وی افزود: از نظر حقوقی، ستاد کرونا می توانست مصوبات معتبری داشته باشد (مطابق مصوبه شورای عالی امنیت ملی). یعنی اگر ستاد کرونا دستورالعمل ها را تایید کند برای همه اعمال می شود. این اختیاری هم بود که شورای عالی امنیت ملی به ستاد مقابله با کرونا داده بود. بحث اول این بود که همه چیز را تعطیل کنیم. حتی فرماندهی کل نیروهای مسلح، قرارگاه امام رضا (علیه السلام)
که برای مقابله با کرونا ایجاد شد، یکی از دستورالعمل های آن این بود که هیچکس به مدت سه هفته حق خروج از خانه را ندارد و مغازه ها تعطیل هستند. من بلافاصله تصمیمی را که دیدم رد کردم و به آنها اطلاع دادم که شما حق چنین تصمیمی را ندارید. به رهبری هم خبر دادند که گفتند رئیس جمهور در این مورد درست است. حتی در ستاد گفتیم هیچ کارخانه ای تعطیل نشود. این یکی از مهم ترین بحث ها بود. وزارت بهداشت موافقت نکرد، گفتند باید تعطیل شود. میگفتم اگه همه کارخونه ها تعطیل بشه میدونی چی میشه؟! ماسک ندارید، سرم ندارید، ضدعفونی کننده، شوینده و سایر ملزومات ندارید، چه خواهید کرد؟ اجرای مقررات؛ پروتکل های بهداشتی را در کارخانه ها جدی بگیرید. اخیراً سخنگوی ستاد کرونا در دولت دوازدهم گفته است که تصمیم رئیس جمهور درست بوده است. البته پیشنهاد من مورد تایید ستاد ملی کرونا قرار گرفت.
روحانی همچنین ادامه داد: همه کارخانهها در ایران فعال بودند اما پروتکلهای بهداشتی بهشدت رعایت شد
انجام دادند. اتفاقاً ما کمترین تلفات را در کارخانه ها و مراکز تولیدی داشتیم زیرا همه آنها به مقررات پایبند بودند. کار خوب پیش رفت و مشکلی نداشتیم. در اروپا و کشورهای دیگر حتی با دستمال کاغذی و ماسک هم مشکل داشتند اما در ایران مشکلی نداشتیم و از این اقلام زیاد بود. این به این دلیل است که همه کارخانه ها کار می کردند. از طرفی ما از دولت یازدهم فضای مجازی را توسعه دادیم و این امر به انجام خیلی از کارها به صورت آنلاین و حتی آموزشی کمک کرده است.
وی گفت: در سال 2019 برخی گفتند وقتی هوا در تابستان گرم شود، کرونا تمام می شود. من صحبت کردم و گفتم کرونا تمام نمی شود، حداقل تا پایان امسال با کرونا خواهیم بود. خیلی ها این را باور نکردند. ما میگفتیم باید به فکر واکسن باشیم. چینی ها اولین کسانی هستند که واکسن کرونا را تولید کردند. وقتی از وزارت بهداشت خواستیم که این واکسن را از چین خریداری کند، آن ها نپذیرفتند و گفتند که این واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نیست. علاوه بر آمریکا که مدرنا و فایزر را آزمایش می کرد و ما را از خرید از آنها ممانعت می کرد، روسیه نیز به فناوری تولید واکسن کرونا علاقه مند است.
اعلام وصول. وزارت بهداشت اصرار داشت که از سازمان بهداشت جهانی واکسن تهیه کنیم. با آنها قرارداد بستیم. ما تقریباً 16800000 دوز واکسن را از سازمان بهداشت جهانی از طریق Quax خریداری کردیم. هر چند در انتقال پول هم به دلیل تحریم ها مشکل داشتیم. با وجود تردید وزارت بهداشت، گفتم با روسیه قرارداد می بندم. ما نمی توانیم دستمان را جمع کنیم و بگوییم این بد است، این بد است، کجا برویم واکسن بزنیم؟
روحانی افزود: در داخل 5 یا 6 نهاد مدعی شدند که در حال تولید واکسن هستیم. همه را جمع کردم، به همه گفتم بروید بسازید، هر بودجه ای که بخواهید به شما می دهیم. هیچ کدام در مدت کوتاهی موفق نشدند. در همان زمان، ما قراردادی با روسیه برای خرید واکسن اسپوتنیک امضا کردیم. ما حدود 60 میلیون دوز واکسن خریداری کردیم و اولین محموله واکسنی که وارد کشور شد اسپوتنیک بود. آقای مخبر اخیراً در جلسه خبرگان گفتند که بعد از اینکه مقام معظم رهبری واکسن برکت را دریافت کردند، دنیا به ما واکسن زدند و قبل از آن هیچکس حتی یک واکسن به ما نداده بود. رهبری در 13 تیر 1400 هجری قمری واکسن Coverkit را دریافت کرد. در دسامبر 2019، واکسن اسپوتنیک
ما اسپوتنیک را خریدیم و مشکل این بود که دوز اول با دومی متفاوت بود، یعنی باید دوزها را جداگانه بخریم. برنامه ریزی کردیم که ابتدا کادر درمان را واکسینه کنیم. ما 500000 واکسن اولیه را که در فوریه 2019 برای کارکنان درمان وارد شد تزریق کردیم. سپس برنامه واکسیناسیون را با توجه به سن اعلام کردیم.
وی ادامه داد: 60 میلیون دوز واکسن از روسیه خریدیم اما چند میلیون دوز اضافی به ما ندادند. ما از چین، هند و بلژیک واکسن خریداری کردیم. سپس برای واکسن پاستورلا با کوبا قرارداد امضا کردیم. در مجموع تا پایان دولت دوازدهم قراردادی برای 120 میلیون دوز منعقد شد که 60 میلیون دوز آن از روسیه بود. سپس با قرارداد خرید واکسن مخالفت کردیم. یک نماینده در مجلس اعلام کرد که مردم نباید واکسن چینی مصرف کنند. حتی سازمان نظام پزشکی هم گفته واکسن هایی که می خرند استاندارد نیست. به هر حال، دولت است که بیشتر از خرید واکسن کرونا منصرف می شود. در همان زمان برخی از افراد در ستاد کرونا با نظر من مخالفت کردند و گفتند چرا واکسن میخرید؟ آزمایشگاه گفت که من 50 میلیون دوز واکسن تولید کردم. گفتم ما
ما نمی توانیم صبر کنیم. ما به 180 میلیون دوز واکسن نیاز داریم. خریدیم و گفتیم بخشی از تزریق را دولت بعدی بر عهده بگیرد.
عمران خان نخست وزیر وقت پاکستان با من تماس گرفت و گفت برای شما متاسفم. گفتم چرا؟ گفت با این مجازات به کرونا مبتلا می شوی. ما تحریم نیستیم و نمی دانیم باید چه کار کنیم، با تحریم چگونه کار می کنید؟!، ادامه داد: به نظر من مقابله با کرونا افتخار ایران بود، حتما ایراداتی داشتیم. طبیعتاً یک کار عالی ایراداتی دارد، اما در کل خوب بود. حمایت از مقام معظم رهبری، علما و مردم؛ زیرا برخی مخالف واکسن بودند و برخی مخالف ماسک. فداکاری و فداکاری کادر پزشکی مثال زدنی بوده است. در کرونا، کشور نسبتاً خوب مدیریت شد. کسی منتظر تخت بیمارستان نبود. 90000 تخت بیمارستانی را به 136000 تخت افزایش دادیم. 50 درصد تخت های تاریخ ایران در زمان ما اضافه شد و ما آن 90 هزار تخت را بازسازی کردیم. همچنین 13 هزار تخت بیمارستانی آماده افتتاح را به دولت سیزدهم تحویل دادیم./سایت حسن روحانی
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16538/%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز