مجموع معاملات تجاری ایران بیش از 153 میلیارد دلار بوده است
سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران در خصوص جزئیات سرمایه گذاری خارجی در سال 1402 هجری شمسی گفت: در سال گذشته 318 طرح سرمایه گذاری با سرمایه گذاران خارجی به توافق رسیده است.
وی افزود: چین با 1.8 میلیارد دلار، ترکیه با 678 میلیون دلار و امارات با 579 میلیون دلار سه کشور با بیشترین سرمایه گذاری در سال گذشته بودند.
خاندوزی تصریح کرد: همچنین 74 درصد این سرمایه گذاری ها در صنعت، 1.5 درصد در حوزه نفت (البته از نظر ارزشی در حوزه نفت مقدار زیادی بوده)، 10 درصد در بخش کشاورزی و 7.5 درصد بوده است. در بخش نفت بخش خدمات حدود 1 درصد در حوزه گردشگری و حدود 2 درصد در حوزه حمل و نقل، ساخت و ساز و معدن است.
** تاثیر افزایش جذب سرمایه گذاری را می توان در افزایش تشکیل سرمایه ثابت مشاهده کرد
خاندوزی تصریح کرد: بیشترین حجم پروژه های تامین مالی شده توسط سرمایه گذاران خارجی، پروژه های صنعتی است، اما تا زمانی که این طرح ها عملی نشود، تاثیر آن بر بخش تولید مشخص نمی شود، اما از ابتدا تاثیر آن بر کاهش نرخ بیکاری مشخص خواهد شد. و در تشکیل سرمایه افزایش یافته است.
خاندوزی گفت: مسیر سرمایه گذاری خارجی که در سال گذشته 4 میلیارد دلار و در سال 1402 به ارزش 5.5 میلیارد دلار بوده است، نشان می دهد که در آمیخته سرمایه گذاری های خارجی بدون توجه به تحریم های آمریکا، فضای باثباتی برای جذب سرمایه ایجاد می شود. ما یک سرمایه گذاری خارجی هستیم که برای اقتصاد ایران امیدوار کننده است.
با اشاره به اینکه کل صادرات کشور اعم از کالاها و خدمات فنی، مهندسی و برق در سال گذشته بالغ بر 86 میلیارد و 890 میلیارد دلار بوده و کل واردات که برای اولین بار شامل واردات شمش طلا بوده است، گفت: 66 میلیارد و 280 میلیون دلار بوده است. دلار و مجموع صادرات و واردات در سال 1402 هجری قمری بیش از 153 میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: مجموع صادرات و واردات 2.6 درصد افزایش یافت و تراز تجاری کشور در سال 1402 هجری شمسی با احتساب نفت به 30 میلیارد دلار مثبت رسید.
خاندوزی گفت: مازاد تجارت خارجی کشور در سال گذشته بیش از 20 میلیارد دلار بوده است. 2 میلیارد دلار واردات شمش طلا مربوط به تبدیل ارز حاصل از صادرات است و نه واردات کالاهای مصرفی و باید به این موضوع توجه شود.
وی گفت: چین، عراق، امارات، ترکیه و هند بیشترین مقصد صادراتی کشور بودند که 73 درصد صادرات کشور به این مقاصد انجام شد.
وی افزود: در حوزه واردات نیز بیشترین کالاهای وارداتی از کشورهای امارات، چین، ترکیه، آلمان و هند بوده و سهم این کشورها از واردات کشور 76 درصد بوده است.