سالم خبر: سال گذشته در حالی که سازمان غذا و دارو آماده سازی و اجرای کنترل های فروش دارو از طریق اینترنت را به پایان رسانده بود، اعلام شد که وزیر ارتباطات اخیراً از تصویب کنترل های فروش دارو از طریق اینترنت خبر داده است. سال و اعلام شد که نسخه اولیه طرح در سال گذشته منتشر شده و آماده شده و هنوز نهایی و تصویب نشده است.
فروش آنلاین دارو یکی از مواردی است که سال گذشته مطرح شد و افراد زیادی آن را پیگیری کردند چرا که برخی از آنها با اعلام دلایل خود با فروش دارو در بسترهای داخلی مخالفت کردند.
خطرات فروش آنلاین داروها که مربوط به سلامت مردم است یکی از دلایل مخالفت با این طرح است. سازمان غذا و دارو نیز بارها تاکید کرده است که اطلاعات بهداشتی بیماران در مناصب دولتی محرمانه است و نباید به بخش خصوصی سپرده شود. زیرا ممکن است افراد مغرض از این پلتفرم سوء استفاده کنند و حتی آن را بفروشند.
در همین حال، برخی معتقدند که این پلت فرم آنلاین می تواند برای کالاهای غیرپزشکی مانند مکمل های غذایی و لوازم آرایشی استفاده شود. شهرام کلانتری داسانیس، رئیس انجمن داروسازان ایران در این زمینه گفت: تداخل بسترهای اینترنتی در موضوع فروش دارو دخالت سازمان های مردم نهاد است.
کارشناس به بهانه توسعه کسب و کار به مسائل سلامت برمی گردد که در صورت اجرایی شدن آسیب های زیادی به ساختار مدیریت سلامت کشور وارد می شود.
بر اساس سیاست های ابلاغی سلامت مسئولیت حوزه سلامت بر عهده وزارت بهداشت است و هر نهادی که بخواهد وارد این حوزه شود باید خود را با سیاست های وزارت بهداشت تطبیق دهد اما متاسفانه در مورد بسترهای پزشکی اینترنتی نهادهای اقتصادی در کشور وارد شده اند.
اما علاوه بر موارد ذکر شده در اواسط زمستان سال گذشته، سی و هشتمین جلسه کمیته راهبری اقتصاد دیجیتال برگزار شد که در دسترس است و بسترها نیز به شرط تصویب این آیین نامه درخواست کار در این زمینه را دارند. در یک بازه زمانی کوتاه چند روزه امکان اجرای این موضوع وجود دارد.
زربور در خصوص نوع نظارت و پاسخگویی پلتفرم های فعال در این زمینه توضیح داد: پیشنهاد آنها این است که پلتفرم ها برای مجوز و پاسخگویی به یک گروه پیوند داده شوند و مردم بدانند که با کدام دستگاه و در زمان پاسخگویی فقط یک گروه پاسخگو باشند. برخورد با تخلفات احتمالی پلتفرم ها
سرانجام پس از پاورقی سخنگوی رسمی
سازمان غذا و دارو تاکید کرد که با فروش دارو از طریق اینترنت مخالف است و ابلاغ مقررات مربوط به “ارائه” دارو در اینترنت با تمرکز بر نسخه الکترونیک انجام می شود. البته وی در اظهارنظر اخیر خود درباره فروش اینترنتی دارو گفته است که دو عنصر «فروش اینترنتی دارو» و «ارسال دارو در منزل» با یکدیگر متفاوت هستند. در فروش اینترنتی دارو، بیماران می توانند اطلاعات نسخه و کد رهگیری آن را وارد سامانه های مربوطه کرده و دارو را درب منزل دریافت کنند.
البته او در آخرین اظهار نظر خود به این دلیل توضیح داد که دارو یک محصول استراتژیک است و ممکن است برخی ترجیح دهند آن را به صورت حضوری در داروخانه ها و با حضور پزشک متخصص دریافت کنند. در صورت اجرای طرح تحویل درب منزل، تمامی شهروندان ایرانی می توانند دارو را درب منزل دریافت کنند.
در همین راستا عیسی زری پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیراً اعلام کرده است که در سال جاری به دنبال تصویب نظارت بر فروش دارو از طریق اینترنت است.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات، زرپور درباره تدوین آیین نامه فروش دارو از طریق اینترنت نیز توضیحاتی ارائه کرد که نسخه اولیه آن سال گذشته تهیه شده اما هنوز نهایی و تصویب نشده است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16537/%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%86%D9%87-%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%A8-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز