مهندسان مرکز تحقیقاتی INRS Énergie Matériaux Télécommunications در کانادا سریع ترین دوربین جهان را ساخته اند که می تواند با سرعت های شگفت انگیز حرکت کند. 156.3 تریلیون فریم در ثانیه (فریم در ثانیه) ویدیو.
بر اساس گزارش های منتشر شده، این دوربین جدید می تواند رویدادهایی را که در محدوده فمتوثانیه – چهار میلیاردم ثانیه – رخ می دهند، ثبت کند. برای درک بهتر، نسبت یک فمتوثانیه به یک ثانیه با نسبت یک ثانیه به 31.7 میلیون سال یکسان است.
برای ساخت این دوربین، محققان از فناوری موسوم به “تصویربرداری فشرده فوق سریع” استفاده کردند که برای اولین بار در سال 2014 توسعه یافت و تصویربرداری را با سرعت 100 میلیارد فریم در ثانیه ارائه کرد. سپس در سال 2020، آنها فناوری دیگری به نام تصویربرداری طیفسنجی فوق سریع فشرده (CUSP) توسعه دادند که سرعت تصویربرداری را به 70 تریلیون فریم در ثانیه افزایش میدهد. اکنون محققان دوباره این فناوری را بهبود بخشیده اند و سرعت تصویربرداری آن به 156.3 تریلیون فریم در ثانیه رسیده است.
دوربین جدید چگونه کار می کند؟
سیستم دوربین جدید که به نام Continious Coded Aperture Femtoimaging (SCARF) نامیده می شود، از نسخه های قبلی بهتر عمل می کند و می تواند رویدادهایی را که بسیار سریع رخ می دهند، مانند امواجی که در ماده یا سلول های زنده حرکت می کنند، ثبت کند.
روش کار SCARF به این صورت است که پالس بسیار کوتاهی از نور لیزر در ابتدا ایجاد می شود و از طریق رویداد یا شی عبور می کند. اگر نور را مانند یک رنگین کمان تصور کنید، ابتدا طول موج های قرمز به جسم می رسد و سپس به رنگ های دیگر طیف می رسد. از آنجایی که این رویداد خیلی سریع اتفاق می افتد، زمانی که هر رنگ متوالی به آن برخورد می کند متفاوت به نظر می رسد و به پالس اجازه می دهد همه چیز را در یک بازه زمانی بسیار کوتاه ثبت کند.
سپس این پالس نور کدگذاری می شود و در نهایت به سنسور دوربین دستگاه می رسد. در نهایت به داده هایی تبدیل می شود که می تواند توسط کامپیوتر به تصویر نهایی تبدیل شود.
منبع خبر: https://digiato.com/gadgets/scarf-worlds-fastest-camera-156-3-trillion-frames-per-second
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز