همزمان با پنجمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، عملیات بتن ریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی 10 مگاواتی اصفهان (IRR-10) با حضور معاون رئیس جمهور آغاز شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، راکتور تحقیقاتی اصفهان یک راکتور تحقیقاتی چندمنظوره استخری با خنک کننده و کندکننده آبی سبک با توان حرارتی 10 مگاوات است و سوخت این راکتور دی اکسید کربن، اورانیوم-آلومینیوم به صورت صفحات و با غنی سازی 20 درصد .
این راکتور تحقیقاتی برای ایجاد یک منبع نوترونی قدرتمند با شار نوترونی بالا برای مصارف و اهداف مختلف طراحی و ساخته خواهد شد.
مهمترین اهداف و کاربردهای اصلی این راکتور تحقیقاتی، آزمایش عملکرد سوخت و مواد هسته ای، تولید رادیو ایزوتوپ های صنعتی و رادیوداروها و توسعه خطوط پرتو نوترونی برای مصارف مختلف از جمله رادیوگرافی، پراش، آنالیز مواد، تولید نیمه هادی سیلیکونی و سرما می باشد. منابع نوترونی و همچنین آموزش و پژوهش.
این راکتور تحقیقاتی با طراحی مناسب شارنوترون و تجهیزات پرتوهای چندگانه در داخل و اطراف هسته راکتور، قابلیت تولید و تحقیقات بالایی برای آزمایش انواع سوختها و مواد هستهای و تولید انواع ایزوتوپهای رادیویی پرکاربرد در زمینههای مختلف (مانند کبالت) دارد. و ایریدیوم و …) و سلامت (مانند تکنسیوم، ید، ساماریوم، لوتتیوم و …) را در کشور ایجاد خواهد کرد.
توانمندی های تولیدی این راکتور نه تنها کشور را برای تامین نیازهای فعلی و آتی بی نیاز می کند، بلکه می تواند قابلیت های بسیار مناسبی برای صادرات محصولات و خدمات منطقه ای و جهانی برای ایران ایجاد کند.
طراحی و ساخت این راکتور بر اساس آخرین استانداردها و مقررات ملی و بین المللی در زمینه های مختلف ایمنی هسته ای، تشعشعات و رشته های مختلف مهندسی و زیر نظر مرکز سیستم ایمنی هسته ای کشور و با استفاده از فناوری های پیشرفته و مدرن و همچنین صنعت هسته ای کشور با تکیه بر دانش و تجربه تخصصی کاملا بومی خواهد شد.
گفتنی است صبح امروز (دوشنبه) 16 بهمن 1402 و همزمان با سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به اصفهان به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پروژه واحد نیمه صنعتی تولید “هگزافلوراید تلوراید” نیز در سایت UCF راه اندازی شد.
انتهای پیام