رضوانی ادامه داد: از ابتدا چون برخی تصور می کردند ممکن است برداشت 4200 تومانی با سهل انگاری مجلس صورت گرفته باشد، در این مورد سکوت کردند. به همین دلیل کمیسیون تلفیق چاره ای اندیشید و تصمیم گرفت به روش سال های گذشته 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی اختصاص دهد اما متأسفانه زمانی که این موضوع نوشته شد بر اساس واقعیت نبود و در واقع خلاف واقعیت نوشته شده بود. . در نتیجه پس از انتشار این متن، اعتراض شدید نمایندگان اعضای کمیسیون مختلط به وجود آمد و مقرر شد با ارجاع این موضوع به کمیسیون مختلط، اصلاحاتی صورت گیرد.
* نابودی امید شکل گرفته در دولت سیزدهم با حذف ارز 4200 تومانی
وی خاطرنشان کرد: با حذف ارز ترجیحی در چنین شرایطی به نظام، کشور و مردم ضربه می زنیم و در کل این آرامش و امیدی که به تازگی در کشور ایجاد شده از بین می رود.
وی با بیان اینکه در نتیجه این اقدام دولت در لایحه، این به معنای حذف ارز 4200 تومانی بود، گفت: این دسته از نمایندگان به شدت اصرار داشتند که کلیات طرح رد شود. ما به دلایل مختلف جزو کسانی بودیم که معتقد بودیم کل بودجه باید به تصویب مجلس برسد که این اتفاق هم افتاد.
*سابقه تسویه حساب های سیاسی در حذف ارز ترجیحی که دود آن به چشم مردم و نظام می رود.
absnews
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر رای دادن یا عدم رای دادن به بحث ارز ترجیحی در دادگاه، گفت: این سوال به هیچ وجه تحت عنوان رای به اصلاح کل مطرح نشده است. چیزی که اکثریت نمایندگان به آن رای می دهند. رای دادن به پیشنهادی که صراحتاً حذف یا حفظ ارز ترجیحی را مشخص می کند، برای نمایندگان مجلس موضوعی جداگانه است، اما باید به گونه ای عمل کرد که من به عنوان نماینده، بدون توجه به پیامدهای یک پیشنهاد، به آن رای بدهم. در این زمینه معتقدم مدیریت خوبی در مجلس انجام نشده است.
رضوانی در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش کمیسیون تلفیق و اعضای آن به عدم بررسی پیشنهاد این کمیسیون در مجلس، گفت: رویکرد کمیسیون تلفیق، رویکرد اعضای آن، صحبت های رئیس جمهور و آنچه در دسترس است. در نوشتار. من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون تلفیق به این سوال اعتراض کردم و بسیاری از نمایندگان نیز به این سوال اعتراض کردند که چرا به موضوع لغو سکه 4200 تومانی به درستی رسیدگی نشده است؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چند گروه اصرار بر حذف ارز 4200 تومانی دارند و هر کدام طیفی را شامل می شود، گفت: گروهی آمده اند. این را کارشناسانه و با دلسوزی باور کنیم.” که به نفع کشور است. برخی دیگر حذف ارز ترجیحی بدون آمادگی قبلی را به ضرر نظام و کشور می دانند و حتی برخی از حامیان حذف ارز 4200 تومانی در مجلس گفته اند که این اقدام به شوک قیمتی و تورم منجر می شود.
رضوانی با اشاره به شرایط و زمینههای لازم برای حذف ارز ترجیحی گفت: نکته مهم این است که اگر واقعاً در دولت وحدت وجود دارد، سایر قوا نیز باید موافقت کنند، گزارش شفاف به مردم بدهند و متقاعد کنند. غرامت عمومی باید ایجاد شود، ما باید شیوه های خاص جبران را در نظر بگیریم و سیستم هایی را آماده کنیم که قرار است این خدمات را به مردم ارائه کنند. من مخالف حذف 4200 تومان نیستم اما می دانم که امروز این شرایط وجود ندارد. من با حذفش مخالفم
وی با اشاره به اتفاقاتی که قبل از رای گیری این پیشنهاد رخ داد، گفت: موافقان و مخالفان نتوانستند صحبت کنند و مشخص نبود به چه موضوعی رای داده می شود و در هر صورت پیشنهاد اصلاح کل رای انجام شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: بدترین اتفاق این بود که این موضوع اصلا در مجلس مطرح نشد و دلیل آن یک طرح اصلاحی کلی بود که به رای گذاشته شد. کسانی که به اصلاحات کامل رای دادند، آن را راهی برای جبران حذف احتمالی ارز ترجیحی دانستند. مطرح کننده این سوال و نمایندگانی که به آن رای دادند نیز معتقدند این پیشنهاد اختیاری تلقی می شود.
*تعداد زیادی از نمایندگان مجلس به عدم بررسی حذف ارز دلخواه در صحن اعتراض کردند
* انتقاد صریح از عدم مدیریت خوب مجلس در خصوص حذف ارز 4200 تومانی / حذف ارز ترجیحی در دادگاه مطرح نشد.
وی افزود: البته به نظر من نیازی به ارجاع این موضوع به کمیسیون مشترک نبود و همین کافی بود تا نتیجه مذاکرات کمیسیون مشترک مشخص شود، اما زمانی که دوباره در کمیسیون مشترک مطرح شد، همان (تخصیص 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی مانند گذشته) برجسته و تجمیع شد، اما متاسفانه این اصلاح در خروجی کتبی کمیسیون صورت نگرفت.
وی افزود: در نتیجه گروه دوم با اینکه می دانند این اقدام معیشت مردم را با مشکلات بیشتری مواجه می کند اما با انگیزه های سیاسی به دنبال حذف ارز 4200 تومانی هستند. این افراد شامل دو گروه هستند که یکی مخالف نظام اما گروهی داخلی است و معتقدند با اجرای این اقدام دولت آقای رئیسی شکست خواهد خورد اما به عواقب آن توجهی نمی کنند. که این امر باعث بروز مشکلاتی برای سیستم خواهد شد. اگر آقای رئیسی موفق نشود، این ناکامی برای برخی مدالی خواهد شد تا دوباره وارد عرصه سیاست شوند.
وی در خصوص جمع آوری امضا برای حفظ اعتماد گفت: در حال حاضر بیش از 100 امضا جمع آوری شده است. این بدان معناست که نمایندگان معتقدند کیفیت تعداد باید بر اساس واقعیت باشد. امضاهای جمع آوری شده در حال حاضر رو به افزایش است و احتمالا به 200 امضا می رسد و پس از آن پرونده به هیئت مدیره ارائه می شود.
غلامحسین رضوانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم بازنگری ماده 1 تبصره یک الحاقی که به بحث 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی مربوط می شود. ، گفت: دلیل آن این است که نرخ ETS برای ارز پیش بینی شده برای رد کلی بودجه مطلوب بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز