وی خاطرنشان کرد: هفته آینده با حضور علی سلاجقه – معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست – و مسئولان ارشد وزارتخانه های کلیدی و تاثیرگذار در حوزه محیط زیست، جلسه ای برای پیگیری تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل می شود. رهنمود عالی، خط مشی های ارتباطی در حوزه محیط زیست و وظایف سیستم ها و اقدامات مربوطه مورد تاکید و تایید قرار خواهد گرفت.
لاهیجان زاده ادامه داد: مقرر شد برای آمادگی نیروهای ضد آلودگی منطقه، هر چهار ماه یکبار مانور مشترکی توسط یکی از شرکت های نفتی انجام شود تا آمادگی کامل در این زمینه وجود داشته باشد.
وی افزود: جزیره خارک با وسعت 20 کیلومتر مربع در خلیج فارس از نظر اکوسیستم های ارزشمند از جمله صخره های مرجانی بی نظیر است. از سوی دیگر، این جزیره کوچک محل استقرار شرکت های بزرگی مانند پتروشیمی خارک، فلات قاره و پایانه های صادراتی است که خدمات مهمی به اقتصاد کشور ارائه می کنند.
مسئول نظارت بر سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: وزارت نفت در اکثر ابلاغیه های کلی ابلاغی سیاست های محیط زیستی مقام معظم رهبری نقش اساسی داشت و نقش اساسی داشت. نقش مهمی در توجه به این سیاست ها و الف.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از انعقاد قرارداد تعویض خط لوله ابوذر و بخشی از خطوط انتقال نفت از سکوهای چاه خبر داد و افزود: این طرح در مدت سه سال اجرا می شود. که تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی ناشی از نشت نفت خواهد داشت.”
لاهیجان زاده افزود: در جلسه ای با حضور مدیران منطقه ای شرکت های فراساحلی و پایانه های نفتی و رئیس HSE شرکت ملی نفت ایران تصمیمات خوبی اتخاذ و مقرر شد در 15 اسفندماه خطوط جدید جایگزین خطوط فرسوده شود. خطوط لوله نفت ابوذر این اقدام ممکن است مقداری از آلودگی های ناشی از خط فرسوده ابوذر را از بین ببرد، اما به این معنا نیست که مشکل آلودگی ناشی از نشت نفت در منطقه به طور کامل برطرف شود، زیرا تعداد زیادی از خطوط فرعی که نفت را از میادین ابوزان و فرود تا خط اصلی ابوذر، دارند، فرسوده هستند و هنوز هم می توانند آلوده باشند.
به گفته لاهیجان زاده، وزارت نفت یکی از دستگاه های اجرایی است که در تغییرات اقلیمی و حفاظت از آب، خاک و هوا نقش محوری دارد و باید اعتبارات مورد نیاز در اسناد و برنامه های بالادستی پیش بینی و توجه ویژه شود. این.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، بر اساس دستور معاون اول رئیس جمهور به دستگاه های اجرایی در بخشنامه 15 آذرماه 1400، کلیه دستگاه ها و ادارات موظف به همکاری و اجرای سیاست های ابلاغی زیست محیطی و سازمان حفاظت محیط زیست سالانه گزارش عملکرد دستگاه ها را گزارش می دهد و دستگاه های اجرایی را به هیأت وزیران ارائه می کند.
absnews
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: عمده صادرات نفت کشور طی سالیان متمادی و حتی در جنگ نابرابر و تحمیلی در حال عبور از جزیره خارک به نقاط مختلف جهان است، اما با وجود تمام مزیت های اقتصادی که این جزیره دارد. تا به حال برای کشور ما، متاسفانه بسیار بد، به ویژه در واقع در زمینه محیط زیست.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به پیت نفتی که یکی دیگر از معضلات زیست محیطی جزیره خارک است اشاره کرد و گفت: در خصوص پیت نفتی دستورات لازم داده شده و تصمیمات لازم اتخاذ شده است. “.
به گزارش ای بی اس نیوز، احمدرضا لاهیجان زاده وی با اشاره به اینکه تحریم های ظالمانه دشمنان در تعلل در ساماندهی و تعمیر خطوط لوله و سکوهای نفتی نقش داشته است، گفت:
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نبود عزم جدی در وزارت نفت برای حل مشکلات زیست محیطی جزیره خارک ربطی به مسائلی مانند مجازات ندارد.
لاهیجان زاده با قدردانی از عزم و تلاش عباس رزمی، رئیس شرکت ملی نفت ایران و همکارانش، گفت: تمامی جزایری که در آن فعالیت های نفتی انجام می شود باید بازدید و بررسی دقیق تری داشته باشند و مشکلات زیست محیطی موجود در منطقه مورد بررسی قرار گیرد. منطقه عسلویه و میدان های غرب کارون. » شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران شناسایی و برنامه زمان بندی رفع مشکلات و آلودگی های ناشی از فعالیت آنها مشخص و در برنامه اجرایی و اولویت انتخابی وزارت نفت قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: اصلاح و مدیریت پساب انسانی در کمپ یکی از برج های شرکت ملی حفاری مصوب شده و مقرر شد با همکاری فراساحل و ملی در مدت 10 روز از ورود فوری پساب به دریا جلوگیری شود. شرکت های حفاری ایران با نصب پمپ و خط لوله به تصفیه خانه موجود راه اندازی و هدایت می کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز