اختلال طیف اوتیسم شایع ترین اختلال عصبی رشدی و یکی از اختلالات جدی و پرهزینه ای است که بر توانایی فرد در برقراری ارتباط، رفتار و تعامل تأثیر می گذارد. هر ساله در 2 آوریل، جهان روز جهانی آگاهی از اختلال طیف اوتیسم را جشن می گیرد و این روز به افزایش آگاهی در مورد این اختلال اختصاص دارد. تمامی سازمان ها و نهادهایی که به نوعی خود را برای خدمت رسانی به این عزیزان آماده می کنند، بر خود لازم می دانند با ابراز همدردی و تشریح اقدامات گذشته و برنامه های آینده، این روز را به طور ویژه گرامی بدارند. پیام های تبریک مسئولان به مناسبت این روز روزنه امیدی را برای توجه بیشتر و رفع مشکلات خانواده های دست اندرکار درمان و توانبخشی فرزند مبتلا به اوتیسم باز می کند.
بهبود اختلالات طیف اوتیسم با بهره مندی از خدمات مستمر تیم تخصصی امکان پذیر است و به همین ترتیب هزینه های خانواده های دارای فرزند اوتیسم به دلیل ارائه خدمات تخصصی بسیار بیشتر از خانواده های دارای فرزند دارای معلولیت است. اولین سازمان دولتی برای کاهش آلام و ناراحتی های غیرضروری خانواده های دارای اعضای اوتیستیک حضور خود را اعلام کرد و با همکاری مراکز غیردولتی توانبخشی و آموزش اختلالات طیف اوتیسم تحت نظارت خود، سازمان های دولتی و کارشناسان همکار، بدون هیچ تلاشی بهبود شرایط این گروه از نیروها تسلیم نشده است.
سامانه هوشمند غربالگری اوتیسم سازمان اجتماعی به آدرس لینک ثبت نام: autism.behzisti.net، سرویسی است که برای اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله این اختلال در سازمان اجتماعی کشور طراحی شده است. این سامانه امکان اجرای الکترونیکی و آنلاین تست های غربالگری توسط خانواده ها و ارجاع به مراکز غربالگری و تشخیصی برای دریافت خدمات تشخیصی و همچنین معرفی برای بهره مندی از خدمات تخصصی در قالب مراکز توانبخشی روزانه و آموزش اختلالات طیف اوتیسم فعال در سراسر کشور را می دهد. کشور (تحت نظارت سازمان اجتماعی) با بیشترین دقت و کمترین زمان و هزینه.
شعار «اوتیسم و رسالت اجتماعی همکان» امسال به پیشنهاد سازمان بهزیستی کشور برای روز آگاهی بخشی در زمینه اختلالات طیف اوتیسم به منظور تسهیل در شناخت ویژگی های افراد مبتلا به این اختلال است. همدلی و رفاقت با خانواده هایی که عضوی مبتلا به اختلال اوتیسم دارند. در بهره مندی خانواده وی از خدمات اجتماعی و با یادگیری برقراری ارتباط موثر با افراد مبتلا به این اختلال، بیشتر دیده می شود و کمک همگان برای برداشتن این بار سنگین از دوش خانواده های اوتیسمی انجام می شود.
وظیفه خود می دانم از تمامی کارشناسان و مدیران پرتلاش سازمان مراکز خدمات رسانی به کودکان اوتیسم تشکر کنم و امیدوارم شاهد گسترش کمی و کیفی خدمات مورد نیاز آنها خانواده های دارای فرزند دارای اختلالات طیف اوتیسم باشیم. . ، با مشارکت همه برای سال جدید.
علی محمد قدری
معاون وزیر و رئیس سازمان اجتماعی کشور