اخبار سیاسی روز

موزه نظامی ارتش در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد تهران بازگشایی شد

موزه نظامی ارتش پس از 8 سال تعطیلی و 3 سال مرمت توسط ارتش با حضور امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش یکی از منحصر به فردترین موزه های تاریخی جهان محسوب می شود. جمهوری اسلامی ایران در مجموعه فرهنگی سعدآباد، داستان بازگشایی شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، امیر دریادار سیاری در این مراسم با بیان اینکه موزه ها معرف تاریخ، فرهنگ و تمدن ملت ها هستند، گفت: موزه ها در کشورها جایگاه والایی و ارزشمندی را به خود اختصاص می دهند، بنابراین بحث شناخت موزه ها جزء دروس است. مدارس و واحدهای دانشگاهی قرار داده شده است.

وی سپس با تبریک به همه دست اندرکاران و دست اندرکاران بازسازی و مرمت موزه نظامی گفت: هشت سال پیش این موزه به دلیل امنیت ساختمان و محیط داخل آن وضعیت مناسبی برای بازدیدکنندگان نداشت. و مکان هایی که تجهیزات و سلاح ها در آن نگهداری می شد. استانداردهای لازم را نداشت، تعطیل شد و در سال 1398 با دعوت مسئولان مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد از موزه بازدید به عمل آمد و نتیجه به دست فرمانده محترم ارتش رسید. و مقرر شد اعتبار لازم برای بازسازی و مرمت موزه اختصاص یابد. الحمدلله با تلاش مسئولان ارتش و همکاری مجدانه این وزارتخانه. در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اقدامات و استانداردهای لازم برای احیای این موزه انجام شده است و امروز شاهد بازگشایی موزه نظامی مجموعه هستیم. در سعد آباد تهران هستیم که یکی از ارزشمندترین موزه های نظامی دنیاست و نمونه ای در کشور ما ندارد.

دریادار سیاری ادامه داد: از آنجایی که موزه‌های نظامی توسعه تجهیزات دفاعی را در طول تاریخ به نمایش می‌گذارند، در این موزه انواع لباس‌ها، تجهیزات، ادوات و سلاح‌های نظامی و سیر تکاملی آن‌ها از دوران هخامنشیان تا امروز به نمایش گذاشته شده است. چهار هزار سلاح و اشیاء نظامی در معرض دید عموم قرار گرفت و همچنین هدایایی که در مقاطع مختلف به مقامات کشور داده شده بود.

معاون هماهنگ کننده ارتش همچنین خاطرنشان کرد: موزه نظامی نشان می دهد که در هر مرحله تاریخی بر اساس سطح علم و دانشی که در آن زمان وجود داشته و با کمک ابتکار و خلاقیت نیروهای مسلح از چه نوع سلاح ها و تجهیزاتی استفاده شده است. نظامی وی گفت: نسل جوان با بازدید از این موزه از نزدیک با تاریخ جنگ‌ها، سلاح‌ها و سیر تکاملی آن‌ها آشنا می‌شوند و در می‌یابند که در تاریخ این سرزمین کهن از چه سلاح‌ها و تجهیزاتی برای حفظ ارزش‌ها استفاده شده است. و تمامیت ارضی کشور.» استفاده شده است و چه پیشرفت هایی در این زمینه حاصل شده است و امروز در چه وضعیتی هستیم.

وی همچنین رویکرد مطلوب موزه‌های دفاع مقدس کشور و نصب تجهیزات، آلات و نمادهای مناسب را که با تلاش این سازمان برای حفظ آثار و نشر ارزش‌های آن حضرت در حال انجام است، مورد تاکید قرار داد. دفاع، ضرورت و اهمیت بازنمایی و تبیین حماسه ها و جانفشانی های رزمندگان اسلام در موزه نظامی را برشمرد و افزود: توسعه و گسترش جایگاه شهدا و نقشه ها و مشخصات دقیق عملیات از ابعاد مهم و تعیین کننده دفاع مقدس از طریق هوشمندسازی و روش های جذاب این موزه باید هر چه زودتر در دستور کار قرار گیرد تا نسل فعلی و آینده تاریخ و فرهنگ دفاع مقدس را بشناسند.

بر اساس این گزارش، این مراسم که با حضور معاونان هماهنگ کننده نیروی زمینی، هوایی و دریایی، فرمانده دهبان، سرلشکر آجا و رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برگزار شد. سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از زحمات، اقدامات و همکاری موثر ارتش جمهوری اسلامی ایران با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در امور پذیرایی تبریک و قدردانی کرد. و مرمت موزه نظامی گزارشی از روند توسعه و مرمت این موزه که یکی از 15 موزه مهم مجموعه فرهنگی تاریخی است توسط سعد آباد ارائه شده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا