها و موسسات کاشت و نگهداری درخت در مسئولیت اجتماعی خود مورد توجه رسانه ها و منابع طبیعی قرار خواهند گرفت.