شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

سالانه ۱۵ میلیون مترمکعب چوب مورد نیاز کشور است

کامران پورمقدم، مجری طرح زراعت چوب در گفت‌وگو با ای بی اس نیوز گفت: بنابر آمار ظرفیت اسمی سالانه کارخانجات چوب ۱۲ تا ۱۳ میلیون مترمکعب چوب است که با احتساب صنایع کاغذسازی ۱۵ میلیون متر مکعب چوب مورد نیاز است که متاسفانه بدلیل کمبود مواد اولیه، کارخانجات با ۴۰ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند.

به گفته او، در حال حاضر سالانه ۶ میلیون مترمکعب چوب مورد نیاز صنایع چوب و کاغذسازی از محل زراعت چوب، هرس باغات و چوب آلات باغی، حداکثر یک میلیون تن از طریق واردات و بخشی از طریق قاچاق تامین می شود.

پورمقدم ادامه داد: بنابر آمار گمرک در ۶ ماهه نخست امسال ۵۵۰ هزار تن انواع چوب وارد شد که تا پایان سال ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن دیگر وارد می شود.

مجری طرح زراعت چوب افزود: سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار ارز از کشور به منظور واردات چوب خارج می شود که در طول ۴ سال در صورت خودکفایی چوب از طریق زراعت چوب رقمی بالغ بر ۴ تا ۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی می شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به آنکه واردات چوب بدلیل آفت قرنطینه ای به کشور صرفه اقتصادی ندارد، لذا از طریق زراعت چوب می توان واردات را کاهش داد. بر این اساس در سال آینده ۲ هزار هکتار شناسایی عرصه برای اجرای طرح زراعت چوب از طریق پساب در دستور کار قرار دارد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *