شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

محدودیت اختیارات سازمان تعزیرات – ایسنا

به گفته رئیس سازمان زندان ها، با اصلاح قانون نظام صنفی در سال 92، سه وظیفه اساسی این سازمان یعنی نظارت بر بازار، بازرسی و کشف تخلفات تحریمی لغو شد و تنها وظیفه و اختیار باقی مانده بود. به «بررسی جرایم» که وظایف را تقویت کرد و به سازمان تعزیرات شبه قضایی تبدیل شد.

مبنای مذکور هر ساله با توجه به نرخ تورم سالانه به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب هیأت وزیران قابل تغییر است.

یکی از گلایه های رئیس سازمان تعزیرات حکومتی این است که در شرایط کنونی که از آن به عنوان «جنگ اقتصادی» یاد می کند، محدودیت اختیارات سازمان تعزیرات نقش مؤثر این سازمان را از بین می برد. اسانلو معتقد است که وضعیت اقتصادی کشور در دهه 80 خوب بود و همچنان با مجازات های سنگین مواجه نبودیم، بنابراین قانون «نظام صنفی» قانون خوبی بود اما اکنون که دشمن کارشکنی می کند تنها مرجعی است که می تواند نقش نظارتی داشته باشد. سازمان تعزیرات است. .

تبصره 2: در ماده 72 قانون نظام صنفی آمده است: رسیدگی اولیه به تخلفات موضوع مواد 57 (گران فروشی)، 58 (کم فروشی)، 59 (کلاهبرداری)، 60 (احتکار) و 63 (عدم اعمال ضوابط قیمت گذاری و توزیع) در مواردی که شاکی شکایت کند یا گزارش دهد که بازرس تخلفی بیش از سه میلیون (3.000.000) ریال عنوان کرده است. .

رئیس سازمان زندان های دولتی بارها از تصویب قوانینی مانند قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اصلاح قانون اتحادیه صنفی برای حضور موثر و کشف تخلفات در بازار و حتی بررسی فوری این تخلفات در دهه 70 توسط این سازمان شکایت کرده است. تخلفات ندارد.

absnews

به گزارش ای بی اس نیوز، قانون نظام صنفی در سال 1382 تصویب و در سال 1392 با عنوان «قانون اصلاح قانون نظام صنفی» اصلاح شد. قانونی که رئیس سازمان زندانها وی معتقد است که این امر اختیارات این سازمان را در بازار محدود کرده است. احمد اصانلو در ابتدای طرح نظارتی نوروز 1401 اظهار داشت: ایجاد سازمان زندان های کشور و تشکیل آن توسط هیات فرصت به شرایط خاص اقتصادی جامعه در اوایل دهه 70 برمی گردد که به دلیل پایان یافتن سال 1350 بود. جنگ. در این شرایط مجمع تصمیم گرفت کنترل بازار را در زمینه کشف و رسیدگی به تخلفات و واگذاری آن به دولت از قوه قضاییه بگیرد. پیش از این تصمیم، رسیدگی به تخلفات بازار در صلاحیت دادگاه انقلاب بوده و مانند پرونده های عادی، شکایت و متخلفان به مجازات و مجازات محکوم می شدند. نظارت، بازرسی، کشف و بررسی تخلفات در نظر گرفته شد تا کلیه موارد نظارت بر بازار یا تنظیم بازار را پوشش دهد.

اکنون مبنای ورود سازمان زندان ها به بازار ماده 19 اساسنامه سازمان زندان های دولتی در قالب شعب سیار است.

در ماده 19 اساسنامه سازمان زندانهای کشور آمده است: مدیران کل استانها و رؤسای ادارات شهرداری می توانند تعدادی شعبه به صورت سیار و در صورت لزوم بازرسان و مأموران بازرسی و نظارت را تعیین کنند. سازمان در این شعب فعالیت خواهد کرد که در ماده (10) این آیین نامه و با اطلاع مسئولان سازمان های تعزیرات حکومتی و نظارت و بازرسی می توانند به صورت سیار وظایف دو سازمان را انجام دهند.

سازمان تعزیرات نیز در برخورد با تخلفات مشکل دارد. مثلاً در ماده 72 قانون نظام صنفی آمده است که اگر تخلف از 494 هزار تومان بیشتر شود، دیگر در صلاحیت سازمان تعزیرات نیست. و شورایی در سازمان تعزیرات تشکیل می شود، باید رسیدگی کند. این شورا متشکل از نماینده تعزیرات، نماینده شرکت ها و نماینده وزارت صمت است و رسیدگی در کمیسیون انجام می شود. خود هیئت مدیره می تواند روند را به چالش بکشد زیرا ممکن است بسیاری از موارد به دلیل حد نصاب اعضای هیئت مدیره و عوامل دیگر حل و فصل نشود.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پایان ابراز امیدواری کرد که با مکاتبه با سران قوا و متن پیشنهادی خود به آنها بتواند اختیارات قدیمی این سازمان را که شامل نظارت، کشف و بازرسی می شود، احیا کند. و برخورد موثر با تخلفات بازار.

در صورت استیناف هر یک از طرفین، هیأت تجدیدنظر متشکل از یکی از رؤسای شعب تجدیدنظر سازمان زندانهای دولتی، نماینده خانه اصناف شهرستان و نماینده اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان. بازرگانی این موضوع را بررسی خواهد کرد. نمايندگان اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان در اتاق تجديدنظر مربوط به هر پرونده بايد با نمايندگان دستگاههاي مذكور در شعبه رسيدگي كننده همان پرونده متفاوت باشند.
جلسات اتاق های بدوی و تجدیدنظر با حضور سه نفر از اعضاء رسمیت می یابد و آراء صادره با دو رای موافق معتبر است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *