به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس بخشنامه شماره 6492/03 و پیرو بخشنامه های منتهی به بخشنامه شماره 319616/01 مورخ 25/12/1301، سؤال «اعلام نرخ ارز». برای گزارش های مالی منتهی به اسفند ماه 1401 و بر اساس مصوبه جلسه 24 فروردین 1403 هیئت مدیره بانک مرکزی در خصوص نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی شبکه بانکی کشور گزارشگری مالی در پایان سال 1402 بر اساس بند «الف» مصوبه مقرر شد عناصر پولی، داراییها و بدهیهای ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی برای اطلاعات مالی در پایان سال مالی 1402 ارائه شود. بر اساس نرخ خرید انتقال وجه ETS از مرکز مبادلات ارزی ایران و یا در تاریخ 28/12/1402 و مطابق با استانداردهای حسابداری تبدیل شود.
در بند «ب» این مصوبه تصریح شده است که سود (زیان) ناشی از تسعیر عناصر پولی دارایی ها و بدهی ها به ارز خارجی در پایان سال مالی به صورت سود و زیان سال مالی واریز می شود. در صورتی که مانده حساب سود و زیان انباشته بانک و مؤسسه در صورتی که وام غیربانکی قبل از تخصیص اندوخته سود داشته باشد، سود نرخ ارز (پس از حذف آثار مالیاتی احتمالی) اخذ نمی شود. به عنوان سود قابل تقسیم در نظر گرفته شده و باید برای افزایش سرمایه این بانک و موسسه اعتباری غیربانکی استفاده شود. همچنین در صورتی که موجودی اقلام مذکور زیان نشان دهد، سود حاصل از مبادله عناصر پولی داراییها و بدهیها به ارز خارجی تنها موجب کاهش زیان انباشته میشود.
بر اساس بند «ج» این مصوبه، قراردادهایی که بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با مشتریان منعقد می کنند، مشمول شرایط و مفاد قراردادهای فیمابین است.
همچنین بر اساس بند «د» مصوبه در خصوص داراییها و بدهیهای ارزی غیرپولی، مفاد استانداردهای حسابداری (بر اساس نرخ مبادله در زمان ایجاد/تحصیل)/تجدید ارزیابی) الزامی است.
لازم به ذکر است، بر اساس اعلام بانک مرکزی، تا مرحله بعدی اعلام نرخ ارز توسط این موسسه، موارد فوق مطابق با بخشنامه شماره 149153/96 مورخ 5/5/16 می باشد. سال 1396 ملاک و مبنای ارزیابی دارایی ها و بدهی های ارزی بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی است.
absnews