اخبار اقتصادی روز

180 هزار تن مازاد سیب زمینی توسط بخش خصوصی صادر شد

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، ایوب فصاحت رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: حدود 9 هزار تعاونی و بنگاه کشاورزی فعال در کشور داریم. این تعاونی ها در همه روستاها و شهرستان ها فعال هستند در حالی که 86 درصد کشاورزی ما کوچک و دهقانی است و همه کشاورزان شهرها و روستاها در این اتحادیه عضویت دارند.

وی افزود: کار اتحادیه ها به صرفه نیست; در عوض اتحادیه ها و تعاونی ها وظیفه دوگانه خرید محصولات تولیدی کشاورزان و توزیع نهاده های مورد نیاز آنها را بر عهده دارند.

فصاحت گفت: توزیع میوه شب عید بر عهده سازمان مرکزی تعاون و اتحادیه های روستایی بود. تعاونی های روستایی خوب کار کردند و نه تنها برخی محصولات را افزایش ندادیم، بلکه شاهد کاهش قیمت برخی محصولات بودیم.

180 هزار تن مازاد سیب زمینی توسط بخش خصوصی صادر شد
این مسئول در ادامه یادآور شد: خرید تضمینی سیب زمینی از کشاورزان آغاز شده است. ما اجازه نداده ایم این محصول به دست فروشندگان برسد. تولیدات موجود بیش از ظرفیت بازارهای داخلی است و این محصول به بازارهای خارجی صادر می شود. ما 180000 تن سیب زمینی مازاد داشتیم که توسط بخش خصوصی صادر شد.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: با تشکیل برنامه های آموزشی و ارائه تسهیلات به شرکت ها، آنها را برای صادرات تقویت می کنیم تا به صورت مستقل محصولات خود را صادر کنند.

فصاحت گفت: هدف ما ایجاد شبکه اطلاعاتی یکپارچه برای رصد فعالیت های تجاری بنگاه ها و تعاونی های شهری و روستایی است تا بتوانیم نتیجه اعطای تسهیلات به این تعاونی ها را بررسی کنیم. همچنین می خواهیم در بستر فضای مجازی سامانه فروش را در قالب تجارت الکترونیک ایجاد کنیم تا تعاونی ها بتوانند محصولات کشاورزان را برای فروش در این بستر عرضه کنند.

زمین های کشاورزی کوچک دهقانی باید به زمین های وسیع تبدیل شود
وی گفت: زمین های کشاورزی کوچک دهقانی باید به زمین های بزرگ تبدیل شود تا بهره وری زمین های کشاورزی افزایش یابد. همچنین خطوط تولید تخصصی باید راه اندازی و بازسازی شوند. 20 خط تولید برای راه اندازی مجدد و تعمیر خطوط خراب در اولویت هستند.

این مدیر گفت: هدف ما مدیریت تولیدکنندگان کوچک است. این تولیدکنندگان بیش از 80 درصد تولیدکنندگان را نمایندگی می کنند. تولیدکنندگان بزرگ به دلیل تولید و مدیریت زیاد در بازار و همچنین صادرات و تامین نهاده ها عموماً مشکلی ندارند.

فصاحت گفت: در حوزه صادرات یکی از مشکلات اساسی رعایت نکردن استانداردهای صادراتی است. برای صادرکنندگان شاخصی ایجاد نکرده ایم تا بتوانند بر اساس نیاز کشورهای مقصد محصولات تولید و صادر کنند.
ضمن اینکه در بازارهای جهانی، محصولات ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار هستند، اما در مقایسه با سایر محصولات خارجی، به دلیل بسته بندی مناسب محصولات ایرانی، قیمت آنها بسیار پایین است.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *