بر اساس گزارش ای بی اس نیوز که روز یکشنبه توسط پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور منتشر شد ، در متن پیام احمد وحیدی چنین آمده است: مرگ علامه ذوالفنون خاخام ، عارف واسل ، معلم جمعیت ؛ اینجانب در محضر حضرت بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف ، مقام معظم رهبری و ملت ایران تسلیت می گویم به آیت الله حسن زاده آملی.
وی افزود: حقایق محض که در نوشته های او و دستورات توحیدی او به هم می خورد گواه وجود وجود کسانی است که تشنه علم الهی هستند.
وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که همه ما ، به ویژه جوانان ، تا آنجا که ممکن است از نعمت های علمی و معنوی نوشته های گرانبها و والای او بهره مند شویم.
علامه یک سال بیمار بود و در 14 سپتامبر سال جاری شایعات مرگ وی در شبکه های اجتماعی پخش شد و بلافاصله توسط اعضای خانواده تکذیب شد.
به گزارش ای بی اس نیوز و شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل ، علامه صبح شنبه در بیمارستان امام رضا (ع) این شهر بستری شد و ساعت 10 صبح همان شب (دیشب) به خانه بازگشت. علت فوت علامه حسن زاده توسط شبکه بهداشت و درمان آمل اعلام شد.
علامه حسن حسن زاده در اواخر سال 1307 هجری قمری در روستای “ایرا” از توابع لاریجان شهرستان آمل متولد شد. وی ادبیات عرب و کلاسهای مقدماتی آمل را نزد محمد غروی ، عزیزالله طبرسی ، احمد اعتمادی ، عبدالله اشراقی ، ابوالقاسم رجایی ، میرزا ابوالقاسم فارسی و دیگران آموخت. در همان زمان ، او چندین کتاب در مورد دروس مقدماتی حوزوی تدریس کرد.
این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از اقامت در قم از سال 1342 ، 14 دوره در مورد شرح سیستم ، چهار دوره در مورد اشارات ، یک دوره در چهار سفر و چهار دوره در شرح قیصری فوزوس تدریس کرد. شرح آماده سازی و مصباح الانس نیز بخشی از آموزه های وی است. او همچنین ریاضی ، کارمند ، زمان و قبله را حدود 17 سال تدریس کرد که کتاب درسی آن “دانش زمان و قبله” است.
علامه حسن زاده آملی کتابهایی مانند نهج البلاغه ، اسفار اربعه ، کشف المراد ، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرد و همچنین مجموعه شعری را منتشر کرد.