اخبار سیاسی روز

همه پرسی جمهوری اسلامی – ایسنا

قرآن و کتب دینی اسلامی که برای زندگی سیاسی و اجتماعی انسان نازل شده است، از زمان غیبت کبری از آخرین امام معصوم، هزاران سال است که یا در صندوقچه یا طاقچه نگهداری می شود و یا مورد استفاده قرار نگرفته است. اهداف دیگر از امور دینی و شخصی، اما بنیانگذار نظام. نظام سیاسی نوین با القای روحیه امید و اتحاد در پیکره جامعه مستبد ایران، نظام سیاسی جدیدی را در ایران و جهان معرفی کرد که به قطب سوم سیاسی جهان تبدیل شده است. .

به گزارش ای بی اس نیوز، ۲۲ فروردین مصادف با چهل و پنجمین سالگرد همه پرسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ است.

58 سال پس از شکست جمهوری میرزا کوچ خان جنگلی در آذر 1300 و 55 سال پس از شکست جمهوری رضاخان در فروردین 1303، نظام سیاسی مورد نظر آیت الله سید روح الله خمینی پا به عرصه وجود گذاشت.

نظام مدنظر این فقیه و سیاستمدار فرزانه و عارف، تلفیق هنری دین و سیاست بر اساس آیات قرآن و کتب دینی اسلام بود. کتابی که پس از ولادت آخرین امام معصوم و آغاز غیبت در جعبه ها یا روی طاقچه ها قرار گرفت، اما بنیانگذار این نظام سیاسی جدید، نظام جدیدی را در القای روحیه اراده و وحدت به ایران و جهان معرفی کرد. . در مردم کردستان که به قطب سوم سیاسی جهان تبدیل شده است.

همه پرسی جمهوری اسلامی

ریشه

رهبر انقلاب اسلامی در 22 اردیبهشت 1357 در پاریس برای اولین بار در مصاحبه ها و اطلاعیه های خود از نظام سیاسی جدید برنامه ریزی شده رونمایی کردند. چهار ماه پس از ورود به کشورش و پایان 14 سال تبعید، در جریان گفتگوهای 12 بهمن 1357 در بهشت ​​زهرا ضمن غیرقانونی خواندن آخرین دولت رژیم پهلوی، از شاپور بختیار نخست وزیر خواست تا از قدرت کناره گیری کند تا زمینه ایجاد یک دولت موقت از طریق شورای انقلاب می تواند ایجاد شود.

از همان روزهای اول ورود امام به کشور، انتخاب دولت موقت به یکی از بحث های اصلی و مهم اعضای شورای انقلاب اسلامی تبدیل شد.

این شورا مهمترین وظایف دولت موقت را برای اداره امور کشور و آماده سازی مقدمات همه پرسی قانون اساسی که پس از تشکیل مجلس موسسان انجام شد، تعیین کرد. مهندس مهدی بازرگان به پیشنهاد آیت الله مطهری و با حمایت چند تن از اعضای شورای انقلاب مسئولیت تشکیل دولت موقت را در 24 بهمن 1357 بر عهده داشت.

با نهایی شدن ترکیب کابینه دولت موقت و تایید امام امت، زمینه برگزاری اولین و مهمترین رفراندوم تاریخ ایران فراهم شد.

وزارت کشور در بخشنامه 15 فروردین 1358 شرط شرکت در رفراندوم را برای افراد ایرانی الاصل و افراد بدون محدودیت قانونی – ماهجوران قرار داد.

بنا به پیشنهاد بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، 50 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تغییر رژیم ایران از سلطنت به جمهوری و تعیین نظام سیاسی جدید بر اساس آن تدوین شد. در همه پرسی علنی 10 تا 11 آوریل 1358، 98.2 درصد از 20 میلیون و 858000 شرکت کننده در ایران به «جمهوری اسلامی» رأی دادند.

همه پرسی جمهوری اسلامی

مشخصات رای گیری

بر اساس قانون مصوب شورای انقلاب، روی هر برگه رای، حروف بله به رنگ سبز و حروف منفی (خیر) با رنگ قرمز چاپ می شد. قسمت بالای این دو قسمت که حروف آن قرمز رنگ بود تعرفه رفراندوم بود و رای دهندگان پس از دریافت برگه رای مخفیانه نظر خود را برای یکی از این دو حالت اعلام می کردند: تغییر رژیم قدیم به جمهوری اسلامی. که قانون آن مستلزم تایید ملت است. (بله) با رنگ سبز یا تغییر رژیم قدیم به جمهوری اسلامی که قانون آن به تصویب ملت خواهد رسید. (نه)، به رنگ قرمز.

شورای انقلاب همچنین دو لایحه قانون همه پرسی جمهوری اسلامی را تصویب کرد. لایحه اول مربوط به لغو مقررات و تشریفات طاقت فرسا مربوط به برنامه رفراندوم و تسریع در امور مربوطه مصوب 26 اسفند 1357 و لایحه دوم مربوط به شرط سنی رأی دهندگان به همه پرسی انقلاب اسلامی ایران به تصویب رسید. در 6 اسفند 1357.

در تنها ماده لایحه اول آمده بود: «چون مقررات و تشریفات سنگین موجود بویژه مفاد قانون محاسبات عمومی مصوب 24 دی 1349 موجب تأخیر در تهیه برنامه همه پرسی می شود. جمهوری اسلامی. لذا به وزارت کشور اجازه داده می شود از محل اعتبار مصوب یکصد میلیون ریال بابت هزینه های مربوط به رفراندوم که جهت تهیه مواد و تجهیزات و چاپ اسناد و سایر هزینه های مربوط بدون رعایت کلیه تشریفات موجود می باشد. و مقررات با تشخیص و تصویب وزیر کشور. ، کلیه هزینه های مربوط به پرداخت استفتاء و مدارک مربوطه هزینه نهایی محسوب می شود.

زیرا شرایط انقلابی و ضرورت تأسیس نهادهای سیاسی کشور ایجاب می کرد که همه پرسی جمهوری اسلامی هر چه زودتر برگزار شود تا کشور از بلاتکلیفی خارج شود و نظام جمهوری اسلامی رسمیت پیدا کند. و قانونی، ماده واحده فوق تصویب شده است.

و در تنها ماده لایحه دوم نیز آمده بود: «به منظور مشارکت ملت مبارز در تعیین شکل حکومت ایران، شرط سنی رأی دهندگان در همه پرسی انقلاب اسلامی ایران خواهد بود. 16 سال (متولد قبل از 1342)».

همه پرسی جمهوری اسلامی

رفراندوم جمهوری

بر اساس مفاد دولت موقت، رای گیری برای تعیین رژیم جدید سیاسی ایران از ساعت 8 صبح روز جمعه 20 فروردین ماه در اکثر شهرهای کشور آغاز شد و تا شنبه 20 فروردین ماه با صندوق های سیار و ثابت در بیمارستان ها ادامه یافت. ، مراکز نظامی، پادگان ها و مناطق دور افتاده. کشور باز بود.

پس از پایان همه پرسی، نتایج نهایی شمارش آرا در تهران و شهرستان ها اواخر روز 21 فروردین اعلام شد. حدود ۲۰ میلیون و ۴۸۳ هزار نفر به جمهوری اسلامی ایران رای دادند و در تقویم کشورمان ۲۲ فروردین ۱۳۵۸ روز «جمهوری اسلامی» نامیده شد.

پیامی از موسس

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در پیامی به مردم ایران در روز رای گیری نوشتند: صمیمانه به ملت بزرگ ایران تبریک می گویم که با استکبارستیزی با ایشان رفتار کردند و آنچه را که در طول تاریخ انقلاب اسلامی با ایشان کردند انجام دادند. . امپراتوری خداوند متعال به ما برکت داد و با دست توانای خود که همان قدرت مستضعفین است رژیم استکباری را منحرف کرد و ملت بزرگ ما را امام و رهبر ملت های مستضعف قرار داد و با استقرار جمهوری اسلامی به آنها ارث داد. . چیز.

اینجانب در این روز فرخنده، روز امامت امت و روز فتح و پیروزی ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می دارم. به جهانیان اعلام می‌کنم که در تاریخ ایران اثری از چنین همه‌پرسی وجود ندارد که سراسر کشور با شور و عشق به پای صندوق‌های رای شتافتند و رای مثبت دادند و رژیم طاغوت را برای همیشه در زباله‌دان تاریخ دفن کردند. THE

من به این همبستگی بی نظیر افتخار می کنم که به جز مشتی ماجراجو و غافل از خدا، همه به ندای آسمانی لبیک گفتند و در کنار خدا ایستادند و تقریباً با آرای متفق القول به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و سیاسی و اجتماعی آن را ثابت کردند. رشد در شرق و غرب قدردان آن هستم.

روزی که پس از شهادت جوانان، دل سوزان مادران و پدران و رنج طاقت فرسا، دشمن غول پیکر و فرعون زمان را نابود کردید و با رای قاطع به جمهوری اسلامی، بر شما مبارک باد. حکومت عدل الهی را اعلام کرد. حکومتی که در آن همه اقشار ملت به یک چشم دیده می شوند و نور عدل الهی به یک اندازه بر همگان می تابد و باران رحمت قرآن و سنت بر همه یکسان می بارد.

همه پرسی جمهوری اسلامی

خوش شانس باشید که چنین حکومتی داشته باشید که در آن اختلافات نژادی، سیاه و سفید، ترک، فارس، لر، کرد و بلوچ مطرح نشود. همه برادر و برابرند. یگانه کرامت در پناه تقوا و تعالی و اخلاق نیکو و عمل صالح است.

روزی که همه اقشار ملت به حقوق خود برسند، دیگر در اجرای عدالت بین زن و مرد، اقلیت‌های دینی و دیگران فرقی نخواهد داشت، به شما تبریک می‌گویم. طاغوت دفن شد و قیام و طغیان پس از او به خاک سپرده می شود و کشور از چنگال دشمنان داخلی و خارجی و غارتگران و غارت پیشگامان نجات یافت.

شما الان ملتی شجاع هستید، پاسدار جمهوری اسلامی. اکنون این شما هستید که باید با قدرت و قاطعیت از این میراث الهی محافظت کنید و نگذارید بقایای رژیم متعفن در کمین شما و حامیان دزدان بین المللی و نفت فروشان آزاد در صفوف تنگ شما نفوذ کنند. اکنون این شما هستید که باید سرنوشت خود را بدست آورید و به فرصت طلبان راه ندهید و با قدرت الهی که مظهر این جماعت است قدم های بعدی را بردارید و با فرستادن قشر فاضل و معتمد خود به مجلس، قانون اساسی جمهوری اسلامی را تصویب کنید. . و همانطور که با عشق و علاقه به جمهوری اسلامی رای دادید به مدیران امت نیز رای دهید تا جایی برای بداندیشان باقی نماند.

وی 22 فروردین ماه سال 58، روزی که میلیون ها نفر پای صندوق های رای آمدند و در صندوق ها رای آری دادند، اولین روز حکومت خداوند در ایران نامید و گفت: صبح روز 22 فروردین که اولین روز از حکومت خدا یکی از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست.

ملت ما باید این روز را جشن بگیرند و آن را زنده نگه دارند. روزی که کنگره های کاخ فرو ریخت، 2500 سال حکومت ظالمانه و حکومت شیطانی برای همیشه پایان یافت و حکومت مستضعفان که حکومت خداست، جای آن را گرفت.

مراجع:

اطلاعات، شماره 15776/2

کیهان، پلاک 10631/2; عقلی، 2/409

کیهان، پلاک 10627/2; اطلاعات، شماره 8/15774

کتاب الامام، ج 2، ص 138. 6، صص. 16، 54، 58، 457 و 458

کتاب امام، جلد 4، ص 138. 3; قالی پور، 202; اطلاعات، شماره 15733/21

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *