در گفتگو با آنا

سرمربی تیم ملی شنا گفت: نتایجی که در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا کسب کردیم در تاریخ شنای ایران بی سابقه است.
دیلانچیان بازیکن در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره کسب 12 مدال توسط شناگران ایران در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا اظهار کرد: هدف اصلی تیم ملی شنا درخشش در این مسابقات بود و با توجه به این بهترین رقابتی بود که می توانستیم در کوتاه مدت انجام دهیم. برنامه ریزی کنیم، بخشنامه انتخابی اول تیر ابلاغ شد، رکوردهای ورودی مسابقات و سهمیه تیم ملی تشریح شد، سهمیه ها تعیین شد تا بتوانیم در مسابقات مدال بگیریم. اهمیت مسابقه زیاد بود و کمیته فنی و رئیس فدراسیون شنا این نظر را داشتند.
بهترین عملکرد را از نظر کمی و کیفی ثبت کردیم
وی ادامه داد: طبق برنامه برنامه های مدون را اجرا کردیم. هماهنگی های لازم با مربیانی انجام شد که شناگر داشتند و می توانستند رکوردها را ثبت و انتقال دهند. برنامه های مدال آوری را اجرا کردیم. در نهایت با تعویق مسابقات مواجه شدیم و به جای آذرماه در اسفند ماه برگزار شد. تیم ملی شنا در دوره گذشته چهار مدال کسب کرد و بهترین عملکرد مربوط به سال 1386 بود که 9 مدال کسب کردیم. خدا را شکر در این دوره موفق به کسب 12 مدال شدیم و بهترین عملکرد را از نظر کمی و کیفی به ثبت رساندیم. نتایجی که در تاریخ شنای ایران کسب کرده ایم بی سابقه است. سطح مسابقات بسیار بالا بود و تمامی تیم ها مانند چین و ژاپن با بازیکنان اصلی خود شرکت کردند.
تیم ملی نزدیک به 9 ماه است که سرمربی ندارد
سرمربی تیم ملی شنا خاطرنشان کرد: بیشترین رکوردها در رشته های مختلف این مسابقات شکسته شد. موضوعی داشتیم که شناگر ما رکورد زد و مدال نقره گرفت. تنها مدال طلای ما قبل از این دوره در سال 1386 توسط محمد علیرضایی در شنای قورباغه کسب شد. سامیار عبدولی در ماده 50 متر آزاد به مدال طلا دست یافت. موفقیت در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا نشانه پیشرفت شنای ایران است. قبل از سرمربیگری تیم ملی شنا، تیم ملی نزدیک به 9 ماه سرمربی نداشت. قرار بر این است که یک مشاور یا مدیر فنی خارجی در کنار تیم ملی حضور داشته باشد تا بتوانیم از تاسیسات و متریال آنها و همچنین دانش آنها استفاده کنیم. برنامه ریزی ها باید با هماهنگی مشاور یا مدیر فنی انجام شود و در آینده بتوانیم در راستای توسعه شنای کشور و حفظ استعدادها گام برداریم.
ضعف زیرساخت ها و کمبود تجهیزات قابل مشاهده است
دیلنچیان یادآور شد: برای حفظ استعدادها و پیشرفت علمی شناگران کشور نیازمند زیرساخت ها هستیم. وقتی در مسابقات خارجی شرکت می کنیم و مثلاً در مسابقات دوحه یا مسابقات دیگر شرکت می کنیم، ضعف زیرساخت ها و کمبود تجهیزات نمایان است. امیدواریم با حمایت های بیشتر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بتوانیم در این زمینه وضعیت بهتری داشته باشیم. با افزایش امکانات می توانیم با تمرینات بهتر شناگران کشور را پیش ببریم و آنها را از نظر کمی و کیفی در شرایط بهتری قرار دهیم. این توانایی در بین شناگران ایرانی وجود دارد و ما نیروی بسیار با استعدادی داریم که گوشه ای از این استعداد را در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا دیدیم.