شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

برداشت روزانه 707 میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی

جواد اوجی در مراسم امضای قراردادهای اجرایی طرح ملی افزایش فشار میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی، با اشاره به اینکه بار مالی این پروژه بالغ بر 20 میلیارد دلار یعنی نصف است، گفت: حجم پروژه، انرژی مورد نیاز کشور و بیش از 45 درصد بنزین تامین می شود.در کشور میدان پارس جنوبی

وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه می توانست از هشت سال پیش آغاز شود، افزود: با وجود این تاخیر در دولت قبل، دو سال از تصمیم شجاعانه شرکت نفت و گاز پارس و آغاز کار کارشناسی می گذرد.

وزیر نفت با اشاره به ثبت رکوردهای جدیدی در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: امسال روزانه 707 میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت شد.

اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرح افزایش فشار، شاهد کاهش فشار در این حوزه خواهیم بود، ادامه داد: اهمیت بهره برداری از این میدان مشترک در این است که 93 درصد سوخت برای نیروگاه ها و صنایع گاز استفاده می شود و بخش زیادی از پتروشیمی ها تغذیه می شود و از این میدان با گاز تغذیه می شود.

وی با تاکید بر اینکه منتظر شرکت های خارجی نبودیم و از نخبگان این صنعت کمک گرفتیم، گفت: نمونه آن بهره برداری از فاز 11 میدان پارس جنوبی است. امروزه 38 سکو در پارس جنوبی در حال استفاده است.

وزیر نفت از راه اندازی سکوی آلفا فاز 13 که در اردیبهشت 1403 توسط کشتی بحرینی مورد اصابت قرار گرفت، خبر داد و گفت: در سه تا چهار سال آینده فشار در میدان مشترک پارس جنوبی افزایش می یابد.

اوجی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح ظرفیت 20 میلیارد دلاری برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد می شود، افزود: با افزایش 90 تریلیون مترمکعبی برداشت گاز و 2 میلیارد مترمکعبی استحصال میعانات گازی، 900 میلیارد دلار ایجاد می شود. و به درآمد کشور اضافه خواهد شد که نقش مهمی در تامین امنیت انرژی در کشور خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در آینده نزدیک با حضور رئیس جمهور افزایش تولید را از میدان مشترک آزادگان جنوبی افتتاح خواهیم کرد.

وزیر نفت با قدردانی از تمامی کارگران صنعت نفت که در تامین گاز پایدار کشور نقش داشتند، گفت: با اقداماتی که انجام دادیم و ذخیره سوخت مایع که در سال گذشته از یک میلیارد لیتر گذشت، توانستیم. برای گذراندن زمستان با منابع سوخت پایدار.

اوجی تصریح کرد: امروز صادرات نفت ایران به بالاترین سطح از سال 2017 رسیده است و این افزایش صادرات با حداقل کاهش محقق می شود.

وی با اشاره به حمله به چهار خط لوله انتقال گاز در سراسر ایران که هر کدام 120 میلیون متر مکعب گاز را انتقال می دهند، افزود: این خطوط لوله در کمترین زمان به کار خود بازگشتند.

وی با تاکید بر اینکه گروه نفت و گاز از ابتدای سال تاکنون رشد اقتصادی بالایی را به ثبت رسانده که در طول تاریخ بی سابقه بوده و این رشد در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت، گفت: علاوه بر تاثیر افزایش نفت. تولید و صادرات، در سرمایه گذاری، تولید داخلی و بهره وری نیز رتبه اول صنعت نفت را در کشور دارد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *